Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kapanyél vendégposzt - Raklap a kertben

Ahogy már értesültetek róla, a keddi Furdancsos nap után szerdánként a Színes Ötletek kertes testvére, a Kapanyél jelentkezik a blogon. Ma a rendkívül divatos és méltán népszerű raklap körül forog majd minden. Már rengeteg raklapos ötletet találhattatok itt, mi most szigorúan kertészeti szempontból járjuk körbe a témát.

970782_449681078460579_629260912_n.jpg

Olvass tovább! Katt ide!

0
Tovább

Minikertek parafa dugóban

A parafa dugós ötletek rendszeres vendégei a blogomnak, hiszen ezek az apróságok számos dologra használhatók. Ma egy bájos kis ötletet mutatok a felhasználásukra.

cool-diy-mini-magnet-garden-5.jpg

0
Tovább

12 elragadó balkonkert

A nyár legforróbb napjait éljük. Ehhez mérten egy könnyen emészthető bejegyzést készítettem nektek, nézegessünk szépséges, hangulatos balkonkerteket...

2101-630x632.jpg

0
Tovább

Katicabogarak mozaikkal kirakva

Ahogy rábukkantam ezekre a tüneményekre, azonnal tudtam, hogy meg kell mutatnom nektek is.

93365299.jpg

0
Tovább

Emeletes virágtartó a teraszra is!

Az igencsak népszerű emeletesünk kicsinyített változatát akár a teraszra is elkészíthetjük.

IMG_2375-1024x630.jpg

0
Tovább

Ültessünk raklapba!

A raklapokat sokféleképpen felhasználhatjuk a lakberendezésben, erre már számos példát láthattatok itt a blogon az elmúlt évben (dohányzóasztal, kanapé, kerti bútor, pad stb.). Mivel végre beköszöntött a kertészkedés időszaka, most az ültetéshez kerestem ötleteket!

Fémbilincsekkel cserepes növények rögzíthetők a raklapra, a felső részben pedig helyet kaphatnak kisebb kerti eszközök.

da33ddeb90f23da283febff15c374caa.jpg

0
Tovább

Emeletes virágtartó idén is!

Tavaly tavasszal már bemutattam egy hasonló projektet, bár az lényegesen letisztultabb, szabályosabb elrendezésű volt. Ez pont a kicsit bohókás, burjánzó mivolta miatt tetszett meg.

tipsy-pot-planter.jpg

0
Tovább

Tavaszvárás: kertecskék tojáshéjban

A tojáshéjakat sokféle módon felhasználhatjuk kreatívkodásra, ahelyett hogy a szemetesben végeznek. Kitűnő alapanyag mozaikozáshoz (erről részletesebben is fogok írni), de mivel kalciumban és magnéziumban gazdag, így komposztáláshoz is nagyszerűen beválik. És akkor meg is érkeztünk a mai témánkhoz, mert hogy ültethetünk, csíráztathatunk, palántázhatunk is bele.

85a0c9141c0c3d0cb3c9a9b3b58c3f18.jpg

0
Tovább

Kertünk dísze, a káprázatos kavicsmozaik

A folyami kavicsok felhasználása kertszépítésre egyáltalán nem új keletű megoldás, látványra -szerintem- lényegesen megnyerőbb, mint a szuperdivatos térkövek, emellett pedig nagyon ötletes megoldásokat is rejt. Saját kezűleg is kísérletezhetünk a lerakással (gyakorlásnak a kisebb járdákat, szegélyeket és szegleteket javasolok), nem nehezebb, mint a mozaikozás.

99923685451923612_AjQAN1aD_c.jpg

0
Tovább

Csináld magad: virágtartó torony

Emeletes virágtartót már készítettünk, most találtam egy egyszerűbben elkészíthető, de hasonlóan látványos megoldást. Ha már idén nem is, de jövő tavasszal megvalósítható. Addig viszont nem tudok várni a blogbejegyzéssel, most azonnal teszem közkinccsé teszem.

427331_343904775695948_1349674999_n.jpg

0
Tovább

Újrahasznosítás a kertben: 30 zseniális ültetési öltet

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek. Vannak akik egy kopott talicskában vagy egy használaton kívüli szűrőben látnak fantáziát, de akad itt színes lábbeli sőt kiöregedett személyautó is. Tehát ebben a virágzó válogatásban találtok ötletes és bohókás megoldásokat is, élvezzétek, inspirálódjatok.

Öreg talicskák virágba borulva:

4.jpg

0
Tovább

Mozaikozás: PVC-csőből virágtartó

Ebben a projektben szinte minden benne van, ami közel áll a szívemhez: újrahasznosítás, mozaikozás, kert. A tárgyak különleges hangulatot sugallnak, részletgazdag kidolgozásukból árad, hogy simogató nyári napfénnyel vannak feltöltve.

IMG_6172.jpg

0
Tovább

Tündérkertészeknek: bútorok és egyebek saját kezűleg

Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan érdeklődtök a téma iránt. Apró világok egyetlen cserépben, ahogy sokan nevezitek: tündérkertekben. Mesebeli szereplők, icipici bútorok, egy csepp varázslat. Engem is elbűvölt a téma, és bele is ástam magam. Olyan ötleteket kerestem, amelyek abban segítenek, hogy a picike kellékeket ti magatok is el tudjátok készíteni saját kezűleg.

miniature garden 2 (10).JPG

1
Tovább

Újrahasznosítás: virágoskert gumiabroncsból

Emlékszem, régebben mennyire utáltam gumiabroncsba ültetett virágokat, de akkoriban a legtöbb helyen csak a fehérre festett változatot láttam. Mostanra megbarátkoztam az ötlettel, olyannyira, hogy a pár hete a lomtalanításkor be is szereztem pár darabot. Azóta pedig a megvalósításhoz gyűjtögetem az ötleteket.

0
Tovább

Hétvégi idill: illatos csokrok, virágzó díszítések kreatívan

Megint hétvége van, és én megint a kertben kötöttem ki. A kötelező tennivalók elvégzése mellett mindig szakítok időt csodálni a tavaszt, a természet újjászületését, érezni az illatát, hallgatni a minden rezdülését, hiszen olyan jó álldogálni a szélben vagy a napsütésben... Figyelni a madarakat, a rügyeket, a bimbókat, a harmatot. Ilyenkor részévé válok az egésznek egy picit. Mesés. Csempésszünk be belőle egy darabkát az otthonunkba is.

Ehhez kerestem illatozó csokrokat gyönyörű virágokból, persze ötletesen, kreatívan megoldva.

0
Tovább

Csináld magad: Levélmintás kerti járda

Kíváncsiak vagytok hogyan lesz ebből a méretes rebarbaralevéből kerti járda?

0
Tovább

Csináld magad: Kerti virágtartó állvány

Egy vidám barkácsötlet a hosszú hétvégére, lépésről lépésre, fázisfotókkal.

0
Tovább

Üvegek újrahasznosítva

Sokszor már csakazértse viszem el a szebb formájú befőttes- és egyéb üvegeimet még a szelektív hulladékgyűjtőbe sem, egyszerűen sajnálom eldobni. Az üveg, mégiscsak üveg, még ha gyártósorról is került hozzám, azért mégsem konzervdoboz. Fénykorukban aranyló olívaolaj, zamatos méz, vagy éppen ízletes savanyúság volt bennük, csoda hogy már a konyhában a szívemhez nőttek? Más helyet foglalnak el a ranglistámon. Kellenek. Majd egyszer valamire. De mire is?

Pompázatos kerti vázákhoz:

via

0
Tovább
123
»

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek