Mindig is foglalkoztatott a kérdés, hogyan lehet a képen látható módon -otthon, egyszerűen- ilyen gyönyörűen elvágni a borospalackokat. Egyáltalán lehetséges? Ma utánajárunk!

Mert az eredmény ugye roppant csábító, az ember lánya pillanatok alatt telepakolná ilyen hiperromantikus gyertyatartókkal  a környezetét. De rögtön felmerül egy sor kérdés...

  • Kell hozzá valamilyen spéci eszköz?
  • Meg tudnám otthon én is csinálni?
  • Szabályos lesz-e a vágás?
  • Nem balesetveszélyes játék ez?

1. módszer

Hozzávalók:

  • Pamutfonal
  • Acetonos körömlakklemosó
  • Jeges víz

Pamutfonallal töbször tekerjétek körbe a palackot, majd csomózzátok meg a végeket. Óvatosan húzzátok le az üvegről a fonalat és itassátok át acetonos körömlakklemosóval. Húzzátok vissza az üvegre, oda ahová a vágást szánjátok. Gyújtsátok meg a fonalat, s miközben a láng ég, folyamatosan forgassátok az üveget. Mikor kialszik a láng, mártsátok jéghideg vízbe a palackot. A legjobb eleve a hideg vízes mosogató felettt végezni a műveletet. És kész, a vízbe mártás során máris lepattan az üveg alja. A vágás mentén érdemes azért átcsiszolni az üveget. Nézzétek meg az alábbi  videót is, részletesen bemutatja a műveletet:

A youtube-on még sok hasonló ötletet találtok!

2. módszer

Ezt a módszert Csorba Anita blogján találtam, kattintsatok a képre a részletes magyar leírásért. Kicsit hasonlít az előző módszerhez, annyi különbséggel, hogy -szerintem - így precízebb vágás ejthető.

A bejegyzés alatti hozzászólásokat is ajánlom figyelmetekbe, több érdekes praktikát is említenek az kommentelők!

Ha kedvet kaptatok az üvegvágáshoz, gondolom, néhány inspiráló ötlet is jöhet a felhasználásukhoz!

Képek forrása: google

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le. 
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!