Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az idei kedvenc: így faragj csingilinges tököt!

Az idei tökfaragós időszak első számú sztárja egyértelműen a Csingiling avagy Tinker Bell minta. Első pillantásra beleszerettem, és a facebook rajongói oldalon is nagy sikert aratott. Rengetegen kérdeztétek, hogyan késízthető el, úgyhogy íme, nézzük meg részletesen!

FPPPFZMHM8DDPN1.LARGE.jpg

0
Tovább

Papírdekorációk halloweenre

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal könnyen elkészíthető vidám papírdekorációkat mutatunk halloween alkalmából!

111.jpg

0
Tovább

30+ zseniális töklámpás

Ha eddig nem tettétek, ezen a héten még belevághattok a tökfaragásba. Nálunk már visszatérő program, a kislányommal közösen választunk mintát (mintákat), majd a munka fúrás-faragás részét is együtt kivitelezzük. Gyertek, nézzétek meg az idei válogatásomat is!

1. Baglyos

19.jpg

0
Tovább

3 legjobb kreatív őszi ötlet gyermekeknek

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésünkben a mi három kedvenc őszi ötletünket mutatjuk be!

8.jpg

0
Tovább

Szuper fotóalbum papírspulniból

Papírspulni a legtöbb kézimunkát kedvelő hölgy otthonában fellelhető és remekül újrahasznosítható hulladék, úgyhogy ki ne dobja ki senki! Nézzétek csak, micsoda csodát készíthettek belőle!

DIY-Creative-Photo-Album_1.jpg

0
Tovább

Őszi asztaldíszek

Az ősz a színekben leggazdagabb évszak, ez vitathatatlan. Ilyenkor szinte mindenki megpróbál becsempészni az otthonába belőle egy darabkát, s ez nem is csoda. Én is ezt csinálom. Soha ennyit nem sétálok, mind a lombhullás idején, ilyenkor pedig az emberen eluralkodik a gyűjtögethetnék, és nap mint nap kincsekkel térünk haza. Ezekből pedig fantasztikus otthondíszeket varázsolhattok, így például kerülhet belőlük az asztalra is.

5d5f12c13d2039085e6e86e786e052ae.jpg

0
Tovább

Levendulás sópárna készítése

A mai bejegyzésben egy kedves és lelkes olvasóm ötletét szeretném bemutatni, fogadjátok szeretettel Bajzák Anna (Nolám naturlabor) posztját! Át is adom a szót!

Lilus (4) volt a segítségemre tegnap délután a nyugtató sópárna elkészítésében. Az elkészült batyu akár túlmozgásos, akár nyugtalan csemetével rendelkező családoknál könnyítheti meg a hétköznapokat vagy épp segítheti a gyerekek álmát. Összetevőinek köszönhetően újszülött babák vagy áldott állapotban lévő anyukák is élvezhetik a hatást.

borito.jpg

0
Tovább

Papírgömb állatkák

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. Mai bejegyzésünket a Pritt Kreatív Klub Állatok világnapjára meghirdetett kreatív pályázata ihlette, mókás állatfigurákat készítünk egy különleges technikával. A Kreatív pályázat pontos kiírását ITT nézhetitek meg, várjuk pályaműveiteket!

farm lakoi.jpg

0
Tovább

Borosüvegek festése gyönyörű mintákkal

A 3D-s domború kontúrozókat és az üvegfesték kontúrozókat használhatjuk pöttyözött minták készítésére is. Ezen minták nagy előnye, hogy nagyon nehéz elrontani a készítést (egy pöttyel több vagy kevesebb? Mit számít!), és aztán pedig nagyon nehéz abbahagyni a gyártást! Borongósabb délutánokra feltétlen ajánlom!

DIY-Spot-Painting-Wine-Bottle1.jpg

0
Tovább

Tökfaragás fúrógéppel

Lassan ideje beszerezni a faragnivaló tököket, és kitalálni, milyen mintát készítsünk az idén. Fúróval persze minden gyorsan és egyszerűen megy, aki tehát nem nagyon ér rá farigcsálni, vagy bátortalan, annak szívből ajánlom ezt a megoldást!

final_pumpkins.jpg

0
Tovább

Termésfigurák az ősz kincseiből

Kedves, vidám teremtényeket fabrikálhatunk az ősz és a természet ajándékaiból. Az őszi séták alkalmával gyűjtögethetünk gesztenyét, diót, különféle leveleket, bogyókat, terméseket, bármit, ami az utunkba akad. A maihoz hasonló, esős, borongós, hideg napokon pedig gyermekünkkel összefogva feldolgozhatjuk az összegyűjtött kincseket. Erre mutatok ma néhány ötletet!

1.jpg

0
Tovább

Csináld magad: faragjunk tökvázát!

Sokféle tökös ötlettel találkozhattatok már itt a blogon az elmúlt években, de kifejezetten tökös vázák még nem voltak. Az elmúlt napokban pedig egyre többen érdeklődtetek, hogyan készülnek ezek csodák, úgyhogy ideje utánajárni!

1380307_604527182923131_1722730626_n.jpg

0
Tovább

Mókás papírállatkák kreatív pályázatunk alkalmából

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai bejegyzésünket az állatok világnapja ihlette, amelyet a múlt héten ünnepeltünk világszerte.

1.jpg

0
Tovább

Levélnyomatos tálak

A természet múlékony szépségeit konzerválhatjuk eme technika segítségével, a festetlen modellező agyag natúr színe pedig tökéletesen kiegészíti az alapelgondolást, bár én még a festés gondolatával is eljátszanék. Be kell valljam, délután rohanok is levegőn száradó gyurmát venni, annyira megtetszett az ötlet. Finom, kidolgozott, részletgazdag, natúr szépségű kis tálkákat készítünk ma, amelyekkel nem csupán otthonotokat díszíthetitek, hanem ajándékba adva is szívet melengető meglepetéssé válhatnak!

6a01156f70f21e970c019104fb4f73970c-800wi.jpg

0
Tovább

Mécsestartó falevélből

Az ősz hangulatos fényeit mi más adhatná vissza a legtökéletesebben, mint egy falevelekből készült gyönyörű mécsestartó?

naturdeko-3.jpg

Az elkészítéshez kisebb méretű lufira lesz szükség. Erre ragasszatok (tapéta- vagy dekupázsragasztóval) vékony, áttetsző rostselyem papírból vágott csíkokat, majd színes őszi leveleket, végül ismét néhány papírcsíkot. A lufit előzetesen vékonyan átkenhetitek vazelinnel vagy olajjal, úgy könnyebb lesz levenni a megszáradt munkát. Tehát, amikor megkeményedett a levélbura, eresszétek le a lufit, és kész a mű. Érdemes többféle árnyalatú papírral, és különleges formájú levelekkel próbálkozni, hogy minél pazarabb fényjátékot élvezzetek. A burák peremét hagyhatjátok "csak úgy", de egyenesre vagy cakkosra is vághatjátok.

Figyelem: A mécsestartók gyúlékonyak, ezért a teamécseseket mindig üvegpohárkában helyezzétek a burákba!

Forrás: wunderweib

Ha tetszett ez az ötlet, ajánlom figyelmetekbe a hasonló elvvel készült őszi tálkát is (a leírásért kattints a képre):

diy-autumn-leaf-bowls1.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Csipkés gyertyatartók

A hűvösebb esték beköszöntével egyre gyakrabban gyújtok gyertyát, hangulatos fényük mellé olyan jó bekucorodni a fotelba. Nekem az ősz eljövetele azonnal beindítja ezt az imádott gyertyagyújtós időszakot, s talán ti is így vagytok ezzel. Ha egy kis csipkével vonjuk be a gyertyatartó pohárkát, a gyertya meggyújtásával mesés fényjáték veszi kezdetét... Élvezzétek ti is!

367657656_67f8594778.jpg

0
Tovább

Ingyenesen letölthető hímzésminták

Idén júniusi Fishing On Orfű fesztivál Kispál-napjára készült ez a dalszövegek ihlette különleges kollekció (Emese és Zsákmányállat), ami elérhető pólón, táskán és hűtőmágnesen, most pedig - ha valakinek van kedve saját magának igazi falvédőt hímezni belőle - a minta falvédőalaphoz (70x50 cm-es méretben) ingyen letölthető a popshop.hu oldalról. 

emese-falved-szabasminta.jpg

Emese falvédőminta letöltése

zsakmanyallat-falvedminta.jpg

Zsákmányállat falvédőminta letöltése

0
Tovább

Papírból font fűszertartó kosár

Már jó ideje igyekszem nagyon alaposan feltárni a papírfonás rejtelmeit, s aki figyelmesen követi a blogot, az már magabiztosan bánik a kis papírcsövekkel. Ez az egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technika rengeteg használati tárgy elkészítéséhez alkalmazható, a pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig. Ne dobáljátok hát a ki a szemétnek tűnő reklámújságokat, hiszen ezek valóságos kincsek, alkossatok inkább belőle hasznos dolgokat.

75002122_dsc02920.jpg

0
Tovább

Ősztündérkék falévelből

Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1.jpg

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik majd. A mai alkalommal tüneményes tündérkéket készítünk!

117.jpg

0
Tovább

Szülinapos öröknaptár

Ez a naptár az egyik legjobb öltet, amivel mostanában találkoztam. Egyrészt rém praktikus, én pl. folyton elfelejtek egy-egy szülinapot. Beprogramozom az okostelefonon, karikázom a naptárban, néha mégis becsúszik egy kis hiba. Ez az öröknaptár pedig mindig szem előtt van, csak jól el kell találni a helyét a lakásban. Másrészt pedig fantasztikusan néz ki, tehát ténylegesen egy lakberendezési tárgy, ami jól mutat bárki otthonában. És persze az sem elhanyagolható, hogy valóban öröknaptár, tehát nem kell évente lecserélni, miközben bővíthető a végtelenségig.

Family-birthday-board.jpg

0
Tovább

Ajtókoszorú falevélrózsákból

A falevél hajtogatott rózsafej már tavaly felbukkant itt a blogon, méghozzá nagy sikerrel, hiszen sokatoknak tetszett (ha esetleg nem láttátok, itt megtaláljátok). A mai ötlet ennek a rózsának a továbbgondolt változata, fogadjátok szeretettel!

110.jpg

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek