A minap találtam Dóra blogján ezt az ötletet, és bevallom, már régóta tervezgettem egy ilyen témájú posztot, de eddig nem találtam igazán hiteles és igényes forrást hozzá. Ezek a képek viszotn önmagukért beszélnek, úgyhogy nézzük is, hogyan készül!

Szükséges anyagok, kellékek:

Ez egy igazán kis költségvetésű projekt, és amellett, hogy bájos dekoráció, még ajándéknak sem utolsó.

A szirmokat egy darab drótból alakítjuk ki egy vékony toll vagy ceruza köré szorosan tekerve.

A szirmokat utólag is alakíthatjuk, amik el nem nyerik a megálmodott formát. Amikor elkészületetek az összes szirommal, következhet a festés.a

A festésről Dóra így ír:

A szirmok kitöltése körömlakkal igazán egyszerű: egyszerűen végighúzzuk az ecsetet a szirmokon, és ha szerencsénk van, rögtön "becuppan" a festék, és szépen "kifeszül", hasonlóan ahhoz, ahogyan a buborékfújók működnek. Sajnos ezt másképpen nem tudom megmagyarázni, lefényképezni pedig harmadik kéz hiányában nem tudtam, de remélem, így is értitek. 

Miután a szirmokat kitöltöttük körömlakkal, egy kicsit forgatni, mozgatni, szárogatni kell, hiszen az első percben a körömlakk rendkívül híg, vigyázni kell, ki ne csöpögjön, le ne folyjon. Ezután már száríthatjuk a virágokat egy pici pohárba téve, de amint látjátok, én az Eiffel-tornyomra tekertem fel őket. Negyed óra kell nekik, mire szépen megszilárdulnak, és lehet velük tovább dolgozni. 

A cserepeket akrilfestékkel festhetitek a kívánt színűre, majd száradás után fel is lehet tölteni dekorhomokkal. 

A különálló sziromcsoportokat száruknál összecsavarhatjátok, így alakul ki a kis fácska. 

Forrás: High Heels & Cakes

High Heels & Cakes a facebookon

Ha körömlakkos festéshez ezen a videón is kaphattok egy kis segítséget:

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.