Ajándéknak szántam, de lehet, hogy a mi asztaldíszünk marad ez a tündérfenyő (így neveztem el), annyira beleszerettem készítés közben.

 

 

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető, összesen 450 Ft-ot költettem rá, és képtelen vagyok róla levenni a szemem. Az eredetire itt bukkantam rá, én ugyan kicsit másképp csináltam, de az alapelv ugyanaz maradt.

Anyagok

Amikor megláttam az eredetit, eszembe jutott, hogy bujkál valamelyik ládámban egy felcicomázott hungarocellkúp, meg is lett, de mire leszedtem róla az előző "bundáját" (előtte is fenyőfa volt, műfenyő-girlanddal befuttatva), eléggé ijesztően nézett ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lyukas, poros és zöld volt. Kicsit átkentem krémszínű hobbifestékkel, de rájöttem, hogy ez nem is olyan fontos, elméletileg takarásban lesz minden. A szalagokat 8 centis darabokra vágtam, és alulról felfelé haladva félbehajtva elkezdtem feltűzködni. Összesen kilenc métert használtam fel a tízből, úgyhogy jól saccoltam vásárláskor. Ha nincs rövid gombostű, megteszi a sima is, csak a tetejére érve figyelni kell, hogy a keskeny részen nehogy átüssenek. Lehet sűrűbben is tűzködni (ahogy én is tettem), főleg, ha van mit takarni. :-) A tetejére egy filcvirágot ragasztottam, de még hiányzott valami. Előtúrtam a varródobozomat, ott mindig találok valamit, most ezeket a maradék strasszköveket. Egy-egy pötty ragasztóval a helyükön maradtak, nem ragadtak az ujjamra, nem is estek le, valahogy szerencsém volt velük. Mindent beleszámítva nagyjából egy óra alatt elkészültem, úgyhogy ez megint egy "gyorsan valamit" kategória, de legalább lesz időm meg egyet csinálni. Azt már ajándékba.