Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csináld magad fűszerkertek

A kertészkedés igazán örömteli elfoglaltság, hiszen környezetünk, életterünk szépítése, zöldítése a teendőkön túl szemet és lelket gyönyörködtető eredménnyel kecsegtet. Egy fűszerkert, akármilyen picinyke is legyen, a tavaszi, nyári ételeink fényét is emeli, ami pedig megmarad, télire szárítva is eltehető.

35+ Creative DIY Herb Garden Ideas

0
Tovább

Zseniális ötletek agyagcserépből

A kertészkedés igazán örömteli elfoglaltság, hiszen környezetünk, életterünk szépítése, zöldítése a teendőkön túl szemet és lelket gyönyörködtető eredménnyel kecsegtet. Játékosságot, humort nem csupán a kisgyermekesek csempészhetnek fel a teendők listájára, hanem bármelyikünk. Ehhez mutatok ma néhány igazán remek ötletet.

1. Bájos figurák -amelyekbe természetesen ültethetünk is- különböző méretű cserepekből

0
Tovább

Különleges kerti járdák, stílusos lépőkövek

Már régóta terveztem a nagy kerti járdás bejegyzés megírását, most jött el az ideje. Ahogy a tavasz beköszöntött, elkezdtük a kert a csinosítását, az ültetést, a metszést, a palántázást, mikor mi volt aktuális. A gondozott kerthez persze a kisebb-nagyobb járdák is hozzátartoznak, amibe egy kitaposott csíktól a térkövezett utakig sok minden beletartozik, de én most valahol a kettő között keresgélnék. Egyedi, akár otthon is elkészíthető, különlegesebb darabokat gyűjtöttem össze.

Ideas for Garden Paths | daisymaebelle - The one thing I miss from my homes in OH? The gardens and flower beds! Specially at my Landchester Road house...Amazing DIY walkway ideas. Desperately needed because after 8 years we still don't have sidewalks! :)

0
Tovább

Csodakertek függőlegesen

Hely hiányaban sem feltétlenül kell nélkülöznünk a kert adta lehetőségeket, legyen szó növénytermesztésről vagy díszkultúráról, hiszen ha nem megy vízszintesen, akkor terjeszkedhetünk függőlegesen. Így akár még egy kis erkélyen is nevelgethetünk néhány tő paradicsomot és fűszernövényket, csak pompás virágokat. Pár hete már mutattam hasonló ötleteket, ma folytatom a sort.

21 DIY Versatile Vertical Gardens | by 'Ginger Snap Crafts' blog! If our life ever progresses...and we can get a yard....or something.

0
Tovább

Inspiráló ötletek kertszépítéshez

A mai bejegyzésben olyan kertszépítő ötleteket gyűjtöttem csokorba, amelyek látványa vagy épp csak egy kis részlete megragadott, elindított bennem valamit. Virágpompa, kedves kis részletek, tökéletre komponált terek, vagy pont a kusza, buja bájos szegletek, elég sokféle látvány kedves a szívemnek,inspirálódjatok velem ma is.

0
Tovább

Kreatív ötletek kertészkedőknek újrahasznosítással

Beköszöntött a tavasz, a kertekben előbújtak a jácintok, nárciszok, és a tavasz többi hírnöke is képviseli magát. Az újjáéledő természet ölelésében, madárcsicsergéssel kísérve ideje nekiállni a kerti teendőknek. Erre a szeles hétvégére csupa olyan ötletet gyűjtöttem nektek, amely az újrahasznosítás jegyében született.

40+ Creative DIY Garden Containers and Planters from Recycled Materials

0
Tovább

Csinos kis cserepek

Végre beköszöntött a kertészkedős, ültetgetős szezon! Ideje néhány virággal, fűszernövénnyel, palántával népesíteni a kertünket, teraszunkat vagy épp az ablakunkat, kinek milyen lehetőség kínálkozik erre. Engem már a szabad levegőn töltött pillanatok lehetősége is kellőképpen felvillanyoz, remek érzés előszedni a kaspókat, cserepeket, és eltervezni, hová mi kerüljön az idén. A régi kopott vagy épp unalmas kinézetű cserepeinket pedig kreatív módon is újragondolhatjuk, hiszen élvezet új ruhába bújtatni őket!

1
Tovább

Függőleges kertecskék

Hely hiányaban sem feltétlenül kell nélkülöznünk a kert adta lehetőségeket, hiszen ha nem megy vízszintesen, akkor terjeszkedhetünk függőlegesen. Így akár még egy kis erkélyen is nevelgethetünk néhány tő paradicsomot és fűszernövényket. Függőleges kertecskék megvalósításhoz mutatok ma kreatív ötleteket.

0
Tovább

Tündérkertek ősszel is

Ültetni jó. A virágzó kert, akármilyen picike is, szemünket és lelkünket egyaránt simogatja. A hagyományos kaspók és cserepek helyett választhatunk újrahasznosításra váró tárgyakat is ültetőedénynek. Mert egy törött cserép sem szemét!

0
Tovább

Így készíts cserépfigurát! 2. rész

Egy vidám, mosolygós cserépfigura nem csak a kert, hanem az erkély vagy a terasz dísze is lehet. Virágzó frizuráját egész évben csodálhatjuk, ha tavasszal jácintot vagy tulipánt, nyáron folyton nyíló korallvirágot vagy begóniát, ősszel pedig krizantémot ültetünk bele.

0
Tovább

Pöttömkert – Családi nap a Budapest Parkban!

Egy új programsorozatot indított a Budapest Park azzal a szándékkal, hogy egy új, szélesebb közönség felé nyisson. Színes, izgalmas, kreatív gyermekfoglalkozásokkal, a szülőket is bevonva szeretnénk érdekes és aktív pihenést biztosítani a családosok számára.

Immár második alkalommal nyitja meg kapuit a PÖTTÖMKERT a gyermekek és szüleik előtt július 6-án, vasárnap 10.00 és 17.00 között, amikor egy napra a Budapest Park a gyerekeké lesz.

0
Tovább

Inspiráció kerti sütögetők készítéséhez

A nyárral beköszöntött a grillszezon is. Egy egyszerűbb tűzrakó hely elkészítését mi magunk, saját kezűleg is kivitelezhetjük, ehhez gyűjtöttem ma inspiráló ötleteket!

0
Tovább

Pöttömkert - Milyen programok lesznek vasárnap?

Most vasárnap, június elsején debütál a Budapest Park családi rendezvénye, a Pöttömkert. Kreatív foglalkozások, meseolvasás, játszóház, gyerekjóga és más izgalmas programok várják a látogatókat délelőtt 10 órától. A Pöttömkert 18 éven aluliak számára ingyenes, felnőtteknek 500,-Ft. A felnőttbelépőkből befolyt összeg egyben jótékonysági adomány a Bátor Tábor részére. A következőkben néhány Pöttömkertes programot ajánlunk figyelmetekbe.

0
Tovább

Pöttömkert – Családi nap a Budapest Parkban

Egy új programsorozatot indít a Budapest Park azzal a szándékkal, hogy egy új, szélesebb közönség felé nyissa ki kapuit. Színes, izgalmas, kreatív gyermekfoglalkozásokkal, a szülőket is bevonva szeretnénk érdekes és aktív pihenést biztosítani a családosok számára.

0
Tovább

Virágtartó régi felniből

Gondoltátok volna, hogy ez a mozaikberakással díszített gyönyörű virágtartó valójában egy rozsdás felni? Pont ez a legcsodásabb az újrahasznosításban/újragondolásban, hogy egy-egy kidobásta szánt, ütött-kopott, haszontalannak tűnő tárgyba új életet lehelhetünk saját kezünk munkájával. Ne is vesztegessük az időt, nézzük, hogyan készül!

0
Tovább

Virágoskert farönkben

Régóta dédelgetett vágyam ennek a farönkbe vájt virágoskertnek a megvalósítása. A megfelelő alapanyagot még keresem, de addig is mutatom az elkészítés lépéseit!

0
Tovább

Csináld magad: ülőkés homokozó

Akinek kisgyermeke van, és olyan szerencsés, hogy kertes házban él, az tudja, mekkora öröm egy saját, külön bejáratú homokozó. Ma egy ügyes kezű apuka vagy nagypapa által sk kivitelezhető, többfunkciós, fullextrás megoldást hoztam, amely amellett hogy szuperül néz ki, rendkívül praktikus is, ilyet kívánok minden kisgyerkőcnek!

0
Tovább

Különleges kerítések

A gyönyörű kertkapukról szóló bejegyzésem után most különlegesen kivitelezett kerítéseket gyűjtöttem. Mókás festések, izgalmas formák, ötletes alapanyagok, sok látnivalót hoztam mára!

Kezdjünk mindjárt virágba borult felületekkel!

0
Tovább

Így készíts cserépfigurát!

Egy vidám, mosolygós cserépfigura nem csak a kert, hanem az erkély vagy a terasz dísze is lehet. Virágzó frizuráját egész évben csodálhatjuk, ha tavasszal jácintot vagy tulipánt, nyáron folyton nyíló korallvirágot vagy begóniát, ősszel pedig krizantémot ültetünk bele.

0
Tovább

50 csodálatos kertkapu

Készüljön rusztikus öregedő fából, míves kovácsoltvasból, vagy éppen kiselejtezett kerti eszközökből, a gyönyörű kertkapuk vonzzák a szemet, szívesen nézegetjük őket. Beköszöntött a tavasz, ennek örömére készítettem a mai válogatást szebbnél szebb, inspiráló, gondolatébresztő kertkapukból.

14.jpg

2
Tovább

Kerti tó készítése öreg gumiabroncsból

Elhasználódott gumiabroncsból nem csak virágtartót, ágyásszegélyt, virágládát és homokozót készíthetünk, hiszen egy kisebb kerti tó alapjának is tökéletesen megfelel.

0
Tovább

Palántázás kreatívan

Ahogy a tegnapi, újrahasznosított kiskerteket bemutató bejegyzésemben is említettem, ablakba helyezett ültetőedényben már nevelgethetünk palántákat, vethetünk magokat. És itt most elsősorban a konyhakerti és fűszernövényekről van szó természetesen. Most a palántázáshoz, növénykék neveléséhez kerestem kreatív ötleteket, hiszen van élet a tejfölös poharakon túl is...


85a0c9141c0c3d0cb3c9a9b3b58c3f18.jpg

0
Tovább

Újrahasznosított kiskertek

Február vége, március eleje a palántanevelégetés ideje. Ilyenkor az ablakba helyezett ültetőedényeinkbe már bátran vethetünk magokat, de a kertben még korai lenne aveteményessel foglalkozni. Viszont tervezgetni, ötletet gyűjteni már érdemes, én épp ehhez kerestem ma praktikus ötleteket.

0
Tovább

Varázsolj tavaszt az otthonodba!

A téli szürkeség február közepén már igencsak rátelepszik az emberre, ilyenkor gyakran vagyok én is fásult és tompa. Hiszen ki vagyunk már éhezve a napfényre, a színekre, az újjáéledő természet illataira. Néhány aprósággal azonban átlendülhetünk a mélyponton, csempésszünk egy kis tavaszt az otthonunkba és mosolyogjunk!

0
Tovább

Olvasói alkotás: Zsolt kerti csobogója

Zsolt nemrég meglepte édesapját születésnapja alkalmából egy napelemes szökőkút szivattyúval. A kertben már volt egy kisebb medence, amire hamarosan megépült a csobogó is. A viszonylag kis költségvetésű ötlet nagyon is látványos, Zsolt pedig örömmel beavat minket az elkészítés részleteibe is!

3.jpg

0
Tovább

Bemutatkozás

"Szerintem bárki, aki elég indíttatást érez, hogy alkosson és ne elvegyen, tiszteletet érdemel."

(Kurt Cobain)

Kapcsolat a blog szerkesztőjével:
Vincze Eszter
kreablogger@gmail.com

HIRDETÉS

Hirdetés


Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Közösség

Elismerések

Elismerések

Ajánló

Feedek