Egy-egy saját kezűleg elkészített kiegészítő is lökést adhat az új tanévhez, néhány praktikus és ötletes kellékkel pedig feldobhatjuk az íróasztalt és környékét, fokozva a tanulási kedvet.

 

 Anyagok

  • Színes dekorgumi lapok vastag és normál
  • Pritt Universal általános ragasztó
  • Olló
  • Kartonhengerek vagy műanyag dobozok
  • Mozgó pupillájú szemek
  • Dekorgumi hengerek
  • Apróságok a díszítéshez (drótok, madártollak, gyöngyök,

 

Elkészítés - Üzenőfal

Az üzenőfalhoz vastagabb dekorgumi lapokra van szükség, ha csak normál vastagságút kapunk, úgy ragaszthatjuk hungarocell alapra is. Érdemes legalább A/3-as méretű lapot venni, hogy minél több dolgot rátűzhessünk. Két réteget ragasszunk egymásra, vagy a hungarocell alapra. A hungarocellt előtte le is festhetjük akrilfestékkel a dekorgumival azonos színűre. Amíg szárad, tervezzük meg a díszítést, majd vágjuk ki a színes dekorgumi lapokból a mintákat (pl. a krokodilt és a pálmafát). Rendezzük el a táblán, majd ragasszuk fel ezeket is. Az üzenetek rögzítéséhez színes gombostűket használjuk, ezek fejére ragaszthatunk pl. dekorgumiból kivágott virágokat. Az üzenőfalra kerülhet az órarend, a különórák időpontjai, a kötelező olvasmányok listája stb. 

Ceruzatartók

A ceruzatartók alapja lehet papírhenger, műanyag henger vagy konzervdoboz is. Ha papírhengert választunk, akkor az alját külön ki kell vágni! A dekorgumiból vágjunk le akkora részeket, hogy a hengereket beborítsa. Ragasszuk körbe, és várjuk meg, míg megszárad. Sokféleképpen, szinte bármilyen anyaggal díszíthetjük. Kerülhet rá fénykép (ehhez egy kisebb csipeszt ragasszunk fel a ceruzatartók oldalára), szalag, kedvenc mesefigura vagy dekorgumiból kivágott minta is.

Ceruzadíszek

Ehhez dekorgumiból készült kis kupakokra (vagy hengerekre) lesz szükség (de akár régi tollak kupakjai is felhasználhatók, ha megfelelő a méretük). Ezeket tetszés szerint díszíthetjük állatfigurákkal, vicces fejekkel, madártollakkal vagy zseníliadróttal. A dekorgumi hengerekre ragasszuk fel az előre összeállított díszeket, várjuk meg, amíg megszárad, és kész.

 

A rovat támogatója a Pritt.hu, ahol további információkkal állunk rendelkezésére!