Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Diszkógömb régi cédéből

Régi cd-k, dvd-k újrahasznosításáról sokféle poszot olvashattatok már nálam, kedvelem ezt a témát. Látványos, prakitus dolgokat lehet összehozni a felhasználásukkal. Ez a mai inkább csak látványos, gyermekkori imádatom tárgyát kelti életre igazán kreatív módon. Többféle méretben is elkészítve összejövetelek alkalmával teraszok, otthonok, egyébként pedig nappalik, gyermekszobák, közösségi termek jópofa dísze lehet.

0
Tovább

Színezz bútort akrilfestékkel!

Hogyan lehet egy egyszerű, natúr fa asztalkát a szoba izgalmas elemévé varázsolni? Nem kell hozzá dizájnernek lenni, elég ha bátran bánunk a színekkel és türelmesen festegetünk.

0
Tovább

Mikro makramé karkötő készítése

A csomózós, fonós ötleteket -különösen nyáron- nagyon szeretitek, ezért most mutatok egy különleges makramés ötletet karkötőre. Színes, vidám, nyárias!

0
Tovább

Paradicsomi hangulat egy panelerkélyen

A panelkerkélyek nem az esztétikumukról, a látványos megoldásaikról vagy éppen a kényelmükről híresek. Szerintem a legtöbben szűkös, sok esetben kacatokkal telezsúfolt, csúnyácska, egyenüveggel fedett aprócska helyként gondolunk rájuk, persze nem véletlenül. Hiszen általában ilyenek. De ki ne szeretne mégis egy üde kis szigetet helyette, ahol napközben limonádét, este finom bort szürcsölgetve gyönyörködhet az őt körülvevő kis paradicsomi idillben? Vajon lehetséges egyáltalán? Judit szerint nincs lehetetlen, nézzétek csak!

0
Tovább

Szuper játékok papírtányérból

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Ma egy olyan alapanyagra fókuszálunk, amely a legtöbb kisgyermekes családban gyaokri vendég, ez pedig nem más, mint a papírtányér.

0
Tovább

Mozaikozzunk - alapvető ismeretek

Nyáron sokkal bátrabban vágunk bele egy nagyobb kihívást jelentő ötlet megvalósításába. A mozaikozás is ilyen, hiszen hosszasabb tervezést és előkészítést igényel, de a végeredmény szemet gyönyörködtető és megismételhetetlen, ráadásul kezdőknek sem annyira bonyolult!

0
Tovább

Régi tálca új ruhája

Hogyan lehet egy régi, unalmas tálcából stílusos antik hatású tálcát készíteni? Nem olyan nehéz a dolog, és nincs is szükség sok alapanyagra! Nézzünk hát szét a padláson, szekrény mélyén, vagy bolhapiacon, szerezzük be a megfelelő darabot és lássunk munkához, hogy aztán ilyen szép tálcáról fogyaszthassuk a délutáni habos kávénkat!

0
Tovább

Mozaik az otthonunkban

Aki követi a blogot, az tudja, hogy nagy rajongója vagyok a mozaikberakással díszített felületeknek, sőt magam is próbálkozom mindenfélével ezen a területen. Lehet, egyszerű dísztárgy, porfogó, vagy nagyobb lefedett falfelület, ablakpárkány, tükör, asztal, járda, padló, virágcserép vagy bármi egyéb, én egyszerűen ellenállhatatlannak találom.

0
Tovább

CsodaVár, CsodaKert

Szeretnék nektek egy egyedülálló történtetet bemutatni, s bár tudom, hogy nem kapcsolódik szervesen a blog tematikájához, ugyanakkor fantasztikus lenne, ha minél több emberhez eljutnának az alábbi sorok.

0
Tovább

10 ingyenesen letölthető papírjáték

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Mára csokorba kötöttünk 10 igazán szuper, ingyenesen letölthető mintaívet papírjátékok készítéséhez!

0
Tovább

Különleges tároló papírfonással

A papírfonás örök téma nálunk, igyekszem rendszeresen friss ötletekkel előrukkolni, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Kosárból már sokfélét mutattam nektek, de ilyen különleges vonalvezetésűt még nem!

0
Tovább

Pirománia - ismerkedjünk a pirográffal!

A pirográf egy olyan kézműves eszköz, amellyel égetett mintákat készíthetünk kezeletlen fára, bőrre és parafára. A különböző, cserélhető fejekkel pontokat, vékony vonalakat, íveket, feliratokat mintákat készíthetünk. Kell hozzá némi kézügyesség és türelem, de csodákat művelhetünk vele, nagyon hasznos, sokoldalúan használható kis eszköz!

0
Tovább

Elegáns dobozka csecsebecséknek

Ismét egy olyan dolgot mutatunk Nektek, amit kezdők is bátran kipróbálhatnak, mert nem bonyolult, viszonylag hamar elkészíthető, a végeredmény pedig nagyon elegáns, ajándéknak is ideális.

0
Tovább

Függöny papírgyöngyből

Az újságpapírok, reklámújságok újrahasznosításáról sokszor esett már szó itt a blogon, elég ha a papírfonásra gondolunk. Most egy ahhoz hasonló technikát mutatok be, amely szintén a reklámújságok újrahasznosítására ad remek ötletet. Ugyanis gyöngyöket is készíthetünk belőle, amelyek felfűzve gyönyörű függönyé alakulnak.

0
Tovább

Ötletek szünidőre: házikó spatulából

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A nyári melegben pillanatok alatt összegyűjthetünk tetemes menyiségű jégkrémes pálcikát, építsünk belőlük házikót!

0
Tovább

Mázpaszta, az vajon mi?

A máz hatású viaszpaszta (röviden mázpaszta), egy olyan speciális méhviasz alapú, irizáló pigmenteket tartalmazó paszta, amivel színjátszó hatást érhetünk el bármilyen sötét, ívelt felületet. Bármilyen tárgy mázas kerámia hatású díszítéséhez alkalmas, sőt, akár ékszerkészítéshez is használható.

0
Tovább

Csináld magad legyezők forró napokra

Egy ilyen forró nyári napon úgy gondoltam, csakis valami hűsítő ötlettel rukkolhatok elő. Mutatok nektek egy gyorsan elkészíthető, csinos legyezőt, amely hasznos társ lehet a kanikulában!

0
Tovább

Játékok szünidőre: hinta-palinta egy cipősdobozban

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Ez mai a projekt gyermekkorom egyik kedvelt meséjét juttatta eszembe (Iskola a faliszekrényben), amelyben a nagypapa a kisunokájának papírdarabokból, régi üvegcsékből, gyufásskatulyából és más holmikból apró iskolát épít a faliszekrényben. Borongósabb időben mi is készíthetünk csodajó játékokat akár egy egyszerű cipősdobozból is!

0
Tovább

Drótvirágok körömlakkból

A minap találtam Dóra blogján ezt az ötletet, és bevallom, már régóta tervezgettem egy ilyen témájú posztot, de eddig nem találtam igazán hiteles és igényes forrást hozzá. Ezek a képek viszotn önmagukért beszélnek, úgyhogy nézzük is, hogyan készül!

0
Tovább

Réz hatású karkötő dekorgumiból

A dekorgumit sokféleképpen lehet felhasználni, de gondoltátok volna, hogy egy egyedi divatékszer alapanyaga is lehet? Nyáron tobzódunk a különféle ékszerekben, egy ilyen fémes hatású karkötő tökéletes kiegészítő -pláne ha saját kezűleg készült- sokféle viselet mellé.

1
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek