Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Karácsonyi ajándékötletek - scrapbooking

Idén biztos, hogy nem interneten rendelek fotókönyvet ajándékba, szerencsére már több időm van kézzel készített albumot gyártani, és ez mennyivel szebb...

0
Tovább

Jeges trüffelgolyók

Ma leesett az első hó. Jobbnak láttam bentről csodálni az eseményt, tekintve, hogy a hóesés elég markáns széllel párosult. Az ablak mellé telepedtem le, innen jól láttam a gyöngyöket és a havazást is. Azt a célt tűztem ki mára, hogy kezdjek valamit ezzel a két szem csokibarna körbegyöngyözött golyóval.

0
Tovább

Erika doboza

A babavárás utolsó hónapjait úgy képzeltem, hogy boldogságfelhőben úszva varrogatok, hímezgetek az én kicsikémnek, aztán meg babaszobát dekorálok, festek, és rózsaszín masnival átkötöm az egészet. Ebből semmit sem vittem véghez, viszont megnéztem a Gilmore lányok és a McLeod lányai összes részét. Barátnőm, Erika sokkal szorgalmasabb volt, nemcsak tündéri, de hasznos ajándékot készített.

0
Tovább

Vérprofi pofák

Hetente egyszer szoktam megnézni a hírleveles-körleveles-továbbított üzenetes postafiókomat, ekkor találtam ezeket a zseniális tökfaragványokat. Aki esetleg nem kapta volna meg, kiválogattam a nekem legjobban tetszőket.

0
Tovább

Tökfejek

Mai történetem három tökfejről szól. Két jókora takarmánytökről és rólam.

0
Tovább

Őszi mese

Dupla öröm a mai bejegyzésem megírása. Egyrészt, mert az ősz ihlette, és az ősz a kedvenc évszakom, másrészt, pedig mert ékszert tartogatok mai témámnak, és a gyöngyfűzés a szívem csücske.

0
Tovább

Kreatív Szótár

Akrilfesték | Scrapbooking

Akrilfesték: sokoldalúan használható, vízbázisú, gyorsan száradó, egymással keverhető dekorációs festék. Szinte bármilyen felületre alkalmazható pl.: fára, üvegre, parafára, textilre, műanyagra, hungarocellre, gipszre, agyagra, falra stb. A festett felületen tartósan megmaradt, száradás után lakkozható. 


RAW-technika:

Scrapbooking: fotóalbumok, üdvözlőkártyák, meghívók, emlékkönyvek, kollázsok kreatív, egyedi, saját kezű elkészítése. Ehhez a technikához hobbiüzletek számtalan kelléket árulnak, natúr albumokat, papírokat, szegecseket, kapcsokat, gombokat, szalagokat, ragasztókat, vágóeszközöket, bélyegzőket és tintákat. 


Szembefűzés: széles körben használható gyöngyfűzési technika, leginkább térbeli figurák elkészítésénél alkalmazható. A figura első sorát alkotó gyöngyöket húzzuk a fűzőszál (drót) közepére, majd a második sor gyöngyeit fűzzük fel a szál egyik felére, a szál másik felét pedig ellentétes irányból fűzzük át ismét a második sor gyöngyein (azaz szembefűzünk). Ezt ismételve haladunk tovább.


 Delica gyöngy: Tökéletesen egyenletes méretű, a kásagyöngynél nagyobb furatú cililder (henger) alakú gyöngy.


Peyote-technika: az egyik legelterjedtebb, könnyen elsajátítható gyöngyfűzési technika, mozaikfűzésnek is nevezik. Páros és páraltan számú sormagasságot is kialakíthatunk, kezdők inkább a páros peyote-tal gyakoroljanak. A peyote technikával készült ékszer tömör lesz, akár egy szép kelme. Bármilyen minta tervezhető peyote-ra, a legszebben delica gönygökből mutat.


 

 

0
Tovább

Elsőre

Ismeritek azt az illatot, ami egy kézműves (divatosabban kreatív) üzletbe belépve átölel? Nem tudnám leírni milyen, vagy hasonlítani bármihez, de létezik. Nem fűszeres, nem is jellegzetes, még csak nem is túl kellemes, de ott lebeg a kis polcok felett, siklik a selymes fényű gyöngyszemek hasán, libben a színes papírhalmok között.

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek