Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elköltöztem...

Úgy tartják, olykor változtatni kell kicsit, foglalkozzék bármivel is az ember. A Színes Ötletek Blog életében most jött el a pillanat, azaz változás pillanata. Mostantól egy új felületen leszek elérhető, de minden más változatlan marad. Természetesen jön velem minden eddig megírt tartalom is, tehát nem vész el semmi, minden régi bejegyzés ugyanúgy elérhető lesz. Remélem továbbra is velem tartotok kézműves, kreatív kalandjaimban! A régi/új otthonomat erre találjátok.

0
Tovább

Letölthető mintaívek, sablonok húsvétra

A húsvéti készülődés közepette bizony jól jön néhány mintaív vagy sablon. Hogy nektek ne kelljen keresgélni, összeszedtem egy gazdag gyűjtemény az ünnepkörhöz kapcsolódó motívumokból, mintákból. Örömteli készülődést kívánok!

0
Tovább

Vintage stílusú tavaszi kaspók

A tavasz beköszönte nekem is új lendületet adott az alkotóvágyaim kiteljesítéséhez. Első nekifutásra összeválogattam egy csomó olyasmit, amit már régóta szeretnék felújítani, átvarázsolni vagy csak befejezni. Ezek a kis kerámiakaspók már legalább 10 éve megvannak, annak idején nagyon megtetszett a formájuk, azonban a színűk miatt soha elő sem szedtem őket. Most előkerültek, hogy igazi üde tavaszi külsőt adjak nekik.

húsvét vintage dekorfesték dekor paint soft

1
Tovább

A legszebb húsvéti asztaldíszek és terítékek

A húsvéti ünnepkör egyik központi része az ünnepi asztal. A készülődés, várakozás időszakára is készíthetünk dekoratív asztaldíszeket, tavaszi kompozíciókat, húsvét hétvégén pedig megkoronázhatjuk mindezt egy gyönyörű ünnepi terítékkel. A mai alkalommal ezen témákhoz gyűjtöttem jobbnál jobb ötleteket.

húsvét teríték asztaldísz

A húsvét és a tavasz közeledte rengeteg ihletet ad az asztaldíszek kreatív megkomponáláshoz. Sokféle alapanyagból, gazdag, élénk színvilággal dolgozhatunk, legyen szó akár egy apró, jelképes dekorációról vagy akár egy húsvéti koszorúról vagy élőnövényes vidám díszről. A dekorációk szerves részét képezhetik a különféle formájú és méretű tortatálak és kínálók is, amelyekre nem csupán ehető finomságok kerülhetnek, hanem bizony ünnepi dekorációk is. Fantasztikusan látványos lesz a végeredmény, ha friss virágokkal, búja zöldekkel vagy bármilyen natúr stílusú elemmel egészítjük ki a kompozíciót. Színek tekintetében legyünk bátrak, a húsvét kitűnő alkalom, hogy merészebb színösszeállításokkal is dolgozzunk, de persze a klasszikus arany, fehér és szürke is mindig jó választás, pláne ha egy kis fáradt türkizzel párosulnak.

A mai posztom folytatását a IDE KATTINTVA A DECOLADY oldalán olvashatjátok el!

0
Tovább

Fonalgrafika - varázslatos alkotások 

A fonalgrafika nem más, mint az apró szögek, fonalak, cérnák és a kezek közös kis csodája. Gyönyörködjünk együtt ma ezekben a mesés alkotásokban.

0
Tovább

Természetes díszek húsvétra

A húsvét és a tavasz közeledte rengeteg ihletet ad a különféle díszek kreatív megkomponáláshoz. Sokféle alapanyagból dolgozhatunk, legyen szó akár egy apró, jelképes dekorációról vagy akár egy húsvéti koszorúról vagy egy üde élőnövényes díszről. Tavasszal az újjászülető természetet csodálva az én szívemhez a természetes alapanyagból készült díszek állnak a legközelebb.

húsvét

0
Tovább

Óriási húsvéti akció a Cser Kiadónál

Az ország legnagyobb kreatív könyves kiadója, a Cser Kiadó idén húsvétkor is hatalmas akciót szervezett, tudjátok, ez az, ami csak egyszer van az évben! A legszebb tavaszi ünnepünkre sok asztal-, lakás- és kertdísszel készülnek. Március 17-től 26-ig 30-50%-os kedvezménnyel kínálnak számos tavaszi és húsvéti kreatív és kézimunka kötetet, közöttük a legfrissebb kiadványokat is (!!!), hogy pompázatos dekorációs és ajándékötleteket meríthessünk belőlük!
Az akció egyéb kedvezményekkel nem vonható össze, és a készlet erejéig tart, úgyhogy nem árt sietni!

Néhány személyes kedvencem a címekből, a teljesség igénye nélkül:

Megrendeléshez kattints a CSER KIADÓ WEBÁRUHÁZÁRA!

Ha hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg te is, juttasd el a hírt alkotó kedvű ismerőséidnek!

0
Tovább

Papírdíszek húsvétra

Papírból alkotni az egyik legegyszerűbb kreatív elfoglaltság, különösen úgy, hogy ebből a tevékenységből gyermekeink is örömmel kivehetik a részüket. Ez húsvét közeledtével sincs másképp, alkossunk valami vidám ünnepváró dekorációt családunk örömére. A posztot pedagógusoknak, óvó- és tanítónéniknek is szeretettel ajánlom az ünnepi felkészüléshez, szakkörökhöz, kézműves foglalkozásokhoz.

húsvét papírdísz

0
Tovább

Húsvéti ajtódíszek 2017.

Elérkezett az idei húsvéti ajtódíszes mustra ideje. Ilyen posztot évről-évre írok, ihletet adva nektek az újabb kreációk elkészítéséhez.

húsvét

0
Tovább

Tavaszi újdonságok a Színes Ötletek sorozatban

Végre megérkeztek a legfrissebb tavaszi Színes Ötletek sorozattagok! Örömmel mutatom be nektek a legújabb köteteket:

Gyöngyfűzés kicsiknek és kezdőknek

Ez a kiadvány, nem titkolt pedagógiai szándékkal, elsősorban a gyerekeknek szól, azoknak, akik szeretnének gyöngyöt fűzni, de még járatlanok ebben a témában. 
Az egyszerű kis ékszerek elkészítése a gyerekeknek egyszerre játék és munka, észrevétlenül kínálja a fejlesztés számtalan lehetőségét. 
A könyvben szereplő, egyszerű ékszerek viszonylag gyorsan elkészülnek. Egy kis segítséggel többségükkel az óvodások is boldogulnak. Ha valaki mégis bátortalan lenne, a változatok bőséges kínálata segít beindítani a képzeletet. 

Megrendelhető 20% kedvezménnyel a Színes Ötletek webáruházból.

Tavaszi és húsvéti mézeskalácsok

A tavaszi és a húsvéti jelképek remek lehetőséget adnak arra, hogy mézeskalácsot készítsünk. A szimbólumok figuráit süssük meg ajándékként a gyerekeknek, a locsolkodóknak, díszítsük velük az ünnepi terítékeket, és a tavaszi hangulathoz dekoráljunk mézeskaláccsal. 
A könyvben bemutatott mézeskalácsok hagyományos technikát, díszítési módot hordoznak, ugyanakkor ezekre alapozva és ezeket továbbvezetve mutatnak be új, modern mintákat, és a mézeskalácsban rejlő további lehetőségeket. 

Megrendelhető 20% kedvezménnyel a Színes Ötletek webáruházból.

Kötött gyöngyös ékszerek

Reneszánszát éljük a különféle gyöngydíszítések alkalmazásának. Sálakon, kesztyűkön és pulóvereken is jól mutatnak, és horgolt kiegészítőket is egyedivé varázsolhatunk néhány, a fonallal harmonizáló gyöngy alkalmazásával. 
Készíthetünk ékszert hétköznapi viselethez, de különleges, fényes, esetleg fémmel átszőtt fonallal és ragyogó fényű gyöngyök felhasználásával alkalmi kiegészítőket is köthetünk, amelyek biztosan egyediek lesznek. 

Megrendelhető 20% kedvezménnyel a Színes Ötletek  webáruházból.

0
Tovább

Húsvéti tojások filcanyagból

Egy bő hónapunk van húsvétig, úgyhogy épp itt az ideje a kreatív felkészülésnek. Én nagyon szeretem a húsvéti készülődést, főleg mert összekapcsolódik a tavaszvárással, ilyenkor annyi színt, anyagot, tömény életet lehet vinni a kreatív alkotótevékenységbe. A mai alkalommal bűbájos filcdíszeket mutatok nektek.

húsvét filcanyag filcdísz húsvéti dísz húsvéti tojás

0
Tovább

Alkossunk: négy évszakos faliképek

A négy évszak témaköre számos művészeti ágat megihlet, így a hobbi alkotók sem maradhatnak ki ebből. Számomra rendkívül inspiráló csodálni a természet állandó változását, a színek, illatok, hangok kavalkádját, adja magát az ötlet, hogy az otthonunk hangulatát, stílusát is megfűszerezhetjük az évszakok gyönyörű körforgásával.

festés négy évszak

0
Tovább

Tavaszi gyöngyfűzés

Pár hete már összeállítottam nektek egy gyöngyfűzős válogatást, amelynek sikerén felbuzdulva újabb ötletek után néztem. Jöjjenek hát a gyöngyfűzős tutoriálok minden mennyiségben, válogassatok kedvetekre!

gyöngyfűzés gyöngyékszer

0
Tovább

Kreatív ötletek március 15-ére

A közelgő nemzeti ünnep mindig nagy kihívás az óvónénik és tanító nénik számára, hiszen a meglévők mellett évről-évre új modelleket is bevonnak az ünnepi felkészülésbe, illetve az alkotótevékenységekbe. Ma elsősorban nekik szeretnék egy kis segítséget nyújtani az ünnepváró foglalkozásokhoz.

kokárda március 15

0
Tovább

Könyvajánló: Ikreink lesznek!

A kislányom legjobb barátnői ikerlányok, akikkel már egészen pici koruk óta nagyon szoros a kapcsolatunk. Jól emlékszem még, a babavárás körüli és születés utáni akadályokra, nehézségekre, amelyekkel édesanyjuk, Ági nap mint nap szembesült. Most, hogy a Cser Kiadónál kezembe került ezt a hiánypótló kötet, úgy éreztem, meg kell mutatnom nektek is, hiszen nem kevesen lehettek, akiknek nagy segítség lehet.

könyvajánló

Ikreket várni, ikreket nevelni csodálatos élmény, ugyanakkor több szempontból kimerítő is. Olyan kihívás, amellyel könnyebben megbirkózol, ha megfelelően felkészítettek rá. 
Erre pedig ki más lenne alkalmasabb, mint egy ikres anyából és egy orvosokból és szakértőkből álló csapat (nőgyógyász, szülésznő, neonatológus, csecsemőápoló, pszichológus stb.), akik hasznos információkkal és tanácsokkal látnak el, hogyan élheted meg ezt a kalandot a lehető legjobban?! Éppen ezért minden témát két szempontból vizsgálunk: tudományos alapon egy orvos vagy más szakértő segítségével, és személyes szemszögből egy ikerpárral (sőt egy hármas ikrekkel!) megáldott édesanya részvételével és iróniájával. Velük járjuk végig azt az utat, amely az első ultrahangon átélt hitetlenkedéstől addig a hurrikánig tart, amely az ikrek életének első három hónapjában söpör végig a családon.

A kötet a Cser Kiadó webáruházából 20% kedvezménnyel rendelhető meg.

0
Tovább

Könyvajánló: Divat és hagyomány

Egy olyan egyedülálló kötetet szeretnék ma a figyelmetekbe ajánlani, amely sikeresen ötvözi  a hagyományos népviseleti elemeket  a mai modern ruhadarabokkal. Ebben az esetben nem kell gazdagon hímzett blúzokra, főkötőkre, bőszoknyás asszonyokra gondolnunk, hiszen a kötetben bemutatott modelleken a népviseletek egy-egy jellegzetes elemét variálják, akképp, hogy a mai korban is viselhető, new design ruhadarabokat kapjunk.

könyvajánló

A könyvben a hagyományos, népszerű népviseleti elemek másként való fölhasználásából mutatunk „kóstolót”. Nem törekszünk tájjellegű teljességre, néhány kiválasztott kedvenc elemet variálunk. A matyó hímzésekből, a gyapjú szűrkabátokból, a fehérhímzésekből, a horgolt csillagokból merítve, „megszüntetve megőrizve” alakította ki a szerző a new design ruhadarabokat. Otthon házilag elkészíthetőek: kézzel vagy géppel varrva, átfestve, díszítve. A modellek elkészítéséhez és további ötletekhez ad a kötet szöveges és képes segítséget. 
A könyv megrendelhető a Cser Kiadó webáruházából 20% kedvezménnyel.

0
Tovább

Tavaszi fuvallat virágcsokor selyempapírból

Ahogy megpillantottam ezt a virágkompozíciót, szinte éreztem az arcomon a lágy tavaszi szellőt. Könnyed, finom és elegáns, nézzük is meg, hogyan készül!papírvirág papírvirág készítés tavasz

1
Tovább

Tavaszi asztaldíszek

Tavaszvárásom következő fejezete az asztali dekorációk felé vezérelt. Az asztalra minden évszakban, illetve különféle jeles napokon is készítek az adott alkalomhoz illő dekorációt, így az étkezőbe lépve máris sokkal jobb kedvem lesz. Persze az is sokat számít, hogy szépen dekorált asztalnál étkezünk, s végezzük az egyéb napi tevékenységeinket, így mindig felemelő érzés lecsüccsenni egy kis időre.

tavasz tavaszi dekorációk

0
Tovább

Farsangi bál - így készült a páva-, delfin- és dínójelmez

Igaz, hogy az utolsó pillanatban, de sikerült idén is elkészítenem a megálmodott farsangi jelmezt. Mindjárt hármat is (nem csoda, hogy igyekeznem kellett), mert kislányom ikerbarátnőitől is komoly megbízásokat kaptam. Így a lányommal együtt tervezett pávajelmez mellé egy ijesztő t.rexet és egy bájos delfint is fabrikálni kellett.

farsang

0
Tovább

Tavaszcsalogató ajtódíszek

Bizonyára észrevettétek, hogy itt a blogon megszaporodtak a tavaszi témájú posztok, de gondolom, nem vagyok egyedül azzal, hogy már nagyon-nagyon várom a tavaszt. Itt-ott már kandikálnak a bájos hóvirágok, a idő egyre barátságosabb és a madarak szüntelen csivitelése is egyre közelebb hozza a tél búcsúját. Ez pedig annyira meghozta a kedvemet a tavaszi barkácsoláshoz, hogy nem győzök inspirálódni az ötletek között. Ma az ajtódíszeket vesszük górcső alá!

ajtódísz tavasz tavaszi ajtódísz tavaszi dekoráció

0
Tovább

Télbúcsúztató akció a Cser Kiadónál

Tagadhatatlanul közeledik a tavasz, ennek örömére a Cser Kiadónál most hatalmas készletkisöprő akció veszi kezdetét. Több mint 60 kreatív és kézimunka témájú kötet közül válogathattok, az egyedülálló akció ideje alatt 30-50 %-os kedvezménnyel. 

Az akció február 24-től március 5-e éjfélig, illetve a készletek erejéig tart.

Ízelítő az akciós kötetek közül: Hímzett virágok, Horgolt mandalák, Foltvarázslat, Hennafestés, Virágkötés, Gyöngyékszerek, Gyöngyből fűzött gyűrűk, 75 horgolt pillangó, Papírtündérek, Horgolt ékszerek, Lakásdíszek betonból, Kötött, horgolt táskák, 100 kötött és horgolt virág és még rengeteg érdekes könyv vár rátok! Ne feledjétek, a készletek végesek, most csapjatok le a vágyott könyvre!

A teljes akciós kínálatot IDE KATTINTVA nézhetitek meg.

0
Tovább

Virágzó tojáshéjak

A cím első hallásra talán picit furcsán hangzik, de pontosan erről van szó! A legutóbbi, tavaszváró blogbejegyzésem nem csak az én szívembe varázsolt igazi kikeketi hangulatot, hiszen nektek is tetszett, s én azóta is hasonlóan varázslatos képekben gyönyörködöm. A téma tehát most is a tavaszvárás, méghozzá igazán különleges köntösben.

tavaszi dekoráció

0
Tovább

Már rendelhető: Portréfestés pasztellel

Végre hírül adhatom: már rendelhető a Kis Műterem könyvsorozat legfrissebb tagja, a Portréfestés pasztellel című kötet.

Harsányi Zsuzsanna grafikus festőművész 1962-ben született Kecskeméten, az óta is ott él. A pasztellkréta szerelmese. Mióta rátalált, teljesen elvarázsolta. Így vall róla: „a pasztell finomsága, szívet melengető színhatása az, amellyel leginkább közvetíteni tudom érzéseimet. Munkáimban a nőiességet, líraiságot, harmóniát, humánumot szeretném átadni.” 
A könyvben részletesen beavat bennünket a pasztellfestészet titkaiba, az anyagok és eszközök ismertetésétől kezdve, a színelméleten át a portré részletes kidolgozásáig. Néhány kép születését lépésről lépésre nyomon követhetjük, így akár az alapok elsajátításával mi is bátran hozzáfoghatunk a festéshez. 
A kötetet 20 % kedvezménnyel már eléritek a Cser Kiadó webáruházában!

0
Tovább

Tavaszváró dekorációs ötletek

Habár a hőmérő higanyszála még nem tavaszi magaslatokban tetőzik, azért a napkorong már magasabban jár és később is nyugszik, a levegőben érződik már a kikelet közeledte és bizony a madarak beszédes csicsergése is reménykeltő.

tavasz tavaszi dekoráció

1
Tovább

Könyvajánló: Szabásminták használata

Ez a remek kötet segítséget nyújt a készen, kereskedelemben kapható szabásminták szakszerű használatához és pontos méretre alakításához, majd elmagyarázza, hogyan készíthetünk saját szabásmintát a könyvben található alapszabásminták felhasználásával.

Nagyszerű érzés magunknak varrni, hiszen amit a saját alakunkra készítünk, az tökéletesen fog passzolni, így már csak a tökéletes kiegészítőket kell megtalálnunk álmaink ruháihoz.

A könyv részletesen bemutatja az anyagokat, eszközöket, varrókellékeket, megtudhatjuk hogyan válasszunk anyagot, megismerkedhetünk a kereskedelemben készen kapható szabásmintákkal, megtanulhatjuk a szabásminta értelmezését, a méretek pontos levételét, a tűzést, a jelölést, a szabást, elsajátíthatjuk a szabásminták átalakításának és módósításainak mikéntjeit és saját szabásmintát is tervezhetünk. Emellett betekintést nyerhetünk a különféle fazonokba (legyen szó szoknyáról, ruháról, gallérról vagy zsebről) és a főbb varrástechnikákba is. Tényleg nagyszerű, hiánypótló kötet, magam is élvezettel forgatom, szívből ajánlom a ti figyelmetekbe is.

A kötetet 20 % kedvezménnyel webáruházunkból tudjátok megrendelni. 

0
Tovább

Könyvújdonság: Beszéljünk róla

A Beszéljünk róla! könyvsorozat a 3-7 éves korosztályt szólítja meg, az őket leginkább érintő történéseket, megrázkódtatásokat, izgalmakat veszi sorra remek képanyaggal kiegészítve.

 Fontos kiemelni, hogy a kötetek ulolsó oldalán részletes segítséget kap a szülő egy pszichológustól, hogy a címben feltett problémákat hogyan beszélje meg a gyermekkel. Szeretettel ajánlom hasonló korú gyermekeket nevelő  édesanyáknak és pedagósusoknak egyaránt.

A Beszéljünk róla! sorozat kötetei:

Elváltak a szüleim

Elvesztem

Vannak titkaid?

Anya is dolgozik

Megrendelhető a Cser Kiadó webázuházából 20 % kedvezménnyel.

0
Tovább

Gyöngyfűzős ötletek

Régóta nem hoztam már nektek ékszerkészítős, gyöngyfűzős ötleteket, de a közelgő tavasz az én kedvemet is meghozta a fűzögetéshez. Hogyha ti is szívesen készítenétek néhány egyedi, stílusos darabot, akkor ez a ti posztotok!

0
Tovább

Óralapos éjjeliszekrény 

Imádom az ilyen típusú bútorátalakításokat. Egy egyszerű, kopottas, hokedliszerű asztalkából különlegesen egyedi, új bútordarab született. Elég egy jó ötlet, egy pici barkácstudás és festék, s már neki is állhatunk!

bútorfestés DIY

0
Tovább

Trópusi paradicsom régi raklapokból

Egy-egy jó állapotú raklapból, maradék lécekből, deszkákból némi barkácstudással kellemesen rusztikus, mindemellett praktikus, szemrevaló bútorokat fabrikálhatunk. Képességeinkhez, lehetőségeinkhez, anyag- és eszközparkunkhoz mérten sokféle elképzelést megvalósíthatunk, vágjatok bele bátran!

raklap

raklap

0
Tovább

Szív küldi szívnek: egyedi ajándékötletek Valentin napra

Az ajándékozás sok alkalommal okozhat fejtörést, nincs ez másképp Valentin napon sem. Akik ünneplik, természetes, hogy valami igazán különlegessel, megismételhetetlennel szeretnének kedveskedni szívük választottjának. Olyasvalamivel, amit évek múltán is szívünkben örömmel, boldog perceket felidézve veszünk elő.

ajánló valentin nap

0
Tovább

Csodás új kötetek a Cser Kiadónál

A Cser Kiadó havi újdonságait nézegetve nem is tudom eldönteni, hogy melyik kötet tetszik a legjobban. Igazi ínyencségek következnek!

Szabásminták

könyvajánló

Saját méretünkre - blúzokhoz, szoknyákhoz, nadrághoz stb. - tökéletes szabásmintát készíthetünk e nagyszerű könyv alapján. 

Horgolt virágok

könyvajánló

A könyv lapjain - könnyen követhető ábrákkal és világosan felépített leírásokkal - 35 virág várja, hogy megszülessen munkánk nyomán. 
Egy horgolt virág önmagában is nagyon kedves ajándék lehet, de ruhadarabokat, kiegészítőket vagy lakáscikkeket is díszíthetünk vele. Több virágból csinos csokrot készíthetünk, sőt ha magával ragad az alkotás lendülete, akár egy egész virágoskertet is horgolhatunk. 
 

Horgolt hópelyhek

könyvajánló

A könyv lapjain 40 minta kapott helyet az egyszerű hópelyhektől az egészen bonyolultakig. 
A mintákhoz ábra és ehhez kapcsolódó világos, könnyen követhető, lépésről lépésre haladó leírás tartozik. Ezeket követve fokozatosan mélyíthetjük el horgolótudásunkat. A kész hópelyhekkel ruhadarabokat, kiegészítőket és lakáscikkeket díszíthetünk. 
 

Kis Műterem: Portréfestés pasztellel

ELŐKÉSZÜLETBEN (megjelenés: február 20.)

könyvajánló

Harsányi Zsuzsanna grafikus festőművész 1962-ben született Kecskeméten, az óta is ott él. A pasztellkréta szerelmese. Mióta rátalált, teljesen elvarázsolta. Így vall róla: „a pasztell finomsága, szívet melengető színhatása az, amellyel leginkább közvetíteni tudom érzéseimet. Munkáimban a nőiességet, líraiságot, harmóniát, humánumot szeretném átadni.” 
A könyvben részletesen beavat bennünket a pasztellfestészet titkaiba, az anyagok és eszközök ismertetésétől kezdve, a színelméleten át a portré részletes kidolgozásáig. Néhány kép születését lépésről lépésre nyomon követhetjük, így akár az alapok elsajátításával mi is bátran hozzáfoghatunk a festéshez. 

A kötetek webáruházunkban 20% kedvezménnyel rendelhetők meg.

0
Tovább

Csináld magad: csipkés tál

Levegőn száradó modellezőanyagból elképesztően gyönyörű tárgyakat készíthetünk. Végeredményében kerámia hatású, tartós, sima felületű dísztárgyat kapunk, amely natúr szépségben meghagyva vagy festve lakkozva is szemet gyönyörködtet.

levegőn száradó gyurma tál

0
Tovább

Szerelmetes szív alakú párnák

Ilyen, illetve hasonló párnák készítésébe alapszintű varrásismerettel is bátran belevághattok, a siker nem marad el. Olyan helyesek!

párna varrás párnavarrás csináld magad

1
Tovább

Leheletfinom elegancia: készítsünk gyöngysort!

A mai napra egyszerű ékszerkészítős tutoriálokat hoztam nektek. Talán nem vagyok vele egyedül, de én így kifelé tartván a szürke télből, vágyom egy kis finom csillogásra, apró változásra, ami a lelkemet is megújítja, felvidítja, ez a kis csináld magad kollekció pedig remek gyógyír erre!

ékszerkészítés karkötő csináld magad fülbevaló

0
Tovább

Dísztárgyak hobbibetonból

A hobbibeton, mint kreatív alapanyag, nem új keletű, néhány éve robbant be a szaküzletek polcaira. Meglehetősen egyszerű vele dolgozni (tulajdonképpen csak vízzel kell elkeverni, a sablon kiválasztására és előkészítésére kell csak némi időt szánni), nekem pedig kifejezetten tetszik az az egyszerű, letisztult megjelenés és ipari jelleg, amit a lakberendezésben képvisel.

hobbibeton

0
Tovább

Készítsünk álomfogót!

Az álomfogó, más néven álomcsapda az észak-amerikai indián kultúrában kézzel készült tárgy, aminek alapját fűzfából készült karika adja, melyre laza hálót szőnek. Ezt díszítik személyes, illetve szentelt kiegészítőkkel, például madártollakkal vagy gyöngyökkel. Az álomfogót az ágy fölé akasztják, mintegy bűbájként használva, hogy megvédjék gyermekeiket a rémálmoktól (wikipedia). Az álomfogó hagyománya ma már elterjedt az ojibwa törzsön kívül is, népszerűsége töretlen a modern világban is. Mi magunk is készíthetünk hasonlót, ajánlom, hogy vágjatok bele, szeretni fogjátok.

álomfogó

0
Tovább

Barkácsoljunk: polcok deszkából

Megmaradt deszkákból (régebbi, ép, de rusztikusan megöregedett darabokból is) viszonlag kis barkácstudással is nagyszerű, új kisbútorokat készíthetünk. Ízlésünk szerint festhetjük, pácolhatjuk, antikolhatjuk, lakkozhatjuk, díszíthetjük.

barkácsolás polc festés bútorfestés

0
Tovább

Fürdőszobabútorok raklapból

A "raklapozás" visszatérő téma itt a blogon, ezerféle irányból megközelítettük meg. A gyermekbútoroktól, a kerti alkalmatosságokon át a a belső terekig sok helyen is hasznosítottuk. Illetve talán egy helyen, a fürdőszobában még nem jártunk. Most megtesszük!

raklap raklapbútor fürdőszoba

1
Tovább

Neveljünk egzotikus gyümölcsöket otthon!

Ilyenkor télen idénygyümölcsök híján az egzotikus gyümölcsök kínálata és fogyasztása bizony megnő. A boltokban bőséges a kínálat, sokféle finomság között válogathatunk. A nagyszerű vitaminforrások közül több gyümölcs magjából nevelgethetünk saját növényt is, nem is olyan bonyolult. Ha sikeres a csíráztatás, akkor olyan dekoratív, különleges szobanövényeket kapunk, amelyekre - még ha nem is fordulnak termőre minden esetben a mi éghajlatunkon- méltán büszkék lehetünk.

kertészkedés kert csíráztatás citrom avokádó ananász mangó citrom nevelése

1
Tovább

Illatos, házi levendulagyurma 

A házigyurmákat imádjuk, számos receptet mutattam már nektek itt a blogon. Találkozhattatok a klasszikus só-liszt eleggyel, porcelán hatású, szikrázóan hófehér változattal, és persze az örök érvényű, filléres, főzhető típust is bemutattam már. Ma reggel egy igazi különlegességet találtam a kifli és levendula blogon, illatos, puha, könnyen összeállítható gyurmát, amivel öröm foglalatoskodni.

recept gyurmarecept házigyurma gyurma

0
Tovább

Horgolt medúza (ingyenes minta)

Na, kit tud ellenállni ezeknek a bűbájos kis horgolt medúzáknak? A minta ingyenesen elérhető (angol nyelvű), szívből ajánlom a horgolni szerető kedves olvasóimnak.

Az eredeti mintát angol nyelvű leírással, részletfotókkal  ITT találjátok. Hozzávaló gyönyörű fonalakból a Kacskaringón válogathattok. 

Hát nem imádnivalók?

Forrás: 1dogwoof

0
Tovább

Varrjunk tüneményes kisrókát!

Ezt a kis vörös ravaszdit alapszintű varrásismeretettel is könnyedén elkészíthetitek, garantáltan gyermekeink kedves pajtása lesz!

varrás plüssfigura

Amire szükség lesz:

  • filcanyag (barkácsfilc) rozsda, fehér és fekete színben
  • olló, tű, cérna, fekete hímzőfonal
  • tömőanyag
  • kis szaténmasni
  • kartonpapír, ceruza a sablonhoz

varrás plüssfigura

0
Tovább

Egyedi díszpárnák

A díszpárnákat szeretjük. Meghitt, melengető, olykor bohém, vagy akár mókás darabokról is legyen szó, egy biztos, otthonunk nélkülözhetetlen kiegészítői. Ma olyan egyedi, saját kezűleg is elkészíthető modelleket gyűjtöttem össze, amelyekkel ti feldobhatjátok otthonotok megszokott jellegét, s stílusos darabjai lehetnek a későbbiekben mindennapjaitoknak.

díszpárna varrás

0
Tovább

Kézzel varrott gyönyörű szívek

Otthonunk díszeként (ablakba, fogantyúkra függesztve) vagy bájos, egyedi ajándékként is igazi különlegességek ezek a míves szívek, egy-egy hosszú, szürke, hideg januári hétvégét érdemes hát varrogatással tölteni. S nem csupán egy szeretettel töltött kis csecsebecsével leszünk gazdagabbak, hiszen lelkünk is feltöltődik csupa jóval egy ilyen szívbéli alkotótevékenység közepette.

0
Tovább

Itt a farsang, áll bál!

A farsangi időszak az ügyes kezű anyukák egyik nagy kihívása. Nálam magától érhetődik, hogy saját kezűleg készítek jelmezt, el sem tudnám képzelni, hogy ne álljak neki a jelmezbarkácsolásnak. És mi tagadás, jól szeretnénk teljesíteni ezen a fronton, hisz a dicsérő szavakból azért az anyukáknak is jut majd a farsangi mulatságon. És az idő szűkét sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen a tuti jelmez elkészítéséhez idő kell, az anyagok és kellékek beszererzéséről nem is szólva. Tehát időben el kell kezdenünk a felkészülést, ehhez gyűjtöttem most remek ötleteket.

farsang jelmez

0
Tovább

Okostokok saját kezűleg

Napjainkban már sokunk életének szerves részévé váltak a különféle okoskütyük (telefonok, tabletek, eBook olvasók), amelyek persze mindenhová velünk is jönnek. Miért is ne készítenénk mi magunk, saját kezűleg egyedi, személyiségünket tükröző tokot nekik?

varrás mobiltok telefontok filcanyag

0
Tovább

Elképesztően jó kartonjátékok gyerekeknek

A téli hidegben a szabadidős lehetőségeink olykor korlátozottak, így a gyerekek több időt töltenek otthonunk melegében, s ilyenkor bizony le kell kötni őket. Nekünk felnőtteknek is remek kikapcsolódást nyújtó időtöltés (akár a gyermekek bevonásával is) szimpla kartondobozokból alkotni játékokat, amelyek aztán gyermekeinknek is kedvencei lehetnek.

újrahasznosítás kartondoboz gyerekjáték kartonjáték

0
Tovább

Egy kis tavasz januárban

A január az év leghosszabb, leghidegebb, legszürkébb hónapja. Az év kezdete mindig nehéz, a véget nem érő hosszú, hideg, olykor nyomasztó januári napokban pedig még nehezebb. Lelket, szívet, érzekékeket melengő ötlet ilyenkor virághagymákat nevelni, gyönyörködni az üde, tavaszi színeikben, a legjobb pedig hazaérkezni a friss virágillatú otthonunkba.

virág virághagyma

1
Tovább

Könyvújdonság: Szövés kereten, szádfán, karmantyúfán

Már előrendelhető a Cser Kiadó első idei kézműves témájú könyvújdonsága a nagy érdeklődésre tekintettel változatlan  utánnyomásban: a Szövés kereten, szádfán, karmantyúfán című keménytáblás, szép kivitelű könyv.

A szövés eszközei sokfélék, varázslatos szépségű kelmék készülhetnek néhány földbeszúrt karón éppúgy, mint számítógép vezérelte gépeken. A legegyszerűbb szövőszerkezetek közé tartozik a szövőkeret, a szádfa, a nomád szövőszék, a szövőkártya és a karmantyúfa, ezek mégis lehetőséget adnak szinte valamennyi szövéstechnika kipróbálására és elsajátítására szövőszékek, és más hely- és pénzigényes eszközök nélkül. 
Olyan tárgyakat, kelméket készíthetünk velük, amelyeket büszkén viselhetünk. A kísérletező kedvű szövőket és kézműves szakkörök, tanfolyamok, táborok vezetőit arra bíztatjuk, használják ki ezeket a lehetőségeket, próbálják ki ezeket az ősi szövésmódokat, és adják tovább tanítványaiknak. 
Szeretettel ajánlom figyelmetekbe!

0
Tovább

Dekorációk tortacsipkéből

A különféle méretű tortacsipkéket kreatív, kézműves megközelítésben elképesztően sokféle dologra használhatjuk. Meghívók, ajándékkísérők, üdvözlőkártyák, ültetőkártyák, lakberendezési kiegészítők, festősablonok, ajándékcsomagolások, partidekorációk, ajtódíszek páratlan alapanyaga, hogy csak néhány jól csengő példát említsek. Mutatom is a konkrét ötleteket.

csipke tortacsipke

0
Tovább

Zöldségesládák a lakberendezésben

Közel egy éve írtam egy ehhez hasonló, ládás posztot, amely bizony nagy sikernek örvendett. Azóta is gyűjtöm a hasonló ötleteket e témában, mára össze is gyűlt egy nagy csokornyi, így hát meg is osztom veletek!

lakberendezés láda zöldséges láda újrahasznosítás

0
Tovább

Személyre szabott noteszek, naptárak, naplók

Ilyenkor év elején új fejeztet, sőt kötetet nyitunk a határidőnaplók, náptárak, jegyzetfüzeteket terén. Én minden évben ugyanolyan határidőnaplót veszek, hiszen rengeteget használom, ennél a típusnál pedig már megszoktam az elrendezését, felosztását, így tökéletes társam a mindennapokban. Külsejét tekintve viszont meglehetősen puritán, sima, egyszínű. Épp ezért mindig ki szoktam kicsit dekorálni a külső borítóját, hogy minél inkább tükrözze a személyiségemet, én nagy örömmel nyissam ki napról napra.

0
Tovább

Az év 100 legjobb pillanata 2016/4

Ilyenkor év végén/elején sok blogger ír összegzést, visszatekintő bejegyzést. Ti is szeretitek visszaolvasni a legérdekesebb írásokat, és bevallom, én is nagyon szeretem átrágni magam az elmúlt éven. Sokat tanulok belőle, és nagyon nagy ihletet is ad a folytatáshoz (ami a végtelenül hosszú és depis januárban bizony el is kel). Meg egyébként is méltó lezárása egy átdolgozott évnek, így áttekinthetem az elmúlt esztendőt, nálam így kerülnek helyükre a dolgok. Csapjunk is bele!

0
Tovább

Az év 100 legjobb pillanata 2016/3

Ilyenkor év végén/elején sok blogger ír összegzést, visszatekintő bejegyzést. Ti is szeretitek visszaolvasni a legérdekesebb írásokat, és bevallom, én is nagyon szeretem átrágni magam az elmúlt éven. Sokat tanulok belőle, és nagyon nagy ihletet is ad a folytatáshoz (ami a végtelenül hosszú és depis januárban bizony el is kel). Meg egyébként is méltó lezárása egy átdolgozott évnek, így áttekinthetem az elmúlt esztendőt, nálam így kerülnek helyükre a dolgok. Csapjunk is bele!

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek