Lassan a karácsonyi készülődés hajrájához érkezünk, azaz eljött többek között az ajándékok becsomagolásának is az ideje. Ha ebben is egyedi szeretnél lenni, valami különleges, saját kezűleg készített kreációval lepnéd meg a szeretteidet, akkor jó helyen jársz. Ma csináld magad ajándékdobozokat mutatok, de a hét során lesznek még ötletek ajándékcsomagoláshoz, és a tökéletes masnit is megpróbáljuk elkészíteni.

snowflakebox1.jpg

A következőkben bemutatott ajándékdobozok elkészítésének legnagyobb legnagyobb előnye, hogy a sablonokat bármekkora méretben kinyomtathatjátok, így nagyobb ajándékot is bele tudtok tenni, nem csak apróságokat. Persze több méretben is ki lehet nyomtatni, és bármennyiszer felhasználható. A sablonok segítségével egyszerűen csak átmásoljátok a mintát egy vastagabb kartonra (lehet egyszínű, vagy mintás is), és körbevágjátok. A hajtásvonalak mentén meghajtjátok, a fülek mentén pedig papírragasztóval összeragasztjátok és kész. 

A dobozokat az ajándékozott meg is őrizheti, hiszen hogyha elég strapabíró kartonból készítitek el, akkor később tárolásra is használható. 

Hópelyhes doboz

A fent leírtak pedig így néznek ki a gyakorlatban:

A sablon, amelyet tetszőleges méretben ki tudtok nyomtatni.

snowflakebox.jpg
A doboz összeállítása a hajtogatás után. Az alsó részt ragasszátok rá a fülekre. Jó minőségű ragasztót válasszatok, hogy tartós legyen a rögzítés.

snowflakebox5.jpg

Forrás (innen tölthetitek le nagy méretben a sablont): Extreme Cards

Magyalmintás doboz

A karácsony egyik emblematikus és sokat használt természetes díszítő-alapanyaga a magyal. Kartonból is remekül mutat. Az elkészítése megegyezik a hópelyhes dobozéval. Nekem nagyon tetszik, ahogy a levelek mentén aranyszínű tollal áthúzták a kontúrokat. És ahogy láthatjátok, a meghajtogatott doboz oldalait tovább lehet díszíteni valamilyen különleges mintájú papírral, egyszerűen csak rá kell ragasztani

IMG_0429.jpg

Forrás (innen tölthetitek le nagy méretben a sablont): Extreme Cards

Csillagformájú doboz

IMG_1100.jpg

Forrás (innen tölthetitek le nagy méretben a sablont): Extreme Cards

Klasszikus borítékdoboz

Ez egy viszonylag ismert sablon, de akinek még nem lenne meg, az most letöltheti Martha Stewart oldaláról.

tvs7703_l.jpg

További ötletek:

20120218200545_wXvVH.thumb.200_0_1.jpg

Forrás: zhidiy.com

Különleges ötletek sokféle témában felnőtteknek és és gyerekeknek a Pritt.hu-n.

Kellemes időtöltést!