Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csináld magad: természet ihlette gyertya

Ilyenkor, a hűvösebb, nyirkosabb idő beköszöntével többször üldögélünk gyertyafény mellett, hiszen olyan jó bekuckózni, merengeni, tűnődni olykor. Gyertyákat pedig mi magunk is készíthetünk, ma erre mutatok egy jó ötletet! Csempésszünk otthonunkba egy csipetnyi erdei hangulatot!

DIY-Smell-of-the-Forest-Candle1.jpg

0
Tovább

Borospohárból mécsestartó

Hétvégére egy villámposzttal készültem, hisz a megvalósítás valóban csak pár pillanatot vesz igénybe. A poháron és teamécsesen kívül csupán valamilyen nagyon mutatós motívumú pauszpapírra lesz szükségetek. Ebből a megfelelő formát kivágva már kész is a rögtönzött mécsestartó!

DIY-Wine-Glass-Candle-Lamp.jpgForrás a képre kattintva!

Kellemes hétvégét kívánok!

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

0
Tovább

Maga a csoda: a papírfonás és a quilling házassága

Két méltán nagyon népszerű technika ötvözéséből vajon mi születhet? A quillingezés, azaz a már-már művészi szintre fejlesztett papírcsíktechnika önmagában is szemet gyönyörködtető látvány, a papírfonás pedig egy igazán egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technika, így adja magát a lehetőség, hogy ötvözzük a gyönyörűt a hasznossal. Megéri? Meg hát!

102415079_Pletenki_iz_gazet_s_yelementami_kvillinga_Masterklass__11_.jpg

0
Tovább

Illatos, természetes és sokoldalú alapanyag: ötletek narancshéjból

Illatos, természetes és sokoldalú. A narancs héját megenni nem lehet, mégis vétek kidobni. A kreatív szemléletű embereknek ugyanis ez nem szemét, hanem egy remek alapanyag. Kíváncsiak vagytok, mi mindenre jó?

Orange-Skin-Flower.jpg

0
Tovább

Kapanyél vendégposzt - Őszi energiabomba: a bodzabogyó

A fekete bodza tavasszal virágával, ilyentájt pedig sötétlila bogyóival örvendezteti meg a kamrát és házi patikát feltölteni vágyókat.Ha már fogyóban a nyár elején bodzavirágból eltett szörp, még nem késő a bodza bogyóját is feldolgozni. Mindegy, hogy lekvár, szörp vagy pálinka formájában visszük be a szervezetünkbe, jótékony tulajdonságait úgy is megtartja.

800px-Sambucus_nigra_fruit_kpjas_26082005_1.jpg

Olvass tovább! Katt ide!

0
Tovább

Furdancs vendégposzt - Képkeret hulladékból

A Furdancs Blog mai posztjában maradék lambéria felhasználásával, könnyedén elkészíthető fali dekorációkat mutat be. Na jó, képkereteket. Esős őszi napokon jól jöhet majd.

A lambéria univerzális alapanyag. Relatíve olcsón gyalult-csiszolt, mérettartó faanyagot vásárolhatunk, ami kis kompromisszumokkal nagy felületekké építhető. Amennyiben díszlécnek vagy vékony polcnak használjuk fel, az oldaláról hulladékként levágott „C-profilból” költséghatékony képkeretet készíthetünk.

keret4.jpg

Olvass tovább! Katt ide!

0
Tovább

Juharlevél quillingtechnikával

Amikor tegnap megpillantottam eme csodát, rögtön tudtam, hogy megtaláltam a mai nap bejegyzéstémáját. Hiszen egy gyönyörűen megmunkált őszi levéltől van szó, minden apró részletében finoman kidolgozva. Hiába, a quillingezés egy aranybánya, ha egy picit mélyebben is megismerjük, képtelenség abbahagyni.

DSCN0389.JPG

0
Tovább

A kanzashi technika

Pár méter szaténszalagból olyan, de olyan virágokat lehet rittyenteni, hogy megáll az ész. Teljesen belehabarodtam most ebbe a technikába, és mivel már többen érdeklődtetek felőle, eljött az ideje, hogy részletesebben is bemutassam itt blogon.

DIY-White-Chrysanthemum-Flower1.jpg

0
Tovább

Kapanyél vendégposzt - Gitárerdő a pampákon

Van, aki fákat vág(at) ki ilyen-olyan okból, más minden gyerekének ültet egyet a kertben, hogy együtt nőjenek fel. Mai történetünk is faültetésről szól, nem is akármilyenről, még ha az apropó szomorú is.

article-2292155-18975C01000005DC-23_634x397.jpgOlvass tovább! Katt ide!

0
Tovább

Furdancs vendégposzt - fali dekoráció hulladékból

A „dekoráció” kifejezésnek van egyfajta kézimunka szakkör feelingje. Nem hiszem azonban, hogy a kreatív kismamák felsőmarón tolnák az anyagot, illesszük hát be a faliképekkel való kísérletezést a barkácsolás kategóriába. Az elkészült művek stílusát némi David Lynch-es romantikával fűszerezett naiv (erdei) fantasy és a népi absztrakt irányzat közé lőném be. 

borito.jpg

 

Olvass tovább! Katt ide!

0
Tovább

Olvasói alkotás: Zsolt kerti csobogója

Zsolt nemrég meglepte édesapját születésnapja alkalmából egy napelemes szökőkút szivattyúval. A kertben már volt egy kisebb medence, amire hamarosan megépült a csobogó is. A viszonylag kis költségvetésű ötlet nagyon is látványos, Zsolt pedig örömmel beavat minket az elkészítés részleteibe is!

3.jpg

0
Tovább

Őszi hangulatfény: gyertyatartó a virágcserépben

Ebbe az ötletbe most teljesen belebolondultam, annyira tetszik. Mi ősszel is gyakran gyújtunk gyertyát a teraszon, de bevallom, sokszor csak egy befőttesüvegbe dobom be a gyertyát, hogy ne fújja el a szél. Pedig ez az ötlet sem kerül semmibe, hiszen virág is van itthon meg cserép is... És az eredmény elragadó, kedves, hívogató, el kell hát készítenem.

potted-candle-planter-diy.jpg

Vegyünk hát két virágcserepet eltérő méretben, a kisebb férjen bele a nagyobbikba. A nagyobbat virágfölddel, a kisebbet kaviccsal töltsük fel. A külső perembe ültessünk virágot (pl. árvácska), a kavicsos részbe pedig a gyertya kerül. Jó, ha a gyertyát védi valamilyen bura, például a jól bevált befőttesüveg, ami ilyen környezetben az egész másképp mutat (az üveg menetes részét zsinórral, szalaggal is díszíthetjük). 

Forrás: diy cozy home

További őszi témájú bejegyzések blogon:

Mámorító ősz, ezért szeretlek!

Őszi-rózsa falevélből

Őszi ajtódíszek

Hangulatos őszi fények az otthonodban

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

3D-s üdvözlőlap saját kezűleg

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Ma egy sokakat érdeklő téma kerül terítékre, megmutatjuk, hogyan készül a 3D-s üdvözlőlap.

DIY-3D-Butterfly-Card_1.jpg

0
Tovább

Tál őszi levelekből

Az ősz a meleg, símogató színek évszaka, ezt azt hiszem, megszavazhatjuk. Talán nem is véletlen, hogy nekem ilyenkor van a leginkább kedvem az évszakhoz illő dekorációk készítéséhez. A természetes csodás színei, illatai szinte könyörögnek, hogy csempésszek belőlük a lakásba is. Ez az őszszínű tál is ilyesmi, még akkor is, ha nem valódi falévélből készült.

diy-autumn-leaf-bowl-HelloLucky2.jpg

0
Tovább

Kapanyél vendégposzt - Raklap a kertben

Ahogy már értesültetek róla, a keddi Furdancsos nap után szerdánként a Színes Ötletek kertes testvére, a Kapanyél jelentkezik a blogon. Ma a rendkívül divatos és méltán népszerű raklap körül forog majd minden. Már rengeteg raklapos ötletet találhattatok itt, mi most szigorúan kertészeti szempontból járjuk körbe a témát.

970782_449681078460579_629260912_n.jpg

Olvass tovább! Katt ide!

0
Tovább

Csuhébaba készítése lépésről lépésre

Többen kértetek részletes leírást csuhébabák készítéséhez, így mára ezt a témát választottam. A csuhéfonás remek őszi elfoglaltság, egy-egy hűvös délután épp megfelelő alkalom feleleveníteni/elsajátítani s gyermekeinkkel is megszerettetni a csuhézás hagyományát.

Corn_husk_doll.jpg

0
Tovább

Tüneményes majmocska árva zoknikból

Ahogy hűvösebbre fordul az idő, lassan előszedjük a zoknikat (később a kesztyűket is) a fiók mélyéről. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nálunk a nyár leple alatt mindig munkálkodik a zoknifaló szörny, eltűntet, kilyukaszt ezt-azt, olyan darabokat is, amelyeket biztosan nem használtunk már 2-3 hónapja. Szóval, ha mostanában nálatok is járt a szörnyi, akkor mutatom, mit kezdhettek a megmaradt félpár zoknikkal.

DIY-Sock-Monkey-Terry1.jpg

0
Tovább

Pritt Kvíz - eredményhirdetés

Elérkeztünk kvízjátékunk eredményhirdetéséhez, ahogy ígértünk, a helyes választ adók között 5 db Pritt ajándékcsomag talál gazdára. A csomagokban ezt találjátok: 1 db Pritt Manó plüss kulcstartó, 1 db Pritt stift, 1 db Pritt universal 40 g, 1 db Pritt sulifix cseppmentes ragasztó, 1 db Pritt Olló Nélkül ragasztószalag és 1 db vászontáska.

Mr_Pritt_Winner_PRV.jpg

És akkor nézzük, a sorsoláson kinek kedvezett a szerencse: 

  1. Tóth Rebeka
  2. Nyúl Zoltán
  3. Somos Nóra
  4. Genczinger Ildikó
  5. Augusztin Adrienn

A nyerteseknek szívből gratulálok a magam és a Pritt Magyarország nevében!

Minden nyertessel emailben felvesszük a kapcsolatot, és a nyereményeket postán juttatjuk el hozzájuk!

0
Tovább

Készítsük együtt: vidám képkeretek gyermekeknek

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai ötletünkkel egy kis vidámságot szeretnénk csempészni az iskolakezdés hétköznapjaiba.

110.jpg

0
Tovább

Pritt Kreatív Klub Különkiadás – Pritt Kvíz (3. rész)

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

Ahogy a múlt pénteki Pritt Kreatív Klub posztban is olvashattátok, ezen a héten három alkalommal különkiadással jelentkezünk, hiszen nyakunkon az iskolakezdés, és mindenkinek jól jön egy kis segítség ilyenkor. Három forduló nyereményjátékunk harmadik, azaz utolsó része következik (az első részt IDE, a másodikat pedig IDE kattintva érhetitek el).

Mr_Pritt_Reference_PRV.jpg

Íme a harmadik kérdésünk:

 2.        Milyen anyag ragasztásához ajánlott  a Pritt Pen ragasztó?

  • a.     fémhez és műanyagokhoz
  • b.     fűhöz-fához                 
  • c.     papírhoz és kartonhoz

A három megfejtést (kérjük a válaszokat ne külön-külön, hanem egyben küldjék el!) vasárnap (szeptember 8.) éjfélig várjuk a szinesotletekblog@gmail.com e-mail címre.

A heyesen válaszolók között egy-egy Pritt ajándékcsomagot sorsolunk ki, amelyek a következőket tartalmazzák: 1 db Pritt Manó plüss kulcstartó, 1 db Pritt stift, 1 db Pritt universal 40 g, 1 db Pritt sulifix cseppmentes ragasztó, 1 db Pritt Olló Nélkül ragasztószalag és 1 db vászontáska.

Sorsolás, eredményhirdetés: 2013. szeptember 9. (hétfő)

Sok szerencsét kívánunk és ne feledd: válaszolj három kérdésünkre és nyerj Pritt ajándékcsomagot!!

0
Tovább

Pritt Kreatív Klub Különkiadás – Pritt Kvíz (2. rész)

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

Ahogy a pénteki Pritt Kreatív Klub postban is olvashattátok, ezen a héten három alkalommal különkiadással jelentkezünk, hiszen nyakunkon az iskolakezdés, és mindenkinek jól jön egy kis segítség ilyenkor. Három forduló nyereményjátékunk második része következik (az első részt IDE kattintva érhetitek el).

Mr_Pritt_Reference_PRV.jpg

Íme a második kérdésünk:

 2.        Miért használható a Pritt Universal ragasztó gél gyermekek számára is?

  • a.        Nem tartalmaz oldószereket és ruhából kimosható.
  • b.        Gyakran használják az űrhajókabinok szigetelésénél                    
  • c.        Fritz Henkel elsõként ezt a terméket találta fel 1876-ban

A három megfejtést (kérjük a válaszokat ne külön-külön, hanem egyben küldjék el!) vasárnap (szeptember 8.) éjfélig várjuk a szinesotletekblog@gmail.com e-mail címre.

A heyesen válaszolók között egy-egy Pritt ajándékcsomagot sorsolunk ki, amelyek a következőket tartalmazzák: 1 db Pritt Manó plüss kulcstartó, 1 db Pritt stift, 1 db Pritt universal 40 g, 1 db Pritt sulifix cseppmentes ragasztó, 1 db Pritt Olló Nélkül ragasztószalag és 1 db vászontáska.

A második kérdést szeptember 4-én (szerda), a harmadikat pedig szeptember 6-án (péntek) tesszük közzé!

Sorsolás, eredményhirdetés: 2013. szeptember 9. (hétfő)

Sok szerencsét kívánunk és ne feledd: válaszolj három kérdésünkre és nyerj Pritt ajándékcsomagot!!

0
Tovább

Újrahasznosítás: fiókos szekrény cipősdobozból

Újságpapírból készült szekrényt már mutattam nektek, amely végleges állapotban hasonlított erre, az elkészítés módja azonban lényegesen eltért ettől. Ezt a korábbi papírszekrényt IDE kattintva nézhetitek meg, itt pedig következik a cipősdobozos verzió.

DIY-Small-Cardboard-Chest2.jpg

0
Tovább

Pritt Kreatív Klub Különkiadás – Pritt Kvíz

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

Ahogy a pénteki Pritt Kreatív Klub postban is olvashattátok, ezen a héten három alkalommal különkiadással jelentkezünk, hiszen nyakunkon az iskolakezdés, és mindenkinek jól jön egy kis segítség ilyenkor. Most induló, három fordulós nyereményjátékunkban minden alkalommal egy-egy kérdést teszünk fel a Pritt termékeivel kapcsolatban, a helyesen válaszolók között pedig 5 db Pritt ajándékcsomagot sorsolunk ki!

Mr_Pritt_Reference_PRV.jpg

Íme az első kérdésünk: 

Hány százalékban készül megújuló, természetes anyagokból a Pritt ragasztóstift?


a.        50%-ban   
b.        90%-ban 
c.        3%-ban 

 

A három megfejtést (kérjük a válaszokat ne külön-külön, hanem egyben küldjék el!) vasárnap (szeptember 8.) éjfélig várjuk a szinesotletekblog@gmail.com e-mail címre.

A heyesen válaszolók között egy-egy Pritt ajándékcsomagot sorsolunk ki, amelyek a következőket tartalmazzák: 1 db Pritt Manó plüss kulcstartó, 1 db Pritt stift, 1 db Pritt universal 40 g, 1 db Pritt sulifix cseppmentes ragasztó, 1 db Pritt Olló Nélkül ragasztószalag és 1 db vászontáska.

A második kérdést szeptember 4-én (szerda), a harmadikat pedig szeptember 6-án (péntek) tesszük közzé!

Sorsolás, eredményhirdetés: 2013. szeptember 9. (hétfő)

Sok szerencsét kívánunk és ne feledd: válaszolj három kérdésünkre és nyerj Pritt ajándékcsomagokat!!

0
Tovább

Különlegesség: festmény kavicsokból

Egy különleges és egyedi ötletet hoztam szeptember első hétfőjére, most kiderül, hogyan készíthettek kavicsokból festmény hatású falépet. Az ötlet már csak a maga egyszerűsége és költséghatékony mivolta miatt is nagyon tetszik, elkészítésével pedig nem csak egy lakberendezési tárggyal lesztek gazdagabbak, hanem az alkotás örömével is.

painting-out-of-river-pebbles.jpg

0
Tovább

Programajánló: Csupa Nő – Vásár és figyelem csak neked!

A múlt héten már említettem nektek a Csupa Nő Kiállítást, amely számos izgalmas témával várja az érdeklődőket. Ma egy picit részletesebben is bemutatok pár érdekesek ígérkező programot!

CSUPA NO programfüzet-2.jpg

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek