Még majdnem négy teljes hetünk van advent első napjáig, de már bizony sokan kértetek ötleteket adventi naptár készítéséhez. És igazatok is van, mert idejében el kell kezdeni gyűjteni az ötleteket, hogy az alapanyagok beszerzésére és a megvalósításra is legyen elég idő. Kezdjünk is hozzá!

1. Kettő az egyben megoldás

advent-calendar-wreath.jpg

Ez az első ötlet rögtön egy nem mindennapi megoldást tartogat, hiszen a koszorú és naptár is egyszerre. Egy erős, stabil alapra többféle dolgot is ráapplikálhattok, ki mivel gazdálkodik. Kisebb tégelyek (nem baj, ha nem többféle méretűek, sőt!), sajtosdobozok (nem a mackósajtosra gondolok, hanem pl. camembertesre), és persze beszerezhettek kis papírmasé vagy kartondobozokat is (itt találtok ilyet, ilyet és ilyet is!). Festhetitek, dekupázsolhatjátok,ahogy tetszik.

2. Az egyszerű megoldások híveinek

paigerussell1.png

Néhány vessző fehérre fújva (mehet rá hóspray is, úgy még hangulatosabb!), és egyszerű üdvözlőkártyák. Egy-egy kedves üzenettel, mindössze ennyi, mégis minden napra tartogat egy kis szívbéli meglepetést.

3. Zoknis megoldás kisgyermekeseknek

ka100277_hol03_still_l.jpg

És erre még különösebben költeni sem kell (tegye fel a kezét az az anyuka, akinél nem akad néhány félpár vagy éppen kinőtt zokni!), mégis egyedi, és mókás! Külön felhívnám a figyelmet a csipeszes függesztésre, szerintem, zseniális!

4. A tökéletes kalendárium

237142736598936884_e3rl5RbT_c.jpg

 Aki ráér bíbelődni, annak (is) mindenképpen megéri belefogni egy nagyobb projektbe. Ez a képen látható egyrészt egy örök darab, emellett önálló lakásdísz, és fúúú, nagyon irigy vagyok rá. Más is az lesz, ezt garantálom. Persze nem muszáj pont Mikulással díszíteni, bármilyen ünnepi hangulatú dekorációt el tudok képzelni.

5. A megunhatatlan gyufásdoboz

IMG_5227_thumb[4].jpg

Ez az egyik legkézenfekvőbb alapanyag a csináld magad adventi naptárak esetében, én is imádom. Sokféleképpen díszíthető, és hihetetlen mennyi megoldás van az elrendezésre is. Beleszórhatjátok például egy elegáns kehelybe. Ennek a gyufásdoboz témának fogok egy külön blogbejegyzést is szentelni, úgyhogy ha kíváncsiak vagytok, mi mindent készíthettek még belőle adventre, nézzetek vissza később is!

6. Mi van a fa alatt?

cone-iferous-advent-calendar-christmas-craft-photo-420-FF1110CREAT04.jpg

Ez már határozottan a karácsonyt jeleníti meg, de hát miért is ne? Rém egyszerű ötlet, aki gondolja, kicsit jobban is feldíszítheti a fákat!

7. Zsákos, csipeszes

tumblr_ld8gnvaLe21qbo2b6o1_500.jpg

A csipeszes megoldások is az egyszerűbbek közé tartoznak, pedig nagyon mutatós és egyedi naptárakat készíthettek belőle. A képen látható darabok Washi Tape öntapadós szalaggal vannak díszítve, ezek a szalagok pedig pedig nem csak erre, hanem még rengeteg mindenre használhatók. Visszaszedhető, feliratozható és bármire rögzíthető. Webáruházunk karácsonyi kollekciója pedig már elérhető, kukkantsatok be, és nézzétek meg (IDE KATTINTVA)!

8. Naptár mint faliszőnyeg

img16l.jpg

Ez egy nagyobb lélegzetvételű munka, de gyermekes családoknál tuti siker. És jövőre is elő lehet venni. Filcanyag, tű, cérna és egy szabad délután szükséges hozzá.

9. Muffinsütő

IMG_0929.jpg

Lám, lám, erre is jó lehet egy sütőforma. Hazánkban inkább a 12-es osztású formák az elterjedtek, de nekem is több darab van itthon, úgyhogy ez nem lehet akadály. Ha tudjátok négy hétre nélkülözni, remek kalendárium lesz belőle!

10. Akasztható, zsebes

pottery barn calendar.jpg

Klasszikus darab, mégis megunhatatlan. Elég egyszer elkészíteni, de a díszítés évről évre változhat.

Sok szép ötletet találtok a Színes Ötletek könyvsorozat Adventi naptárak című kötetében.

89366486.jpg 

Források a képekre kattintva!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!