Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ciklámen tojástartóból

A tojástartó az egyik legsokoldalúbban újrahasznosítható alapanyag a kézművesek körében. Készítettünk már képkeretet, vidám gyerekjátékokat, húsvéti pipiket, Valentin-napi szívet, tojástartó kakast és még világító füzért is. Virágkészítős ötletet még nem mutattam, holott erre a célra is remekül hasznosítható, látványos alkotáskat készíthettek belőle. Például cikláment.

0
Tovább

Palántázás kreatívan

Ahogy a tegnapi, újrahasznosított kiskerteket bemutató bejegyzésemben is említettem, ablakba helyezett ültetőedényben már nevelgethetünk palántákat, vethetünk magokat. És itt most elsősorban a konyhakerti és fűszernövényekről van szó természetesen. Most a palántázáshoz, növénykék neveléséhez kerestem kreatív ötleteket, hiszen van élet a tejfölös poharakon túl is...


85a0c9141c0c3d0cb3c9a9b3b58c3f18.jpg

0
Tovább

Újrahasznosítás: képkeret tojástartóból

Pritt_KK_0208_Fejlec_1.jpg

Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. 

A tojástartó dekorációs szempontból egy rendkívül jól újrahasznosítható alapanyag, hiszen egy csomó jópofa dolgot ki lehet hozni belőle, és a legtöbbször még akad is itthon néhány darab. Ez a tükör- vagy képkeret is egy ilyen remek ötlet, érdemes hát gyűjteni a tojástartókat. 

egg-cartons-decorative-mirror-collage.jpg

Bármilyen osztású tojástartót használhattok, elég sok forma van forgalomban, de ez csak szerencse, mert ahány forma, annyi eredmény, érdemes kísérletezni. Ollóval vagy sniccerrel is vágható, a virágfej szirmait papírragasztóval egyszerűen össze tudjátok ragasztani. A kész virágokat ragasztópisztollyal rögzítsétek a keretre.

Tipp: egy-egy ilyen ötletnél sokat szoktatok morgolódni, hogy: "jó-jó, de fogja ez portalanítani, törölgetni, tisztítani...". Bennem egy jó ötlet, egy szép tárgy láttán a legritkább esetben merül fel ez a gondolat, de nem vagyunk egyformák, tudom, hogy nem vagyok egy gyakorlatias egyén. De a lényegre térve, megkönnyíti majd a tisztítást, ha akrilfestékkel lefestitek és/vagy lakkozzátok a virágokat. Így vízálló felületet kaptok, amely egyrészt jobban taszítja a port, másrészt akár nedves ruhával is át lehet majd törölgetni.

Forrás: handimania

Szavazz rám a Goldenblogon!

Idén is elindult a Goldenblog szavazás, és ahogy eddig minden évben, idén is részt veszek rajta. Kérlek titeket kedves olvasóim, ha érdemesnek találtok, szavazzatok rám! Minden szavazatért és megosztásért hálás vagyok! 

A szavazáshoz ide kattints: ÉLETMÓD KATEGÓRIA --> szines otletek
Ja, a szavazáshoz Facebook tagság szükséges, de nyugi, a Goldenblog normális oldal, nem fog a nevedben spam-elni, üzeneteket írni!

 

Kellemes időtöltést kíván a Pritt Kreatív Klub!

További kézműves ötleteket találtok a pritt.hu-n!

  
0
Tovább

Hímzőfonalas tekert tojások

A facebook rajongói oldalon nagy sikere volt idén a hímzőfonalas tojásoknak. Sokan kérdeztétek is, hogy hogyan készülnek. Most lépésenként mutatom meg egy egyszerű "cérnás" tojás készítését!

bakers twine eggs tutorial 5.jpg

0
Tovább

Pöttyös hímesek

Mára egy villámötlettel készültem természetesen a húsvéti készülődés jegyében! A képsor alapján ti is könnyedén készíthettek ilyen vidám húsvéti tojásokat. Igazán szép kék színe csak fehér héjú tojással lesz, de más színek működnek a hagyományos barna héjú tojásokon is. 

crea2.jpg

Forrás: creative ideas

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

0
Tovább

A nagy tojástartó kakas

Idei utolsó húsvéti inspirációm következik, egyben ez az én személyes kedvencem is. A színeit tekintve talán kicsit túl olasz, túl latin, de mégis imádom. Nézzük akkor, hogyan készítsünk tojástartóból egy óriási kakast.

0
Tovább

Húsvéti ötletek tojáshéjból

Összegyűjtöttem egy csokornyi ötletet tojáshéj felhasználásával, de most ne festésre gondoljatok. Érdekes, látványos dekortippek következnek, és meglátjátok, mi mindenre lehet még a tojáshéjat használni.

1. A legtöbb variációt ültetés, palántanevelés és mini váza témakörben találtam.

0
Tovább

Tavaszi és húsvéti ötletek tojástartóból

A tojás árát elnézve kétszer meggondolom, hogy megvegyem-e, vagy hogy mennyit használjak belőle. Piskóta nem lesz húsvétkor, az tuti. Egyetlen előnye, hogy beindítja a fantáziámat az újrahasznosítás szempontjából. Első körben a tojástartókat veszem górcső alá, a következő bejegyzésben pedig a tojáshéj következik.

Lássuk, akkor, mire jó a tojástartó,

lehet belőle égősor köré bura:

0
Tovább

Hagyományos tojásfestési technikák: berzselés

A mai bejegyzésben a hagyományos tojásfestési technikák világába kalauzollak el titeket, egészen pontosan a berzselést, azaz levélrátétes díszítést mutatom meg lépésről lépésre.

berzselés húsvét tojás tojásfestés

0
Tovább

Húsvéti tojásbukszusok

Rajongok a formára nyírt dísznövényekért, ilyenkor tavasszal gyakran eljátszom a gondolattal, hogy egyszer talán én is elkezdtek nevelni és metszeni egy puszpángbokrot. Ez eddig persze megmaradt a gondolat szintjén, de nem kizárt, hogy egyszer elég türelmem lesz hozzá. Viszont a kertművelés ezen ágát ügyesen átültethetjük a húsvéti dekorációk készítésének világába is.

0
Tovább

Húsvéti tojásfüzér

Cérnatekerős megoldás áttört, muris tojások készítéséhez. Ha szerettek kutyulni (kutyulni jó!), próbáljátok ki, én pár éve készítettem hasonlót (csak azok karácsonyi gömbök voltak) egy csajos, kidumálós, dekorálós hétvégén, és remek kikapcsolódás volt.

0
Tovább

Húsvéti tojáskoszorúk

Nézegetős, ihletadó bejegyzés sok szép tojáskoszorúval a húsvéti készülődéshez. Bevallom, én még sosem álltam neki, de egyre nagyobb kedved érzek hozzá...

...főleg, mert imádom ezt a penészzöld árnyalatot. Nem tudok betelni vele. Ezzel a bronzos barnás szalaggal felülmúlhatatlan párosítás.

Forrás: Etsy

0
Tovább

Húsvéti hímes tojások - hagyományos festési technikák

Utolsó részéhez érkezett a hagyományőrző húsvéti sorozatom, ezúttal a festési technikákba pillanthattok be.

hímes_tojás húsvét tojásfestés

0
Tovább

Húsvéti hímes tojások - természetes festőlevek

Folytatom akkor a természetes festőlevek titkaival. Főtt tojásokhoz mindenképpen ilyet javaslok, hisz a tojás így ehető lesz. De ettől függetlenül is jó móka kísérletezni a színekkel és növényi főzetekkel.

hímes_tojás húsvét tojásfestés

0
Tovább

Íróka készítése viaszolt tojásokhoz

Az ünnep közeledtével indítok egy sorozatot hagyományos hímes tojások festéséről. Nálunk a húsvét a hagyományok jegyében telik, tojás festünk, sonkát főzünk, várjuk a locsolókat. Ezért is szeretném inkább a klasszikus tojásfestési technikákat bemutatni. A szomszédos sváb faluban húsvét vasárnap tojásfutást rendeznek, ez a régi szokás a Kárpát-medencében egyedülálló, már csak ezért sem érdemes kihagyni. De addig még sok a teendő...

hímes_tojás húsvét íróka tojásfestés

hímes_tojás húsvét íróka tojásfestés

0
Tovább
12
»

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek