Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szemet gyönyörködtető alkotások kavicsból

A kavicsfestős ötletek egyszerűsége és látványossága igencsak vonzó, a magunkfajta kreatív szemléletű emberek lelkében rögtön kitárja az alkotókedv kapuit. A kavicsokat persze nem csak festeni lehet, hanem mintha csak kirakós kockák lennének, nekiállhatunk vidám kompozíciók megalkotásának is. A mai inspiráló galériám erről fog szólni, fogadjátok szeretettel.

kavics kavicsfestés nyár kavicsművészet

0
Tovább

Álomkertek: szabadtéri kandallók, sütögetők

Nyári estéken az egyik legkellemesebb dolog barátaink és szeretteink körében relaxálni, feltöltődni a kert egy kellemes szegletében hűs nyári szellő ölelésében. Utazzunk most el képzeletben néhány ilyen szemet gyönyörködtető kertbe, és élvezzük a szemünk elé táruló csodás látványt...

kert sütögető kandalló

1
Tovább

Csomózzunk szőnyeget!

Kisebb méretű (pl. fürdőszobába való) szőnyeget készíthetünk régi pólók, törölközők újrafelhasználásával egy nagyon egyszerű technikával. 

szőnyegkészítés subázás szőnyeg csomózás DIY csináld magad

Szükséges anyagok:

Régi pamutpólók, törölközők stb.

Subázó alap

Horgolótű

A textilt vékonyan csíkozzátok fel, majd vágjátok egyforma hosszú darabokra. A hossz attól függ, hogy mekkora szálakat akartok a szőnyegbe, de azért ne legyen túl hosszú, mert úgy nehezen szárad majd, és nagyon sok alapanyagot is igényel. Ezután már csak a subalapra kell csomózgatni, ezt kézzel vagy horgolótű segítségével is megtehetitek.

Ezen a videón meg is nézhetitek a lépéseket:

Ezt pedig varrják, de szintén zseniális:

Forrás: goodshomedesign

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le. 
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Kedvenc formabontó kertjeim

Az elmúlt években megszokhattátok már, hogy a tavaszi és nyári időszakban sokféle kertszépítős kreatív ötletet bemutatok itt a blog felületén. A mai alkalom különleges, mert egy olyan gyűjteményt állítottam össze, amelyben az én kedvenceim mellett az elmúlt évek legsikeresebb, kis költségvetésű ötletei is helyet kaptak.

nyár kert kertészkedés újrahasznosítás

0
Tovább

Zseniális ötlet nyomdázáshoz

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalomra egy elképesztően egyszerű, ugyanakkor zseniális ötletet hoztunk nektek!

pritt nyomdázás

Az anyagszükségletként egy egyszerű habszivacs/hungarocell tálcára lesz szükségetek, amely egy nagyobb főzés után bizonyára megmarad, mint csomagolási hulladék. Ezután én sem ebbe pucolom majd a zöldéget (nálunk ez a sorsa általában). 

Erre a tálcára rajzoljuk fel a mintát (filctoll a legjobb, mert mély nyomot hagy, de nem lyukasztja át), majd jöhet is a festék és a nyomdázás. A henger azért praktikus a festés felvitelére, mert egyszerre több színnel is dolgozhatunk és egyenletes is lesz a festékrétegünk.

Az ötlet forrása: pinterest

Kellemes szórakozást kíván a Pritt!

0
Tovább

Megújult a Színes Ötletek webáruház

Talán már ti is észrevettétek, hogy utóbbi időben nagy változások zajlottak webáruházunk színfalai mögött. Elérkezett végre a nagy nap, amit én is annyira vártam! Ugyanis a legnagyobb örömmel jelenthetem be, hogy megnyitott a kívül és belül is megújult webáruházunk!

0
Tovább

A legjobb szüneidei kézműves ötletek

A gyerekek egész évben a nyarat várják, nekünk szülőknek azonban nem egyszerű ezeket a heteket megszervezni, aztán pedig tartalmas, szórakoztató programokkal megtölteni. Nemrégiben arra a megtisztelő feladatra kért fel a Decolady csapata, hogy gyűjtsem csokorba a nálam már bizonyított szünidei kézműves ötleteket. 

A tevékenységek gyermekeink számára kreatív élményekben gazdag kikapcsolódást kínálnak, és bizony ránk is vidám feltöltődés vár, nincs más dolgotok, mint a képre, vagy IDE kattintani az ötletekért! A Decolady további ötletei között ITT böngészhettek!

0
Tovább

A legkreatívabb kerti gombák 

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A gombamotívum egyszerű, jól értelmezhető, vidámságok sugall gyermekeinknek, egy nyári hétvégén miért is ne gombázhatnánk egy nagyot?

pritt gomba

1
Tovább

Szivárványos horgolt táska nyárra

Itt a nyár, szárnyalnak a színek, ilyenkor bátrabban választunk élénk, színpompás darabokat az öltözködés és a kiegészítők terén. Miért is ne tárnánk ki a szívünket és lelkünket a nyár minden árnyalata felé?

horgolás kézimunka nyári táska

horgolás kézimunka nyári táska

0
Tovább

Megelevenedő mesevilág a júliusi Pöttömkertben

Július 3-án Európa legnagyobb szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park az esti koncertek mellett ismét a csöppségek birodalmává változik. A Pöttömkert újfent számos, az apróságok és a szülők számára egyaránt szórakoztató játékkal és bemutatóval várja a látogatókat, a havonta megújuló programban ezúttal például lovaglást, gipszszobrászkodást, csillámtetoválást, Eszter-lánc mesezenekart és vizes népi játékokat is találhatunk - mindezt ingyen.

programajánló

0
Tovább

Jégkrémes aszfaltkréta saját kezűleg

Egy kihagyhatatlan nyári, szünidei ötletet tartogattam mára. Aszfaltkréta saját kezűleg, de nem ám akármilyen! Mintha hűsítő jégkrémek lennének, ugye?

aszfaltkréta csináld magad

0
Tovább

Inspiráló ötletek tündérkertekhez

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek. Mert egy törött cserép sem szemét!

kert tündérkert

0
Tovább

Készítsünk mesekertet!

Ahogy közeleg az utolsó (első - nézőpont kérdése) betű a VAKÁCIÓ feliraton, egyre nagyobb fejtörést okoz nekem is a ránk váró szabadidő hasznos eltöltése. Gyűjtöm az ötleteket, keresem a tartalmas, kreatív programokat, feladatokat, játékokat. Ma is egy szuper ötletet hoztam, a következő hétvégi pizsipartin el is készítjük a lányokkal!

vakáció szünidő kert tündérkert mesekert

vakáció szünidő kert tündérkert mesekert

0
Tovább

Tenyér- és talplenyomatok apró művészeknek

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Nem is hinnénk, hogy mekkora lehetőség, kreativitás rejlik egy kis nyomdázásban. Persze most nem a hagyományos lehetőségekre gondolunk, hiszen gyermekeink használhatják pecsételésre a tenyerüket, vagy épp a talpacskájukat. És persze a gazdag gyermeki fantáziavilágukat.

pritt kézlenyomat nyomdázás ujjfesték ujjfestés

0
Tovább

Csináld magad: Papírroló

Mára egy nagyon látványos ötletet tartogatok, megmutatom, hogy készíthető különleges papírroló tapétából. Kisebb ablakokra, hétvégi házba, de verandára, erkélyre is nagyon praktikus megoldás!

roló árnyékoló papírroló sötétítő csináld magad DIY

roló árnyékoló papírroló sötétítő csináld magad DIY

3
Tovább

Levendula-szerelem

Szeretem a levendulát. Az illatát, a színét, a hangulatot, amit áraszt, ahogy betölti a provence-i tájat, ahogy kényezteti az érzékeimet, szeretem mindenestül. Velem tartotok most egy levendulás körutazásra? Gondolatébresztő, színes és szinte szagos-ízletes képek, minden ami levendula, minden, amiért szeretem.

dekoráció inspiráció levendula

0
Tovább

Óriási ötletek emeletes ágyakhoz

A gyermekszoba a csemeték legfontosabb élettere, velük együtt alakul, változik, cseperedik az évek során. Sokunknál kap helyet benne az emeletes ágy, amely a praktikumán túl óriási játszótér a kreatív szemléletű szülők számára.

0
Tovább

Csupa halacskás ötlet gyermekeknek

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Most már tényleg nem kell sokat várnunk a vakációra, ennek örömére mára igazi vízparti hangulatot teremtünk itt a blogon. Jöjjenek a halacskák minden mennyiségben!

pritt nyár vakáció hal halacska

0
Tovább

Lélegzetelállító családfa a falon

Sokféle falra festett családfás ötletet mutattam már nektek itt a blogon (ITT, ITT és ITT), egyszerűt, gyermekszobába valót, egészen terjedelmes méretűt, tekerdő mintájút vagy épp modern vonalvezetésűt, de ez most mindent visz nálam. Egyszerűen lenyűgöző a látvány, nektek hogy tetszik?

festés falfestés

Forrás: FabArt


Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

 

0
Tovább

Raklapbútorok gyerekeknek

Raklapból számtalan, elképesztően ötletes bútort, használati tárgyat mutattam már nektek, a mai gyűjteményem -már csak a vakáció közeledte okán is- a gyermekekre fókuszál.

raklap raklapbútor nyár homokozó pad

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek