Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyári játékötletek kisfiúknak: csináljunk papírrepülőt!

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésben a kisfiúknak kedveskedünk egy szuper, könnyen elkészíthető repülőgéppel. Jövő héten a lányok következnek!

18.jpg

210.jpg

0
Tovább

Mókás legyezők gyerkőcöknek

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésben tekintettel a nyári forróságra, olyan ötletetek mutatunk, amelyeket nem csak elkészíteni lesz öröm, hanem utána használni is!

PicMonkey Collage_2.jpg

0
Tovább

Bútor újrahasznosítással: szekrény újságpapírból

A papírfonás hasznosságát, érdemeit és a benne rejlő lehetőségeket nem győzőm hangsúlyozni, szerelmese is vagyok a technikának. Most is valami hasonlót szeretnék mutatni, hiszen újságpapírból készül, de ez nem kosár, hanem egy szekrény!

popularpix1.jpg

0
Tovább

Quillingformák haladóknak

A quillingtechnika csodálatos, a lehetőségek tárháza végtelen, s aki már az alapokat ismeri, szinte bármit megvalósíthat. A mai posztom a nekik, a haladóknak szól, akik már tudják, hogy a kis papírcsíkok miként elevenednek meg a kezünk alatt.

ella1_edited-1.jpg

0
Tovább

Mókás papírfigurák

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésben mókás papírfigurák készítéséhez mutatunk ötleteket.

3.jpg


0
Tovább

Kosárfonás papírból: a perem eldolgozása

A papírfonós téma itt a blogon még mindig nagyon népszerű, és már többen többször kérdeztétek, hogyan lehet a kosarak peremét szépen és látványosan eldolgozni. Ma erre is megkapjátok a választ!

1 warkocz papierowa wiklina BluReco (1).jpg

0
Tovább

Katicás ötletek

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva az jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésben igazi tavaszi, pettyes és bogaras ötletcsokorral készültünk.

1. Hétpettyes üdvözlet

Katicás képeslapot színes papírból, hullámkartonból vagy dekorgumiból is készíthettek. Köszöntésekhez, meghívókhoz, gyerekzsúron ültetőkártyákhoz is elkészíthető.

558058_500917939968463_824608386_n.jpg

0
Tovább

Tavaszhozó jácint papírból - 2. variáció

Ez már a második tavaszi jácintos ötlet, de annyira bájos, hogy mindenképpen meg szeretném osztani veletek is. Az elkészítése hasonlít a korábban bemutatottéhoz, de egy pici csavar van benne. Nézzük is!

123.jpg

0
Tovább

Gyönyörű virágok filcanyagból és papírból

Mára két virágkészítő tutoriált hoztam, jól jönnek a tavaszi és húsvéti dekorálás során. Szép kiegészítői lehetnek ajtódíszeknek, tavaszi koszorúknak, de akár vidám füzéreket is fűzhettek belőlük. Szárral készítve vázába is állíthatók.

21.jpg

0
Tovább

Tavaszvárás: jácint papírból

A tavaszvárás jegyében mára egy gyermekekkel is könnyen elkészíthető ötletet hoztam, amelyet akár otthon egy szürke délutánon is elkészíthettek, de óvó- és tanítónénik figyelmébe is szeretettel ajánlom!

172.jpg

0
Tovább

Életre kelt origami figurák

Péntekre egy könnyed, vidám képsort hoztam, amely remélem, mosolyt csal a ti arcotokra is. Nekem a békás a kedvencem, és nektek?

orig.jpg

0
Tovább

Mindent a quillingtechnikáról

A quilling- azaz papírcsíktechnika a népszerűségét leginkább annak köszönheti, hogy az alapok elsajátítása után különösen látványos dolgokat tudtok készíteni. Nem igényel túl sok és különleges alapanyagot sem, mindössze magukra a papírcsíkokra, a sodróeszközre (fogvájóval is helyettesíthető) és egy kevés papírragasztóra lesz szükség. Az első látásra bonyolultnak tűnő, szerteágazó indamotívumok sokasága rögtön vonzza a tekintetet, és a karácsony az egyik legjobb apropó, hogy kipróbáljuk magunkat a quillingezés terén. Hiszen gyönyörű képeslapokat, kisebb-nagyobb dobozkákat, vagy karácsonyfadíszeket is díszíthetünk papírcsíkokból készült motívumokkal.

Nézzük, hogy is van ez!

quilling_1.jpg

0
Tovább

Fókuszban: Óriás papírcsillag készítése

A papír karácsonykor is a legsokoldalúbban felhasználható alapanyag, aki ismer néhány néhány hajtogatási trükköt, annak bizonyára gyerekjáték a megvalósítás is. Ne aggódjanak azonban azok sem, akik még járatlanak-e témában , mert karácsonyig még sok papíros ötlettel készülök. És az első máris itt van: óriás papírcsillagok, de ti persze tetszőleges méretben készítsétek el, ahogy jobban tetszik. Én még tavasszal, Laupheimben, webáruházunk anyacégénél, a Rayher Hobby főhadiszállásán tartott workshopon sajátítottam el ez az egyszerű a technikát. És ott ilyen óriási csillagokat hajtogattunk, de valóban pazar látványt nyújtott ekkora méretben. Karácsonyfára, ablakba függesztve, ajtódísznek is mutatós lesz!

Karácsonyfán így mutat:

DSCF5914.jpg

Közelebbről pedig:

p6.JPG

Háromféle papír (bordóspiros, arany és ezüst) közül választhattunk a workshopon, én az ezüstnél maradtam. Egyébként mindhárom csodaszép volt, felületük finom metálos árnyalatú, állandóan végig kellett simítanom az kezemet rajtuk, egyszerűen vonzottak. Nagy előnyük, hogy készletben kaphatók, és eleve méretre vannak vágva (tehát nincs egy deka felesleg sem!). Egy készletben három csillaghoz (1 db 40 cm-es és 2 db 28 cs-es csillaghoz) elegendő papírt találtok.

Örömhír, hogy a napokban megérkezett az első szállítmány is webáruházunkba, a képre kattintva közelebbről is megleshetitek:

PicMonkey Collage.jpg

Szóval kedvet kaptatok a csillagkészítéshez? Nagyon egyszerű lesz! Kattintsatok IDE, és olvassátok el a részletes elkészítési útmutatómat!

Tovább a részletes útmutatóhoz!

(X)

0
Tovább

Sürgő-forgó angyalkák papírszalagból és papírzsinórból

A különböző technikával készült angyalkák a karácsony legnépszerűbb díszítőelemei, legyen szó karácsonyfa-, vagy éppen ablakdíszről, asztali dekorációról, adventi koszorúról, ajtódíszről vagy ajándékcsomagolásról, egyszerűen mindenhol ott vannak. Vannak dundi puttók, karcsú, légiesen bájosak, pilleszárnyúak, csengettyűsök és trombitások is, én mindegyiket szeretem. Most a legegyszerűbb alapanyagot, a papírt használjuk, és már a képen is láthatjátok, mennyire elbűvölő, csodás figurák fognak születni. A munkálatok során Faragó Krisztina lesz a segítségünkre, akit talán nem is szükséges bemutatnom nektek. Kézműves, kosárfonó, oktató, a Míves Portékák háziasszonya, sok helyről csenghet ismerősen a neve. Nézzétek, mi szépséget tartogat nekünk!

angyalos eletkep kozeli_blog.jpg

0
Tovább

Így készül a papírgyöngy

Talán ti is találkoztatok már papírból készült gyöngyökkel, bár első pillantásra én meg sem mondanám, hogy abból készültek. Lenyűgöz ez a fajta találékonyság, hiszen egy rendkívül egyszerű technikával roppant egyedi gyöngyszemeket, majd ezekből ékszereket készíthetünk, közben pedig az újságpapírjainkat is remekül újrahasznosíthatjuk.

FAS9BO7FXP6OF18.LARGE.jpg

3233.jpg

0
Tovább

Kosárfonás papírból

Az elmúlt napokban többen is érdeklődtetek, a pontos technikáról, hogyan is készül a papírból font kosár. Az apropót egy csodálatos olvasói alkotás, Nyári Mária munkája adta, ámuldozva néztük a kosárkáját, ami a megszólalásig hasonlított a peddignádból fonott testvéreihez. Nem is bonyolult művelet pedig, nézzétek csak!

196472_440280802681104_1114276174_n.jpg

Nyári Mária kosara

0
Tovább

WC-papír guriga újrahasznosítás: Lakásdíszektől a művészeti alkotásokig

Sokszor visszatérő kérdés, hogy meddig érdemes elmenni az újrahasznosítással, illetve, hogy egy-egy nagy kreatív rohamunkban mi mindennek essünk neki, de úgy gondolom, ez a téma igenis megér egy posztot. Nézzétek meg, hogy nem csupán lakásdíszek hanem figyelemreméltó művészeti alkotások is készülnek WC-papír gurigákból.

cats.jpg

0
Tovább

Újrahasznosítás: mihez kezdjünk az újságokkal, magazinokkal?

Régóta foglalkoztat ez a téma, és egy ideje már gyűjtögetem az ötleteket. Persze ezek a projektek nem igényélnek ipari mennyiségű papírt, mégis érdemes kísérletezni, mert (ahogy látni fogjátok) például a különböző papírdíszek ugyanolyan jól mutatnak újságpapírból is, nem kell feltétlenül a legszebb papírokat beszerezni hozzá. De még az is kiderül majd, hogy egész pofás kisbútorat és lakberendezési kiegészítőket dobhatunk össze feleslegessé vált napi- vagy hetilapjainkból. Ezeken kívül egy-két szokatlan mégis különleges darab is helyett kapott az összeállításban.

1. Képkeret

colorstory-designs-frame-gradient.JPG

0
Tovább

Papírfüzérek 4.

Máris elérkeztünk az utolsó insipráló blogbejegyzéshez, amelyet a Madarak és Fák Napja alkalmából szervezett pályázatunkhoz készítettem.

0
Tovább

Papírfüzérek 3.

Elérkeztünk a harmadik blogbejegyzéshez, amelyet a Madarak és Fák Napja alkalmából szervezett pályázatunkhoz készítettem.

0
Tovább

Papírfüzérek 2.

Tovább gyűjtögetem a papírfüzéres ötleteket, így szeretném inspirálni a Madarak és Fák napja alkalmából szervezett pályázatunk résztvevőit.

0
Tovább

A nagy tojástartó kakas

Idei utolsó húsvéti inspirációm következik, egyben ez az én személyes kedvencem is. A színeit tekintve talán kicsit túl olasz, túl latin, de mégis imádom. Nézzük akkor, hogyan készítsünk tojástartóból egy óriási kakast.

0
Tovább

Papírfüzérek

Papírfüzért készíteni tényleg egyszerű, bármilyen alkalomra jól jön és a gyerekeket is be lehet vonni a munkába. Készíthetünk tarkát, vagy egyszínűt, nagyon hosszút vagy kurtát, dekorálhatjuk vele a lakást vagy a teraszt, készülhet alkalomra (szülinapra, tavaszköszöntésre, kerti partikhoz stb.) vagy csupán a magunk örömére.

Összegyűjtöttem néhány kedvcsináló ötletet hozzá:

1. Egyszerű füzér zászlócskákból (fiúknak és lányoknak is)

Forrás: T.S.O.

0
Tovább

Kusudama technika - csodálatos csillaggömb papírból

Tényleg csodálatos és közel sem olyan bonyolult, mint amilyennek látszik...

0
Tovább

Hópelyhek papírból

Íme néhány egyszerűen elkészíthető papír hópehely, icipici origami, néhány nyisznyasz és kész az ablakdísz!

0
Tovább
12345
»

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek