Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csináld magad könyvjelzők - mert olvasni jó!

Imádok olvasni, s ilyenkor a tél közepén van rá a legtöbb időm, ahogy az egyiket leteszem, kapom is fel a soron következőt. Könyvjelzőnek pedig a behajtott saroktól kezdve a buszjegyig sok mindent használok. Pár év múlva, amikor ismét kézbe veszek egy rég olvasott kötetet, sokszor találok benne ottfelejtett "könyvjelzőt". Régi blokkot a sarki boltból, a korábban említett buszjegyet (aztán jön is a döbbenet, hogy mennyit emelkedett azóta a jegy ára), papírzsepit, fényképet, sárga csekket, vagy éppen csokipapírt. Ennek is megvan a varázsa, de persze a könyvjelzőhasználatnak is. Hiszen készíthetünk, egyedi, vicces, praktikus, nekünk tetsző darabokat is. Válogassatok!

1000263_578862988822884_1014317444_n.jpg

0
Tovább

Picurka cica varrása lépésről lépésre szabásmintával

Rajongok az ilyen egyszerűen megvarrható apró kis figurákért, hisz az elkészítéséhez elegendő az én sekélyes varrótudásom is. Ajándékba, magunknak, kicsiben vagy nagyobb méretben, mindegy is, tüneményes. Borongós, zimankós délutánokra hasznos időtöltés, ha van kedvetek, készítsétek el.

little-kitten-fb.jpg

0
Tovább

Kreatívkodás gombokkal, 50+1 fantasztikus ötlet

A különböző színes gombokat már a nagymamám is gyűjtötte, egy egész varródoboznyi mennyiséget felhalmozott az idők során. Tőle tanultam, hogy a kidobásra szánt ruhákról, régi ágyneműhuzatokról is vagdossam le, mert jó lesz az még... Persze az ő szeme előtt nem valamilyen kreatív, kézműves felhasználás lebegett, de a mai fogyasztói társadalmunkban is mindenképpen érdemes figyelni az ilyen apróságnak tűnő részletekre. Az összegyűjtött gombok (nem ritkán igazán egyedi és különleges darabok) új helyet kaphatnak egy másik ruhadarabom, párnahuzaton, és persze kreatív fantáziánk is szabadon szárnyalhat a gombok szárnyán...

12.jpg

0
Tovább

25+ helytakarékos ötlet tároláshoz kis otthonokba

Azoknak akik kisebb lakásban, családi házban élnek, sok fejtörést okozhat optimális kihasználása. Ezzel én is így vagyok, pici családi ház az otthonunk, így nagy lelkesedéssel gyűjtöm az alábbiakhoz hasonló ötleteket. Hiszen jó, ha mindennek van helye, de közben nem nyom agyon mindet a sok bútor, és marad egy kis élettér is. A velem egy cipőben járóknak gyűjtöttem ma praktikus, helykihasználós ötleteket.

13.jpg

0
Tovább

Papírálarcok farsangra letölthető sablonokkal

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Immár beköszöntött a farsangi időszak, így hétről hétre ehhez kapcsolódó témákkal készülünk. Ma gyermekekkel is könnyen elkészíthető papírálarcokat hoztunk!

simple-and-cute-diy-cardstock-paper-animal-masks-2-524x344.jpg

0
Tovább

Kreatív ötletek papírgurigából

Mi külön fiókban gyűjtjük a papírgurigákat, kisgyermekes anyukaként is rengeteg közösen elkészíthető játék alapanyagaként tudom felhasználni, de látványos lakberendezési tárgyakat, sőt figyelemreméltó alkotásokat is készíthetünk belőle.

IMG_9314.JPG

0
Tovább

Betűdekoráció falra

Mindig is nagyon tetszettek a nagyméretű betűdekorációk falon, polcon elhelyezve. Több üzletben is találtam már kész betűket, de bevallom, kicsit túlárazottnak ítéltem őket. Ezért idővel jegeltem a témát. Most viszont újra elővettem a témát a képzeletbeli ötletpolcom hátsó zugából, és utánanéztem, hogyan készíthetném el saját magam.

DIY-Decorative-Yarn-Letters-Tutorial.jpg

0
Tovább

Jelmezötletek kartondobozból

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Immár beköszöntött a farsangi időszak, mi pedig igyekszünk jobbnál jobb jelmezötleteket szállítani nektek.

Airplane-Costume-2.jpg

0
Tovább

Fonott tároló papírból

A papírfonás témakörét igyekszem minél jobban körüljárni, bemutatni nektek, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Mivel folyamatosan gyűlnek az ötletek, praktikák, időről-időre közkinccsé teszem a legújabbakat! Mára egy egészen nagy tárolót (fiókot) mutatok, dohányzóasztal alatt, cipőszekrényben, könyvespolcon fiókként is hasznosítható, és ráadásul még dekoratív is.

1.jpg

0
Tovább

Ötletek falfestéshez: polcból asztalka

A lebegő vagy úszó polcok nagyon látványosak, hiszen nem látszik a szerelék, ami tartja őket. Az Ikeában nem egészen 3000 Ft-ért árulják a kisebbet a Lack sorozatból, és szerintem, sokunk otthonában figyel egy-két darab. De arra már gondoltatok, hogy ne a klasszikus értelemben vett polcként használjátok? Mutatok egy fantasztikus ötletet erre!

réa.jpg

A fenti képsort egy kedves olvasóm, Réka küldte, aki facebook rajongói oldalunkon találta az alapötletet, bátran belevágott, és megvalósította. 

A költsége minimális, az elkészítés pedig nem túlságosan bonyolult.

Szükségetek lesz ugye egy lebegő polcra (ahogy fentebb írtam, kevesebb mint 3000 Ft-ért beszerezhető), némi fehér akrilfestékre, vagy falfestékre. A sablont magatok is megtervezhetitek a polc szélességéhez igazítva a kép alapján. Fotókartonból vágjátok ki, rögzítsétek a falhoz maszkolószalaggal és rajzoljátok körbe a motívumot ceruzával. Ezután pedig már csak ki kell festeni. 

Előszobába kulcsos, lepakolós, öltözködős asztalkának ideális, de hálószobába ugyanúgy el tudom képzelni fésülködőasztalnak.

Az eredeti ötlet:

How to make up a floating shelf for you.jpg

Forrás a képre kattintva.

További falfestők ötletek:

Ötletek falfestéshez: famotívumok

1003107_543969598999970_607613378_n.jpg

Falra festett családfák

529410_357722287603623_1359852502_n.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

0
Tovább

Ötletek műanyag kupakokból

Az újrahasznosítás kiemelt téma a blogon, sokszor és sokféle témában hozok ötleteket ezen a fronton, ma a műanyag kupakokat vesszük górcső alá.

Lámpaernyők

unnamed (8).jpg

0
Tovább

Kössünk tű nélkül egyszerűen

Ehhez a technikához nincs szükség kötőtűkre, csupán egy kartondobozra (pl. kiürült zsepitartó doboz) és fonalra. A technika igazából ugyanaz, mint a gyermekkorunkból jól ismert szarvacskázás/körmöcskézés esetében, csak itt kicsit nagyobb méretben történik minden. Elsősorban sálak kötéséhez ajánlott módszer!

Untitled-1.jpg

0
Tovább

Csináljunk jelmezt: pillangótündér és szuperhős

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Az év első bejegyzésében máris egy nagyon izgalmas témakört kezdünk körüljárni, hiszen beköszöntött a farsangi időszak. Készítsünk hát együtt jelmezeket!

111.jpg

0
Tovább

Csináljuk kávéfát!

Egy nagy maréknyi kávébabból csudaklassz dolgot lehet művelni, ha van egy kis szabadidőtök rá. Méltó dísze lehet a konyhátoknak, és ajándékötletnek is remek. Nézzétek csak!

1555335_666251656731540_1346990315_n.jpg

0
Tovább

Csináld magad: zsinóros lámpabura

A zsinórtekerős technikának már több bejegyzést is szenteltem, hiszen egy csomó dolog elkészítésére használható, nagyon olcsó, ugyanakkor rendkívül látványos. Készülhet így füzér, óriás tojás húsvétra, vagy épp karácsonyi díszvilágítás is. A mai alkalommal óriási lámpaburákhoz kerestem ötleteket.

111.jpg

0
Tovább

Fantasztikus képek gombokból

A különböző színes gombokat már a nagymamám is gyűjtötte, egy egész varródoboznyi mennyiséget felhalmozott az idők során. Tőle tanultam, hogy a kidobásra szánt ruhákról, régi ágyneműhuzatokról is vagdossam le, mert jó lesz az még... Persze az ő szeme előtt nem valamilyen kreatív, kézműves felhasználás lebegett, de a mai fogyasztói társadalmunkban is mindenképpen érdemes figyelni az ilyen apróságnak tűnő részletekre. Az összegyűjtött gombok (nem ritkán igazán egyedi és különleges darabok) új helyet kaphatnak egy másik ruhadarabom, párnahuzaton, és persze kreatív fantáziánk is szabadon szárnyalhat a gombok szárnyán...

Picnik collage.jpg

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek