Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csináljunk képkeretet fillérekből!

Képkeretek készítése olcsón visszatérő téma itt a blogon. Most mutatok néhány gazdaságos megoldást, hogy hogyan készíthettek egyedi képkeretet olcsón, kevés alapanyag felhasználásával.

A képkeretet alapot sima kartonpapírból készíthettek el, sablonnak használhattok hozzá egy fából készült példányt.

20130411022729_xZFWB.thumb.600_0.jpeg

0
Tovább

Könyvajánló a tánc világnapja alkalmából (X)

1983 óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapja, április 29-e a tánc világnapja. Ebből az alkalomból  a Cser Kiadó három könyvét 50 % engedménnyel rendelhetitek meg. Az akció  április 26-tól május 5-ig érvényes. Táncra fel!

Hastánc

Kevés nőiesebb mozgásforma van, mint a hastánc. Napjainkban egyre több nő kezd hastáncot tanulni, hogy miközben elsajátítja a több évezredes, végtelenül kecses mozdulatokat, felfedezve saját nőiességét, önmagát is megtalálja. Míg egyesek női lényük kiteljesítésére vágynak, másokat a kelet misztikus varázsa vonz. Ön bármelyik táborba is tartozik, hasznosnak fogja találni Laura Cooper: Hastánc című kötetét. A varázslatos képekkel illusztrált könyvből ötleteket meríthetünk, hogy milyen zenét válasszunk, vagy mit viseljünk tánc közben, és végül, hogy minként állítsuk össze saját táncelőadásunkat. A fotókon szereplő táncosok is bizonyítják, hogy a hastáncot bárki, bármilyen testalkattal, bármikor gyakorolhatja. Az egyszerű lépések a kezdőknek kínálnak bevezetést ebbe a rejtélyes táncba, míg az összetettebb mozdulatsorok, mint például a kardtánc, a haladó táncosokat szólítják meg.

banner1.jpg

Latin-amerikai táncok

A latin-amerikai táncok izgatóan erotikusak, az egész test részt vesz bennük, szeretetet, életörömöt egyaránt kifejeznek. Temperamentumuk kivétel nélkül mindenkit felpezsdít. A könyv elsősorban azoknak szól, akik szeretnének megtanulni táncolni, esetleg már elvégeztek egy kezdő tánctanfolyamot, vagy éppen tánciskolába járnak. A kötet kiváló segítség lehet az otthoni gyakorláshoz. Fellapozhatjuk, ha netán elfelejtettünk egy lépést, illetve a fejezetek elején hasznos tippeket kapunk azzal kapcsolatosan, hogy milyen zenét válasszunk. A latin-amerikai táncok csak ránézésre tűnnek ördöngösnek, ha követjük a könyvben szereplő útmutatást, és kitartóan gyakoroljuk a lépéseket, egy-kettőre a táncparkett ördögévé válhatunk!

Salsa Banner.jpg

 

Társastánc

A cél az, hogy bárhol, bárkivel, bármilyen zenére táncolni tudjunk. Bizonyára ön is lenyűgözve szemléli az elegáns angol keringőt lejtő táncosokat, és irigykedve figyeli a játékos gyors tánclépéseit. A Társastánc című kötet a világtáncprogram 11 táncának alaplépéseit mutatja be. A könyv elsősorban azoknak szól, akik szeretnének megtanulni táncolni, esetleg már elvégeztek egy kezdő tánctanfolyamot, vagy éppen tánciskolába járnak. A kötet kiváló segítség lehet az otthoni gyakorláshoz. Fellapozhatjuk, ha netán elfelejtettünk egy lépést, illetve ha nagyon ügyesek vagyunk, megpróbálhatunk elsajátítani egy-egy haladó táncfigurát is. Az illusztrációk között a népszerű Szombat esti láz című műsorból ismert Angyal Andrásról és Südi Iringóról is találunk képet.

ballroom.jpg

 

0
Tovább

Emeletes virágtartó a teraszra is!

Az igencsak népszerű emeletesünk kicsinyített változatát akár a teraszra is elkészíthetjük.

IMG_2375-1024x630.jpg

0
Tovább

Inspiráció játékkonyha készítéséhez

Játékkonyhát többféle, otthon is fellelhető alapanyagból készíthettek. a legegyszerűbb a vastag kartonpapír, de egy régi, kidobásra szánt szekrénnyel is csodákat lehet tenni. Tapétázhatjátok, festhetitek, díszíthetitek szalvétatechnikával is. És persze rengeteg filléres kreatív megoldás kínálkozik az egyes kiegészítők elkészítésére is. Mutatom is, hogy miről beszélek!

734245_515065661869284_731152392_n.jpg

0
Tovább

Ültessünk raklapba!

A raklapokat sokféleképpen felhasználhatjuk a lakberendezésben, erre már számos példát láthattatok itt a blogon az elmúlt évben (dohányzóasztal, kanapé, kerti bútor, pad stb.). Mivel végre beköszöntött a kertészkedés időszaka, most az ültetéshez kerestem ötleteket!

Fémbilincsekkel cserepes növények rögzíthetők a raklapra, a felső részben pedig helyet kaphatnak kisebb kerti eszközök.

da33ddeb90f23da283febff15c374caa.jpg

0
Tovább

A Föld napja - újrahasznosítós ötletek

A Föld napja alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, amikkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A célom ugyanez, csak én blogbejegyzés formájában teszem meg. Hiszen oly sokszor mondtam/írtam már, a legtöbb szemét is lehet érték, és amellett, hogy szelektíven gyűjtjük, és ésszel vásárolunk (hogy a lehető legkevesebb hulladékkal terheljük a környezetet), a megmaradt dolgok nagy részét kreatívan újra is hasznosíthatjuk.

A Föld napja alkalmából most a PET-palackokra, és a műanyag flakonokra fókuszálok, mert szerintem, ezekből a "szemetekből" halmozódik fel a a legtöbb a háztartásokban.

Ez mind-mind szemét!

Recycle.jpg

0
Tovább

Anyák napi ötletek apró kezecskéknek

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Mivel sok óvó- és tanítónéni kért egyszerű ötleteket anyák napjára, amelyeket az aprómanók is könnyen elkészíthetnek, íme, következik az első ötletcsokor!

1. 3D-s üdvözlőlap

1.jpg

0
Tovább

Kreatív pályázat anyák napja alkalmából

A Pritt Kreatív Klub és a Színes Ötletek Blog közös pályázatot indít, amelynek keretében keressük a legötletesebb, saját kezűleg készített anyák napi ajándékot!

Ha te is magad készíted el a meglepetést anyák napja alkalmából, akkor mindenképpen pályázz!

Küldj egy jó minőségű fotót a munkádról a szinesotletekblog@gmail.com címre (a neved is tüntesd fel), a többi a mi dolgunk.

A három legötletesebb munka készítőjét egy-egy 5000 Ft értékű Henkel termékekből összeállított ajándékcsomaggal jutalmazzuk!

A beküldött munkákat a Facebook képgalériánkban is bemutatjuk. A pályaműveket a Pritt Kreatív Klub és a Színes Ötletek Blog csapata közösen bírálja el!

Beküldési határidő: 2013. április 30.

Sok szerencsét kívánunk, és szeretettel várjuk a képeket!mom-s-day-gift-picture.jpg

0
Tovább

Újrahasznosítás: fonott kosárka műanyag pohárból

Egy újrahasznosítós ötletet hoztam mára, amihez egy műanyag pohárra és pár méter madzagra/fonálra lesz szükség. A kész kosárka remek apróságok tárolására (kulcscsomó, aprópénz stb.)

PicMonkey Collage.jpg

0
Tovább

Csináld magad: esküvői meghívók, ültetőkártyák

Nagyon sokan kértetek ötleteket esküvői meghívók (továbbá ültetőkártyák, apró kiegészítők) sk elkészítéséhez. Eljött az ideje, hogy megosszam veletek azt a nagy csokornyi ötletet, amelyet az utóbbi időben gyűjtögettem remélem, sokaknak nyújt segítséget a NAGY NAP még szebbé, különlegesebbé és egyedibbé tételéhez.

Csipkébe burkolva

29434a97141ece393b30d2b4aa799262.jpg

0
Tovább

Só-liszt gyurma díszek nyomdázással

A só-liszt gyurmázás sokkal több lehetőséget rejt, mint amire óvodáskorunkból emlékezhetünk. Ajánlom nektek is, mert egyrészt pillanatok alatt össze lehet dobni házilag, másrészt egészen komoly, "felnőttes" dolgokat is ki lehet belőle hozni, én egyre jobban szeretem! Eljött az ideje, hogy megdézsmáljuk a gyerkőcök készletét!

1111.jpg

0
Tovább

A megunhatatlan szélforgók

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésben a megunhatatlan szélforgók elkészítéséhez mutatunk néhány praktikus ötletet. Hiszen a tavasz beköszöntével egyre többen játszunk a szabadban, élvezzük a napsütést és a jó levegőt, tegyük ezt még színesebbé saját kezűleg készített játékokkal is.

pinwheels.jpg

0
Tovább

Üvegtárgyak festése

Üveget festeni elsőre könnyűnek tűnik, de ahhoz, hogy valóban szép is legyen, gyakorolni kell, nincs mese. Ebben a bejegyzésben sorra vesszük az alapvető tudnivalókat, és készíthetitek is a csinos, színes, vidám lakáskiegészítőket!

uveglap2.jpg

0
Tovább

Emeletes virágtartó idén is!

Tavaly tavasszal már bemutattam egy hasonló projektet, bár az lényegesen letisztultabb, szabályosabb elrendezésű volt. Ez pont a kicsit bohókás, burjánzó mivolta miatt tetszett meg.

tipsy-pot-planter.jpg

0
Tovább

Katicás ötletek

Pritt_KK_0208_Fejlec.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva az jeles napokhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésben igazi tavaszi, pettyes és bogaras ötletcsokorral készültünk.

1. Hétpettyes üdvözlet

Katicás képeslapot színes papírból, hullámkartonból vagy dekorgumiból is készíthettek. Köszöntésekhez, meghívókhoz, gyerekzsúron ültetőkártyákhoz is elkészíthető.

558058_500917939968463_824608386_n.jpg

0
Tovább

Programajánló: Construma 2013

construma1.jpg

Új koncepció mentén felépített építőipari, épületgépészeti, otthonteremtési kiállításcsokor várja a látogatókat 2013. április 10-14. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban: a CONSTRUMA (építőipar), HUNGAROTHERM (épületgépészet), RENEO (megújuló energiák) és az OTTHONDesign (lakberendezés, design) együtt. A ház alapjainak lerakásától annak berendezéséig, a kerttervezésig mindent megtalálnak egy helyen a felújításra, építkezésre készülők.

0
Tovább

Cicás varrókészlet filcanyagból

Ebbe a pici varrókészletbe belerejthetitek a legszükségesebb kellékeket, így egy tipikus női táska mélyén pont el is fér, de utazások alkalmával is hasznos lehet. Ajándékba is adható, kedves ötlet.

13121.jpg

0
Tovább

Kisvonat és vasútállomás a kisfiúk örömére

Ahogy a Hello Kitty szabásmintáknál ígértem, hoztam valamit a kisfiús mamiknak is. Az ötlet pofonegyszerű, a kivitelezés pedig egyszerűen zseniális.

Nézzétek csak:

DSC_3510 - 2011-12-16 at 17-01-22-XL.jpg

0
Tovább

Kislányaink örömére: Három szuper Hello Kitty szabásminta

Lányos anyuka vagyok, le sem tagadhatnám. A mai bejegyzésemmel a hozzám hasonló kislányos anyukáknak, nagyiknak és keresztmamiknak szeretnék kedveskedni. De ígérem, legközelebb a fiús mamik következnek!

Kislányomnak ez az első a kedvence, persze a hópelyhes hímzés most elmaradhat (talán a tavasz további részét már megússzuk hó nélkül).

479894_444311858976230_1423277153_n.jpg

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek