Képkeretek készítése olcsón visszatérő téma itt a blogon. Most mutatok néhány gazdaságos megoldást, hogy hogyan készíthettek egyedi képkeretet olcsón, kevés alapanyag felhasználásával.

A képkeretet alapot sima kartonpapírból készíthettek el, sablonnak használhattok hozzá egy fából készült példányt. 

20130411022729_xZFWB.thumb.600_0.jpeg

Ez az alapkeretet aztán egy csomóféle módon dekorálhatjátok. Ahogy itt az első képen is látszik, maradék textilanyaggal is bevonhatjátok. Érdemes aládolgozni, azaz a keret és a textil közé egy kis tömőanyagot rögzíteni. Így kicsit pufi lesz az egész, és pont ettől nem fog látszani, hogy "csak" kartonpapírból van.

Újságpapírból tekerhettek "szívószálakat" hurkapálcára, ezeket pedig tetszés szerint darabolhatjátok. Ügyesen elrendezve jópofa geometrikus mintát ad ki. Ez is lehet festeni, sőt inkább azt mondanám, megérdemli a festést. Így is van egyfajta sármja, bár talán így nem mindenkinek fog tetszeni.

NewspaperReedFrame1.jpg

Olcsó, ugyanakkor látványos díszítést rittyenthettek papírgurigából is. Egy kis festéssel (én a belsejét is lefesteném, de más színűre, mint a külső részt) gyorsan összeáll a végleges kinézete.

cardboard-petal-picture-frame-craft-photo-420-FF0410CRAFTA09_large.jpg

Kartonpapírból kivágott, vagy 3D-s festékkel festett betűkkel el is nevezhetitek a kereteket.

craft_frame_monocromatic.jpg

A stencilezés is jól mutat rajta.

craft_frame_stencil2.jpg

Vagy mindenféle apróságot ragaszthattok rá.

craft_frame_butterfly.jpg
Még egy ötlet a szívószálas díszítésre.

craft_frame_straws2.jpg
Ez egy picit más, ezek a keretek üres CD-tokból készültek. 

PicMonkey Collage.jpg

Négy kis masni, meg színes papír a alapkarton bevonásához, mindössze ennyi. Ennek az képkeretnek a sablonját ingyen letölthetitek a képekre kattintva!

picture-frame-craft-ideas-01.jpg

picture-frame-craft-ideas-08.jpg

Az eddig bemutatottakon túl persze rengeteg mindennel dekorálhatjátok a képkereteket, ami épp akad otthon. Gombok, kövek, kavicsok, kagylók, csigák, mozaikdarabok, gyöngyök, szalagok, washi tape stb.

Üvegezés helyett pedig méretre vágott vastagabb fóliát használhattok, a lényeg, hogy ez fólia ne legyen karcos. Védeni fogja a fotót, és még tisztítani is lehet.

Források a képekre kattintva!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.

Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!