Pár nap és megtudhatjuk, milyen konyhai trendeket tartogat a 2014-es év. A Las Vegas-i és kölni nemzetközi szakkiállítások januári világpremierei után számos konyhabútor- és konyhagép újdonsággal most találkozhat először a hazai közönség. És hogy hol? Természetesen az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Konyhakiállításon, február 28 – március 2. között a Budapest Sportarénában, ahol az idei év színe, a „ragyogó orchidea” is megjelenik a konyhában.

Az építkezés, lakásfelújítás és nagyobb konyhai átalakítás előtt állók számára kihagyhatatlan eseményen egyaránt megtalálhatók hazai gyártók és olyan ikonikus márkák is, mint a bulthaup, amely 1949-es alapítása óta egyet jelent a konyhabútor innovációval. Az ő nevükhöz fűződik az első elemes konyha és a konyhasziget is, melyek mára alapvetőek a legtöbb gyártó kínálatában. Az étkezőbútorok legnagyobb nevei is bemutatják újdongásaikat, mint az egy kézzel mindössze négy másodperc alatt 12 személyesre bővíthető étkezőasztalt.

Teret engednek a kreativitásnak és lehetővé teszik a kompromisszumok nélküli főzés élményét a most bemutatkozó konyhai gépek is. Mostantól bárhogy, bármilyen edényt elhelyezhetünk a főzőlapon, a teljes felületükön indukciós melegítésre használható főzőlapok ugyanis felismerik az edények formáját és nagyságát, tökéletes hatékonyságot, hő elosztást és energia felhasználást biztosítva ezzel. Az indukció már a konyhai robotgépekben is jelen van, amelyek egyszerre keverik és főzik az ételt. Kis túlzással, csak bele kell tenni az alapanyagokat, és maguktól megcsinálják a fogást.

A „puding próbája az evés” mondásnak nincs is jobb helyszíne a Konyhakiállításnál, hiszen szinte minden technológiai újdonságot használat közben lehet megnézni. A nagy márkák standjain rendszeres főzőbemutatók lesznek, hogy megismerjük és megértsük a gyakran túl soknak tűnő funkció hasznosságát, és a próba után ítéletet mondhassunk felettük. A főzés és az új receptek szerelmeseit három helyszínen is egész napos kulináris program várja. A Siemens Gasztro Színpad, melynek házigazdái Havas Dóra és Bede Róbert lesznek, a legismertebb séfek és bloggerek bemutatóinak ad otthont. Fűszeres Eszter a Világevővel fog főzni, Kovács Lázár egyedül csinál hatalmas show-t , és természetesen a házigazdák is fellépnek, naponta többször is.

Igazi kuriózumnak ígérkeznek a Béterv lakásétterem Parfümséfjének illatba zárt fogásai, de Varga Gábor mestercukrász és Sallay Fanni is készül ínycsiklandozó desszertekkel. Az OTP Klubnál mindig a napszaknak megfelelő bemutató várja a látogatókat a romantikus reggelitől Molnár Attila világbajnok barista kávébemutatóján át az ebéd utáni desszertekig. Fiatal tehetségek és ismert séfek is főznek itt mint Bereznay Tamás és Ugron Zsolna. Akárcsak a harmadik gasztro helyszínen, a Táfelspicc standján, ahol többek között Gabojsza és Wang Mester is elkészíti saját tafelspitz receptjét.

A rendezvényen megnyerhető számtalan értékes ajándék már tényleg csak hab a tortán. A napi nyeremények mellett a kiállítás után egy fémes fekete Liebherr hűtő, egy mindentudó Jura eszpresszó kávéfőző és fődíjként egy 2,5 millió Ft értékű Nonoart konyhabútor is gazdára talál a látogatók között, érdemes tehát előre regisztrálni a  EZEN oldalon!

Az idei Konyhakiállításra van egy last minute nyereményjátékunk is! A játék folyamán két dolgot kérünk az olvasóktól. Elsőként, hogy osszák meg ezt a bejegyzést, valamint cikk végén közzétett három egyszerű kérdésre várjuk a helyes választ holnap délután 14 óráig a színesotletekblog@gmail.com e-mail címre „Konyhakiállítás-játék” tárgy megjelöléssel. A helyes megfejtők három darab páros belépőjegyet nyerhetnek a hétvégi kiállításra!

A kérdések:

1. Hányadik Konyhakiállítást rendezik meg február 28 – március 2. között a Budapest Sportarénában?

1. 1

2. 5

3. 9

2. Mi a rendezvény központi színpadának hivatalos neve?

1. Siemens Gasztro Színpad

2. Konyhakiállítás Nagyszínpad

3. Főzőszínpad

3. Mi a Konyhakiállítás két legfőbb témája?

1. konyhabútorok és konyhagépek

2. konyha- és fürdőszoba bútorok

3. konyhai élelmiszerek és kellékanyagok

Weboldalukon bőven információt talál rendezvényünkről, látogasson el hozzánk: konyhakiallitas.hu

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz is!