Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A legszebb húsvéti asztaldíszek és terítékek

A húsvéti ünnepkör egyik központi része az ünnepi asztal. A készülődés, várakozás időszakára is készíthetünk dekoratív asztaldíszeket, tavaszi kompozíciókat, húsvét hétvégén pedig megkoronázhatjuk mindezt egy gyönyörű ünnepi terítékkel. A mai alkalommal ezen témákhoz gyűjtöttem jobbnál jobb ötleteket.

húsvét teríték asztaldísz

A húsvét és a tavasz közeledte rengeteg ihletet ad az asztaldíszek kreatív megkomponáláshoz. Sokféle alapanyagból, gazdag, élénk színvilággal dolgozhatunk, legyen szó akár egy apró, jelképes dekorációról vagy akár egy húsvéti koszorúról vagy élőnövényes vidám díszről. A dekorációk szerves részét képezhetik a különféle formájú és méretű tortatálak és kínálók is, amelyekre nem csupán ehető finomságok kerülhetnek, hanem bizony ünnepi dekorációk is. Fantasztikusan látványos lesz a végeredmény, ha friss virágokkal, búja zöldekkel vagy bármilyen natúr stílusú elemmel egészítjük ki a kompozíciót. Színek tekintetében legyünk bátrak, a húsvét kitűnő alkalom, hogy merészebb színösszeállításokkal is dolgozzunk, de persze a klasszikus arany, fehér és szürke is mindig jó választás, pláne ha egy kis fáradt türkizzel párosulnak.

A mai posztom folytatását a IDE KATTINTVA A DECOLADY oldalán olvashatjátok el!

0
Tovább

Tavaszi és húsvéti dekorációk

A mai bejegyzésben összeállítottam nektek egy inspirációs galériát hangulatos húsvéti és tavaszi dekorációkból, asztaldíszekből, terítékekből, vidám kis apróságokból.

tavasz húsvét asztaldísz dekoráció

0
Tovább

13 lenyűgöző őszi lakásdísz

Nagyon szeretem azt az érzést, amikor valamilyen saját kezűleg készített dísszel dekorálom az otthonomat, és a végén egyszerűen csak végignézek a szobán. Egy nagyon kellemes elégedettségféle ez, nehéz megfogalmazni, de jó átélni. Biztos ti is ismeritek ezt. Aztán meg alig várja az ember, hogy valamelyik családtag észrevegye, és megdicsérje. Ősszel különösen sokféle alapanyaggal remekelhetünk lakásdekoráció terén. Nézzük csak!

DIY-fall-decoration1-1024x764.jpg

0
Tovább

Tavaszhozó jácintok papírból

Ez a papírjácint nagyon hasonlít a tavaly bemutatotthoz, de ez a változat lényegesen kidolgozottabb, pont ezért tetszik ennyire. Asztaldíszként, ajtódíszre ragasztva is látványos, egy pillanat alatt napfényt és tavaszt varázsol majd mindenki szívébe.

0
Tovább

Csináld magad: világító karácsonyfa fonalból

Mára egy villámötletet hoztam, de abból a legjobb fajtát! Egyszerű elkészíteni, és nagyon-nagyon látványos. Ja, és pár fillérből kijön, mert otthon fellelhető anyagokból készül!

1469985_659166764114860_157587507_n.jpg

  • 1. Készíts papírból kúpot tetszés szerinti méretben. Nem kell tökéletesnek lennie, celluxszal is összeragaszthatod. A kúp alját pár centinként vagdosd be, hogy a fonal tekerésekor könnyebb dolgod legyen.
  • 2. Vond be folpack-kal, s vékonyan kend át vazelinnel.
  • 3. A fonalat/madzagot/spárgát/zsineget/szizált áztasd tapétaragasztóba vagy decoupage ragasztóba, és tekerd fel a kúpra minél szabálytalanabbul. Kezdheted a tekeréssel is, így a végére marad a ragasztó felvitele, de ez esetben figyelned kell rá, hogy mindenhová egyenletesen jusson a ragasztóból.
  • 4. Száradás után egyszerűen húzd le a karácsonyfát a kúpról. Az aljára ragassz egy szép szalagot szegélynek. Rejts a belsejébe ledes izzósort és kész is!

Forrás

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!

0
Tovább

Őszi asztaldíszek

Az ősz a színekben leggazdagabb évszak, ez vitathatatlan. Ilyenkor szinte mindenki megpróbál becsempészni az otthonába belőle egy darabkát, s ez nem is csoda. Én is ezt csinálom. Soha ennyit nem sétálok, mind a lombhullás idején, ilyenkor pedig az emberen eluralkodik a gyűjtögethetnék, és nap mint nap kincsekkel térünk haza. Ezekből pedig fantasztikus otthondíszeket varázsolhattok, így például kerülhet belőlük az asztalra is.

5d5f12c13d2039085e6e86e786e052ae.jpg

0
Tovább

Karácsonyi ajándékötletek - tündérfenyő

Ajándéknak szántam, de lehet, hogy a mi asztaldíszünk marad ez a tündérfenyő (így neveztem el), annyira beleszerettem készítés közben.

0
Tovább

Ceruzatartók

Egy egyhangú, személytelen irodában, ahol az egyforma asztalokon mindenkinek ugyanolyan naptár és tűzőgép jár, különösen nagy öröm egy kézzel készített kiegészítő, például egy ceruzatartó. Lehetőleg minél nagyobb, hogy az összes "kacat" kéznél legyen, de az igen hasznos funkción túl így a kolléganők is hamarabb észreveszik, megdicsérik, és már lehet is felvenni a rendeléseket.

0
Tovább

Adventi koszorú

Íme az idei adventi koszorúm. Sokat törtem rajta a fejem, csak abban voltam biztos, hogy pávatollat akarok hozzá használni, így kicsit nehezen, de végre elkészült!

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek