Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hangulatos dekoráció előszobába

Péntekre ígértem, hogy megmutatom, mit készítettem anyunak, de szombat lett belőle. Úgy terveztem rögtön a helyszínen fotózok hozzá (anyu előszobájában), de egy hatalmas jégeső miatt úszott minden (szó szerint). A vízmeregetés, takarítás, száradás után ezért jól megkésve itthon készültek a képek az ideiglenesen kinevezett előszobában.

0
Tovább

Martha Stewart ajándékötletei anyák napjára

A nemzetközileg ismert és elismert televíziós személyiséget, Martha Stewartot senkinek sem kell bemutatnom. Amellett, hogy mindenhez ért (süt-főz, varr, lakberendez, kertészkedik), egy egész birodalmat épített fel. Könyvei, magazinjai és tévés műsorai szépen ívelő karrierjének ékes bizonyítékai, melyet még 2004-es börtönben töltött hónapjai sem igazán tudtak megtépázni. Engem ugyan kicsit zavar ez a mindenhez remekül értő házitündér-szerep, mert mintha kicsit túl tökéletes lenne, de kétségkívül ez a sikerének záloga. A szinkronhangját is lecserélték időközben, de erről legkevésbé ő tehet. Körülnéztem háza táján, dekorációs ötletekben tényleg tökéletes.

0
Tovább

Ravasz tavaszi csokor

A mai ötletet az American Crafts oldalán találtam, ez magyarázat lehet a kólásdobozra, ellenben a virágok nagyon helyesek és sosem hervadnak el.

0
Tovább

Ajándékötletek anyák napjára

Elképesztő, alig párolgott el a húsvéti kölnifelhő, máris itt dübörög a nyakunkon a következő ünnep. Vasárnap már május (!) első vasárnapja lesz. Az anyák napi készülődés jegyében mától minden nap megleplek titeket egy-egy kreatív ötlettel, elsőként egy bájos üvegecskét mutatok. Melyik édesanya tud ennek ellenállni?

0
Tovább

Kellemes húsvéti ünnepeket!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kellemes húsvéti ünnepeket, sok/kevés (kinek, hogy tetszik...) locsolót, napsütést és madárcsicsergést kívánok nektek! 

0
Tovább

Húsvét határok nélkül

Megvettétek már a húsvéti sonkát? Tojásfestéssel hogy haladtok? Szódásüvegeket elrejtettétek már a tréfás kedvű családtagok elől? Körülnéztem, válogattam, de ezúttal nem a hagyományos vonalból. Ugye jöhet még néhány last minute DIY ötlet az ünnep előtti hajrában?

0
Tovább

Programajánló: Tavaszváró húsvéti hímesek

 

A közel háromszáz darabból álló, tojáshímzők munkáit bemutató tárlat a Népi Iparművészeti Gyűjtemény hímes tojás kollekciójából nyújt ízelítőt. A tárlat hazánk jeles néprajzi tájainak motívumkincseit a különböző technikákkal díszített alkotásokon keresztül mutatja be. A berzselt, karcolt, írott, maratott, drótozott, pingált és áttört tojások mellett idén patkolt strucc-, lúd- és tyúktojásokat is láthatnak az érdeklődők.

Látogatható 2011. ápr. 30-ig.

Részletekért  ide kattints!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0
Tovább

Húsvéti hímes tojások - hagyományos festési technikák

Utolsó részéhez érkezett a hagyományőrző húsvéti sorozatom, ezúttal a festési technikákba pillanthattok be.

hímes_tojás húsvét tojásfestés

0
Tovább

Húsvéti hímes tojások - természetes festőlevek

Folytatom akkor a természetes festőlevek titkaival. Főtt tojásokhoz mindenképpen ilyet javaslok, hisz a tojás így ehető lesz. De ettől függetlenül is jó móka kísérletezni a színekkel és növényi főzetekkel.

hímes_tojás húsvét tojásfestés

0
Tovább

Íróka készítése viaszolt tojásokhoz

Az ünnep közeledtével indítok egy sorozatot hagyományos hímes tojások festéséről. Nálunk a húsvét a hagyományok jegyében telik, tojás festünk, sonkát főzünk, várjuk a locsolókat. Ezért is szeretném inkább a klasszikus tojásfestési technikákat bemutatni. A szomszédos sváb faluban húsvét vasárnap tojásfutást rendeznek, ez a régi szokás a Kárpát-medencében egyedülálló, már csak ezért sem érdemes kihagyni. De addig még sok a teendő...

hímes_tojás húsvét íróka tojásfestés

hímes_tojás húsvét íróka tojásfestés

0
Tovább

Édes, mézes húsvéti nyuszik

Ti is unjátok már a húsvéti csokinyulakat és tojásokat? Amíg pingáljátok a hímes tojásokat, addig szépen barnulhatnak a tepsiben a mézes nyuszik, és mondanom sem kell, hogy mennyivel szebbek és ötletesebbek, mint csokoládéból futószalagon gyártott társaik. Fél kiló liszttel számolva is bőven fog jutni belőle barkacsokorra akasztható kisebb változat, készülhet asztaldísz, hozhatja simán a nyuszi, de meglephetitek vele a locsolókat is (akikhez még jönnek...). Az ötletek és a képek is Tószegi Judit mézműves műhelyéből érkeztek! Köszönet érte!

0
Tovább

Tavaszi képsorozat szalvétatechnikával

Tegnap egyik olvasóm elküldte nekem legújabb alkotásának képeit néhány kedves sor kíséretében. Annyira felvidított, hogy úgy döntöttem megosztom veletek is.

Íme, Tigerlily tavaszi képsorozata:

0
Tovább

Inspiráló oldalak süthető gyurmához

Még mindig nem kattantam le erről a témáról, sőt! Annyi szép oldalt találtam mostanában, hogy gondoltam, összegyűjtöm nektek a legkedvesebbeket.

Iris Mishly

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek