Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Varázskemence napja - a hiányzó érzékekért

Az év legnagyobb jótékonysági gasztronómiai eseményére készülnek a Vakok Iskolájában, Budapesten. A közel 200 éves múltra visszatekintő intézmény udvarán fatüzelésű kemencében sütnek kenyeret fogyatékkal élő gyermekek 2015. május 16-án. A Varázskemence napján a fiatalokat gasztronómiai szervezetek és vendéglátóipari iskolák képviselői, valamint gasztrobloggerek segítik. Amellett, hogy a gyermekek remélhetőleg egy életre szóló élménnyel gazdagodnak majd, a friss illatú és utánozhatatlan ízű, kemencében sült kenyeret a látogatók megkóstolhatják és meg is vásárolhatják, így segítve a résztvevő speciális iskolákat.

0
Tovább

Zseniális ötletek agyagcserépből

A kertészkedés igazán örömteli elfoglaltság, hiszen környezetünk, életterünk szépítése, zöldítése a teendőkön túl szemet és lelket gyönyörködtető eredménnyel kecsegtet. Játékosságot, humort nem csupán a kisgyermekesek csempészhetnek fel a teendők listájára, hanem bármelyikünk. Ehhez mutatok ma néhány igazán remek ötletet.

1. Bájos figurák -amelyekbe természetesen ültethetünk is- különböző méretű cserepekből

0
Tovább

Alkoss és nyerj! Kreatív pályázat anyák napjára

A Cser Kiadó anyák napja alkalmából egy kreatív pályázattal kedveskedik az olvasói és persze minden ügyes kezű, alkotni szerető érdeklődő számára.

0
Tovább

Különleges kerti járdák, stílusos lépőkövek

Már régóta terveztem a nagy kerti járdás bejegyzés megírását, most jött el az ideje. Ahogy a tavasz beköszöntött, elkezdtük a kert a csinosítását, az ültetést, a metszést, a palántázást, mikor mi volt aktuális. A gondozott kerthez persze a kisebb-nagyobb járdák is hozzátartoznak, amibe egy kitaposott csíktól a térkövezett utakig sok minden beletartozik, de én most valahol a kettő között keresgélnék. Egyedi, akár otthon is elkészíthető, különlegesebb darabokat gyűjtöttem össze.

Ideas for Garden Paths | daisymaebelle - The one thing I miss from my homes in OH? The gardens and flower beds! Specially at my Landchester Road house...Amazing DIY walkway ideas. Desperately needed because after 8 years we still don't have sidewalks! :)

0
Tovább

12 látványos ötlet kreatív újrahasznosításhoz

Az újrahasznosítás, az újrafelhasználás visszatérő téma a blogon, rengeteg témában olvashattok már ide vonatkozó hasznos tippeket és ötleteket. Ma egy válogatással készültem vegyesen felhasznált alapanyagokból.

0
Tovább

Anyák napi ajándékok fonalból 

Közeledik az anyák napja. Igyekeztünk néhány olyan ötleteket összegyűjteni, amelyek kevéssé szakavatott kezek is könnyedén megvalósíthatnak.

1
Tovább

Szívecskés papírdíszek anyák napjára

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A közelgő anyák napja alkalmából mutatunk egy remek ötletet, amelyet pedagógusok figyelmébe is szeretettel ajánlunk, hiszen könnyen elkészíthetők csoportos foglalkozás keretein belül is!

A folded paper heart

1
Tovább

25 csináld magad ékszer a jóidő örömére

A jóidő beköszöntével előkerülnek a lengébb tavaszi ruhák, ilyenkor a színekkel és a kiegészítőkkel is bátrabbak vagyunk. Előtérbe kerülnek a kiegészítők, a vidám bizsuk, amelyek tökéletes kiegészítői viseletünknek. Sok-sok mindent magunk is elkészíthetünk, az alkotás örömén túl pedig büszkén viselhetjük a napsütéses tavaszi nyári időszakban.

Wrap Bracelet

0
Tovább

Csodakertek függőlegesen

Hely hiányaban sem feltétlenül kell nélkülöznünk a kert adta lehetőségeket, legyen szó növénytermesztésről vagy díszkultúráról, hiszen ha nem megy vízszintesen, akkor terjeszkedhetünk függőlegesen. Így akár még egy kis erkélyen is nevelgethetünk néhány tő paradicsomot és fűszernövényket, csak pompás virágokat. Pár hete már mutattam hasonló ötleteket, ma folytatom a sort.

21 DIY Versatile Vertical Gardens | by 'Ginger Snap Crafts' blog! If our life ever progresses...and we can get a yard....or something.

0
Tovább

Csináld magad: négy évszakos falikép

Nagyszerű ötletre bukkantam az imént! A négy évszak témaköre számos művészeti ágat megihlet, így a hobbi alkotók sem maradhatnak ki ebből. Számomra rendkívül inspiráló csodálni a természet állandó változását, a színek, illatok, hangok kavalkádját, adja magát az ötlet, hogy az otthonunk hangulatát, stílusát is megfűszerezhetjük az évszakok gyönyörű körforgásával.

4 Seasons Button Tree Wall Art by Amanda Formaro, Crafts by Amanda

0
Tovább

Álomszép horgolt takarók

Olyan dolog történt, ami még sosem! Sikerült saját magamat megihletnem. A múltkori piknikes poszt hatásaként ugyanis jelentkezett nálam egy ijesztő tünet: takarót akarok horgolni. Vagy kötni. Vagy ebben a sorrendben. Mindenesetre beleástam magam a mintákba, fejest ugrottam a Pinterestbe, és azóta a tüneteim egyre csak fokozódnak. Lássuk először a szívemnek legkedvesebb horgolt takarókat! Azt hiszem, kicsit olyan vagyok, mint Gombóc Artúr. Ha megkérdeznétek, melyiket szeretem a legjobban, habozás nélkül fújnám, mint aki éjjel-nappal ezen töri a fejét:

Szeretem a pici takarót

1
Tovább

Tavaszi kosárkák

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal belevetjük magunkat a tavaszi dekorálás örömeibe!

Cardboard basket

0
Tovább

Inspiráló ötletek kertszépítéshez

A mai bejegyzésben olyan kertszépítő ötleteket gyűjtöttem csokorba, amelyek látványa vagy épp csak egy kis részlete megragadott, elindított bennem valamit. Virágpompa, kedves kis részletek, tökéletre komponált terek, vagy pont a kusza, buja bájos szegletek, elég sokféle látvány kedves a szívemnek,inspirálódjatok velem ma is.

0
Tovább

25 szuper ötlet a sokoldalú krepp-papírhoz

A krepp-papír sokoldalúan felhasználható, olcsó, szinte bárhol hozzáférhető, egyszerű alapanyag a kézműves világban, és nem is gondolnád, hogy mennyi mindenre használható!

0
Tovább

Elő a piknikkosarakkal!

Mi már túl vagyunk az idei év első kirándulásán, remélem, ti sem lazsáltatok a hétvégén! Mikor már ilyen szép az idő, nekem egyből az jut eszembe, hogy pikniket kellene szervezni. Lehetőleg most azonnal!

0
Tovább

Tavaszi virágfüzér

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai alkalommal egy igazi, üde tavaszi ötletet hoztunk, amelyet otthon családi körben, vagy iskolai, óvodai foglalkozás, szakkör kereteében is elkészíthetünk a gyermekekkel!

DIY Flower Garland

0
Tovább

Bútorok kábeldobból

Régi vágyam egy kábeldobból újraálmodott asztalka elkészítése, s így a jóidő közeledtével ismét terítéken van nálam a téma. Rengeteg lehetőség, ötlet kínálkozik, egy ilyen bútor megvalósításához gyűjtögettem ma inspiráló ötleteket.

0
Tovább

Pillangós függődíszek tavaszi hangulatban

Az időjósok szerint már nem várat magára sokáig az igazi tavasz, de már most is pompáznak a kerti virágok, pattannak a rügyek a fákon, csicseregnek a madarak, tehát kétségtelenül itt kopogtat a tavasz. Az otthonunkba pihekönnyű tavaszi fuvallatként repdeső pillangókkal csempészhetjük be e simogató évszak varázsos hangulatát.

0
Tovább

25 különleges raklap bútor

A raklapok - legyen szó használt vagy új darabokról - felhasználása a lakberendezésben napjainkban nagy divat, én magam is rajongója vagyok ezeknek a bútoroknak, az efféle újrahasznosításnak, újragondolásnak. Egyrészt, mert olcsó (újak 2500 Ft körül, használt 1700 Ft körül, selejt 500 Ft-tól), mégis rendkívül jól variálható, másrészt nagyon sok minden megvalósítható belőlük otthon, saját kezűleg is. Bátran lehet kísérletezni, bútorálmokat megvalósítani, kis költségvetéssel, saját kezünk munkája révén.

pallet furniture ideas Ultimate Pallet Furniture Collection: 58 Unique Ideas

4
Tovább

A természet színei

Nagyon régen festettem már tojást, olyan igazi hagyományosat. De gondoltam, az idei húsvétot úgyis itthon töltöm, akár kísérletezhetnék is. Arra még halványan emlékeztem, hogy a vöröshagyma héjával gyönyörű barnás árnyalatokat érhetek el, de ennél azért többre vágytam. Nekiálltam hát a keresgélésnek, és nagyon meglepődtem, mert arra nem számítottam, hogy akár ilyen csodálatos színeket is elérhetek növényi festéssel.

0
Tovább

Húsvéti berzselés gyerekekkel

A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Elérkeztünk az utolsó idei húsvéti posztunkhoz, a mai alkalommal egy hagyományos tojásfestő eljárással, a berzseléssel, vagyis a levélrátétes díszítéssel ismerkedhettek meg.

0
Tovább

Kincset rejtő varázstojások

Egy igazán különleges ötletet tartogattam a húsvéti készülődés hajrájába, olyat, amellyel minden gyerkőcöt leveszünk a lábáról. Nézzük is, hogyan készül!

0
Tovább

Húsvéti tojástartó kosár papírfonással

A papírfonás örök téma nálunk, igyekszem rendszeresen friss ötletekkel előrukkolni, hiszen egy egyszerű, környezetbarát és nagyon hasznos technikáról van szó. A pici kosárkáktól egészen a nagy fonott fiókokig, bútorokig rengeteg mindent készíthettek a szemétnek tűnő reklámújságokból, ezért ne hagyjuk veszni ezeket az értékes kincseket, inkább alkossunk belőlük! Mára egy gyönyörű, tojástartó kosár elkészítését hoztam el!

DIY Woven Paper Easter Egg Basket and Tray

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek