Idei utolsó húsvéti inspirációm következik, egyben ez az én személyes kedvencem is. A színeit tekintve talán kicsit túl olasz, túl latin, de mégis imádom. Nézzük akkor, hogyan készítsünk tojástartóból egy óriási kakast.

 

Ebben az ötletben az a legkitűnőbb, hogy a tojástartó szinte minden fecnijét felhasználjuk hozzá. A gyűjtögetés után kezdődhet a darabolás.

1. A tollazat:

 

 

 

 

 

 

 

 A tojástartó csúcsos, középső részéből készül a nyak és a szárnyak tollai is. Jah, meg a két láb is!

2. A nyak elemei

 

 

 

 

 

 

 

 A nyak részeihez két négy "sziromból" álló elemet ragasszunk össze. Ha jól számolom, ebből négy darabra lesz szükség (de végül is, ahányat csináltok, olyan hosszú lesz a nyaka).

3. A taréj

 

 

 

 

 

 

 

 Az alsó taréj (nem tudom, hogy hívják pontosan) egy félbevágott középső csúcsból készül. Az igazi taréjt a doboz tetejéből vágjátok ki.

 4. A csőr

 

 

 

 

 

 

 

A csőrt egy darab maradék papírból a képek alapján készíthetitek el.

5. A szárnyak a fej és a nyak összeállítása

 

 

 

 

 

 

 

 Szárnyakhoz előkészített elemeket ragasztópisztollyal ragasszuk fel a szárnyalapra (ezt az alapot a tojástartó felső részéből vágjátok ki). A nyakhoz készített elemeket szintén ragasztópisztollyal rögzítsétek egymáshoz. Végül erre jöhet a fej és a részei.

 6. Farok

 

 

 

 

 

 

 

 A farok hosszú, íves tollait szintén a doboz tetejéből vágjátok ki.

 7. A tojástartó rész (papírmasé technika)

 

 

 

 

 

 

 

Mármint nem az a tojástartó, amiből épp dolgozunk, hanem a kakas hasa (háta) következik. Amibe majd a hímesek kerülnek. Egy felfújt lufit vonjatok be papírmasé technikával. Ennek lényege, hogy csíkokra tépett, tapétaragasztóba mártott újságpapírral több rétegben fedjétek be a lufit.

8. ...az előző folytatása

 

 

 

 

 

 

 

 Amikor megszáradt a cucc, a lufit ki lehet engedni, a burok megtartja az alakját. Ezt vágjátok félbe, csak az egyik félre lesz szükség. Fessétek fehérre akrilfestékkel.

9. A festés

 

 

 

 

 

 

 

 Na erről az olaszos ízlésvilágról beszéltem a bevezetőben. Nekem túl sok. Igaz, hogy a kakas tollazata is hasonlóan szivárványos fényű, de talán én nem egy az egyben metálos festékkel festeném le. Viszont felfedeztem egy bazijó adalékanyagot, amely a hagyományos akrilhoz keverve szép és szolid gyöngyházfényt kölcsönöz neki. Meglepő módon gyöngyházfény adalékanyag a neve, és én egyből beneveztem egy ilyenre, mert a így a sima festékeimből is gyárthatok fényes festéket -és csak annyit, amennyi épp kell!- (amúgy is imádok kutyulni), és nem kell külön beruháznom extra festékekre. (webáruház, ahol a kapható ide kattintva!)

Kakas koma festésre várva...

 

Természetesen kézzel pingált hímesekkel töltsétek fel!

Forrás: Rosi Jo'

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!