Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Programajánló: Karácsonyi Nyüzsi Vásár

A PandArte blog írója, Bánhidi Dóra, arra szeretné buzdítani olvasóit, hogy fedezzék fel magukban azt a szunnyadó kreativitást, aminek eddig esetleg nem mertek teret adni. Blogján rengeteg alkotóról, innovatív ötletről, helyről és designról ír, mert ezzel szeretné inspirálni az embereket arra, hogy megtalálják önmaguk "ajándékát", vagyis azt, hogy ők miben a legtehetségesebbek.

Hogy ezek az alkotók ne csak online felületen jelenjenek meg, hanem személyesen is bemutatkozhassanak, erősítsék egymást és közösséget alkossanak, Dóri szervezett nekik egy kézműves és design vásárt a kedvenc kávézója teraszára. A Tranzit Art Café már kétszer biztosította a helyszínt, és mivel a visszajelzések azt igazolták, hogy nagyon szimpatikus volt a vásár családias hangulata és barátságos légköre, december 8-án ismét nyüzsgés lesz a teraszon!

pandarte_hirlevel_20121119.jpg

0
Tovább

Ünnepi ajtódíszek és koszorúk

Mára egy inspiráló képgalériát hoztam nektek, benne rengeteg ötlettel ajtódíszek, adventi koszorúk készítéséhez. Most már ideje lesz letenni a voksot egy (vagy akár több) mellett, és nekiállni barkácsolni, hisz lassan november végére érünk.

Elsőre egy túláradó ezüstös szépség, hát kérem, van itt minden, de az összhatás mégis tökéletes. Nekem bejön.

tumblr_me3e4zhmC31r71b95o1_1280.jpg

0
Tovább

SongOnChest – Tervezz pólót kedvenc dalodhoz! (Az InkOnChest nyereményjátéka) (X)

Elindult az Inkonchest póló webshop tervezői játéka, a SongOnChest!

Tervezz pólót kedvenc dalodra értékes nyereményekért!

lg.jpg

0
Tovább

Tütü Mikulás

Közeledik szakállas barátunk látogatásának napja, a tisztára suvickolt cipők mellett például vicces ajtódísszel is kedveskedhetünk neki.

SantaTitlePic1.jpg

0
Tovább

Zoknis hóemberkék

Közkívánatra megérkeztek a blogra a Facebookról megismert übercuki hóemberkék! Tényleg annyira ellenállhatatlan kis jószágok, nem csodálom, hogy annyira tetszett mindenkinek, ráadásul még újrahasznosítás is javából, fél pár zokni meg mindenkinél akad otthon!

Nem is húzom az időt, lássuk, hogyan készülnek!

DSC_8782_1 (1).jpg

0
Tovább

Karácsonyi fonott csillag peddignádból

A peddignád a hiedelmekkel ellentétben igazán sokoldalú alapanyag, nem csak kosárfonásra alkalmas, hanem különleges karácsonyi dekorációt is készíthettek belőle. Kisebb méretben karácsonyfadíszeket, nagyobb méretben ajtó- és ablakdíszeket, koszorúkat is fonhattok. A peddignád természetes alapanyag, így bármi is készüljön belőle, annak garantáltan nem lesz mű hatása. Így akiket az ünnepek táján is a natúr, természetes dekorációk vonzanak, nekik mindenképpen ajánlom, de persze azoknak is, akik nem tudnak ellenállni a csillivilli, tarkabarka díszeknek (én sem!), mert remekül ellensúlyozza a túlzásokat is.

fonott csillag szalaggal.jpg

0
Tovább

Fókuszban a quillingezés - gömbbe zárt díszek

Ezzel a különleges technikával megismerkedhettetek már egy korábbi blogbejegyzésben, most pedig egy újabb ötletet hoztam, ami már kifejezetten az ünnepi készülődéshez kapcsolódik.

quilling_1-32_magyar_nyomdai-3.jpg

Ha kíváncsi vagy, hogyan készülnek ezek a gömbbe zárt kelta motívumok, kattints a képre, és elolvashatsz minden részletet!

0
Tovább

Karácsonyi gömb szalaggal

A hungarocellgömb az egyik kedvenc karácsonyi alapanyagom, bár első látásra olyan kis haszontalannak tűnik, ráadásul csúnya is, mégis rengeteg dologra használható. Olcsó, szerencsére nem törékeny, és "ruhái" az évre jellemző trendeknek megfelelően cserélhetők is (ha nem ragasztjuk, hanem gombostűvel rátűzzük). Szerintem a leglátványosabb díszítési mód szalagokkal és/vagy flitterekkel tűzködni, de mondjuk a kevésbé ismert articsókatechnika is számos lehetőséget rejt. Első körben a szalagtűzködésre mutatok ötleteket, utána pedig sorra vesszük a többi fent említett lehetőséget is.

ribbon-wrapped-christmas-ornament.jpg

0
Tovább

Illatozó virágok narancshéjból

A hűvösebb idő beálltával sokunknál egyre gyakrabban kerül az asztalra narancs. Ha egy kicsit ügyeskedtek a pucolásnál, a megmaradó héjból csodálatos virágkompozíciókat varázsolhattok. Az illata még sokáig lengedezni fog a lakásban, és mennyivel jobban néz ki, mint a radiátoron száradó formáltan héjacskák. Tehettek mellé fajéjrudat, csillagánizst és szegfűszeget is, és kész is van a saját készítésű potpourri. Ha pedig elszárad, jöhet a következő virágcsokor!

530679_381353151942195_1531035201_n.jpg

Forrás: God's of Garden Eden

Még több ünnepi hangulatú blogbejegyzés:

Óriás papírcsillag készítése

10 ötlet adventi naptárakhoz

Egy különleges kézműves technika: a quillingezés alapjai

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Mindent a quillingtechnikáról

A quilling- azaz papírcsíktechnika a népszerűségét leginkább annak köszönheti, hogy az alapok elsajátítása után különösen látványos dolgokat tudtok készíteni. Nem igényel túl sok és különleges alapanyagot sem, mindössze magukra a papírcsíkokra, a sodróeszközre (fogvájóval is helyettesíthető) és egy kevés papírragasztóra lesz szükség. Az első látásra bonyolultnak tűnő, szerteágazó indamotívumok sokasága rögtön vonzza a tekintetet, és a karácsony az egyik legjobb apropó, hogy kipróbáljuk magunkat a quillingezés terén. Hiszen gyönyörű képeslapokat, kisebb-nagyobb dobozkákat, vagy karácsonyfadíszeket is díszíthetünk papírcsíkokból készült motívumokkal.

Nézzük, hogy is van ez!

quilling_1.jpg

0
Tovább

Fókuszban: Óriás papírcsillag készítése

A papír karácsonykor is a legsokoldalúbban felhasználható alapanyag, aki ismer néhány néhány hajtogatási trükköt, annak bizonyára gyerekjáték a megvalósítás is. Ne aggódjanak azonban azok sem, akik még járatlanak-e témában , mert karácsonyig még sok papíros ötlettel készülök. És az első máris itt van: óriás papírcsillagok, de ti persze tetszőleges méretben készítsétek el, ahogy jobban tetszik. Én még tavasszal, Laupheimben, webáruházunk anyacégénél, a Rayher Hobby főhadiszállásán tartott workshopon sajátítottam el ez az egyszerű a technikát. És ott ilyen óriási csillagokat hajtogattunk, de valóban pazar látványt nyújtott ekkora méretben. Karácsonyfára, ablakba függesztve, ajtódísznek is mutatós lesz!

Karácsonyfán így mutat:

DSCF5914.jpg

Közelebbről pedig:

p6.JPG

Háromféle papír (bordóspiros, arany és ezüst) közül választhattunk a workshopon, én az ezüstnél maradtam. Egyébként mindhárom csodaszép volt, felületük finom metálos árnyalatú, állandóan végig kellett simítanom az kezemet rajtuk, egyszerűen vonzottak. Nagy előnyük, hogy készletben kaphatók, és eleve méretre vannak vágva (tehát nincs egy deka felesleg sem!). Egy készletben három csillaghoz (1 db 40 cm-es és 2 db 28 cs-es csillaghoz) elegendő papírt találtok.

Örömhír, hogy a napokban megérkezett az első szállítmány is webáruházunkba, a képre kattintva közelebbről is megleshetitek:

PicMonkey Collage.jpg

Szóval kedvet kaptatok a csillagkészítéshez? Nagyon egyszerű lesz! Kattintsatok IDE, és olvassátok el a részletes elkészítési útmutatómat!

Tovább a részletes útmutatóhoz!

(X)

0
Tovább

Sürgő-forgó angyalkák papírszalagból és papírzsinórból

A különböző technikával készült angyalkák a karácsony legnépszerűbb díszítőelemei, legyen szó karácsonyfa-, vagy éppen ablakdíszről, asztali dekorációról, adventi koszorúról, ajtódíszről vagy ajándékcsomagolásról, egyszerűen mindenhol ott vannak. Vannak dundi puttók, karcsú, légiesen bájosak, pilleszárnyúak, csengettyűsök és trombitások is, én mindegyiket szeretem. Most a legegyszerűbb alapanyagot, a papírt használjuk, és már a képen is láthatjátok, mennyire elbűvölő, csodás figurák fognak születni. A munkálatok során Faragó Krisztina lesz a segítségünkre, akit talán nem is szükséges bemutatnom nektek. Kézműves, kosárfonó, oktató, a Míves Portékák háziasszonya, sok helyről csenghet ismerősen a neve. Nézzétek, mi szépséget tartogat nekünk!

angyalos eletkep kozeli_blog.jpg

0
Tovább

Vedd fel a fonalat: inspiráció őszi díszek kötögetéséhez

Az utóbbi napokban, hetekben sok bejegyzés született tök(lámpás) témakörben, a sokféle stílusú és nehézségi fokú faragás között mindenki megtalálhatta a kedvére valót. A mostani összeállításban a kötés és horgolás szerelmeseinek adunk egy kis inspiráló kollekciót kötött, horgolt tökökből és gombákból. Kicsit több macera van velük ugyan, mint a töklámpásokkal (bár ez sem feltétlenül igaz egy-egy cifrább darabot elnézve), de garantáltan megmaradnak jövőre is.

75646468712680000_0JsIa9R0_c.jpg

1
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek