Ma befejeztem az ajándékvásárlást, hurrá! Nincs több tömeg, várakozás, kígyózó sorok, végre nem kell üzletek közelébe mennem. Már csak a csomagolás van hátra, és nekem ez legszebb része, imádok csomagolni. Elengedhetem a fantáziámat, ilyenkor hajtogatok, vágok, ragasztok, masnit kötök egész nap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Két egyszerű sablont használtam, ezeket csak nagyítani kell tetszőleges mértékben. Az arányokat persze el lehet tolni, hozzá lehet passzítani az ajándék mérethez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt a típust kisebb tárgyakhoz sima csomagolópapírból is ki lehet vágni, szépen megtartja a formáját (én is így tettem). Nagyobb dolgokhoz erősebb tartású papírt célszerű választani, akár kartont vagy hullámkartont. Mivel kartonokból azonban jobbára egyszínűek kaphatók, ezeket nagyszerűen lehet továbbdekorálni pl. szalagcsíkokkal, pöttyökkel (rajzolva, ragasztva), strasszokkal, egyszerűen mindennel. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ehhez a dobozhoz mindenképpen erősebb tartású papír szükséges, így lesz szép a formája. Kisebb ajándékokhoz scrapbook papírt is használhatunk. Miután kivágtuk, a szaggatott vonal mentén karcoljuk be óvatosan a papírt, hogy könnyebb legyen a végén behajlítani a füleket. Oldalt ragasszuk össze (az ábrán nem látszik annyira, de az egyik függőleges oldalon hagyjunk egy ragasztócsíknyi papírfület).