Egészen egyedülálló újdonság robbant be nem rég a hazai festékpiacra. A Dulux EasyCare különlegessége a vízlepergető, foltálló és tisztítható felület, amely megoldást jelent az időtálló, tartósan szép falak megőrzéséhez.

dulux

 

Azok a fránya foltok

Gondolom, nektek sem ismeretlen ismerősök -legyen szó konyháról, gyermekszobáról vagy épp az előszobáról- a különféle falra fröccsent foltok, pacák és barátaik... A Dulux legújabb termékcsaládját épp ez a fogyasztói igény hívta életre, hogy az eddigi ragyogó színárnyalatok hosszú ideig megőrizzék eredeti tisztaságukat. A Dulux EasyCare lehetővé teszi, hogy a falakról gyerekjáték legyen a kosz eltávolítása, miközben a színe többszöri takarítás után is élénk és ragyogó marad.

dulux

A technológia

A Dulux EasyCare víztaszító technológiájának köszönhetően ellenáll a folyékony szennyeződéseknek és megóvja a bevonatot attól, hogy bármit annyira magába szívjon, és hogy az foltot hagyjon. Így a folyékony szennyeződések apró gyöngyökbe rendeződve egyszerűen leperegnek a falról, amelyek ezután egy törlőkendővel vagy enyhén mosószeres szivaccsal könnyedén lemoshatók. A tisztítás során csak a kosz tűnik el, a festék marad.

dulux

Az igazi különlegesség

Az igazi újdonság pedig a matt felületben rejlik! Az eddig ismert mosható falfestékek fényes vagy selyemfényű felületet adnak, hiszen erről könnyebb eltávolítani a foltokat. Igen ám, de a felületi hibákat, egyenetlenségeket is jobban kihangsúlyozzák. Ezért is kedveljük olyannyira  matt falfestékeket. A Dulux EasyCare legnagyobb örömömre mindekttőt tudja: tisztítható matt felületet ad! Ami pedig a színárnyalatokat illeti, abszolút nem kell kompromisszumot kötnünk. A Dulux EasyCare 48 egyedi színárnyalatban elérhető, megtaláljátok a palettán a karakteresebb, hangsúlyos színeket ugyanúgy, mint a finomabb, lágyabb és semlegesebb árnyalatokat. A fantázianevek rögtön munkára sarkallják a magamfajta kreatív lelkületű felhasználót, legszívesebben most rögtön nekiállnék a legproblémásabb területeknek (ez nálunk az előszoba-étkezőt és természetesen a gyermekszobát jelenti), de egyelőre képtelen vagyok dönteni a gyönyörű barnás-szürkés árnyalatok sokaságában.

dulux

Tanácsok, praktikák

A Dulux EasyCare festékeivel könnyű dolgozni, de az alábbi 10 lépéssel jó, ha tisztában vagyunk.

1. Időzítés

Festéskor a hőmérséklet, akárcsak a felület hőmérséklete, +10 és 28 °C között, a relatív páratartalom 80% alatt legyen. Ha lehetséges, napfénynél fessünk. Ilyenkor nem vetődnek árnyékok a festendő felületre, melyek megnehezítik a festést és kihagyásokat is okozhatnak.

2. Szerszámigény

Anyagfelhordáshoz használjunk rövid szőrű (10–18 mm) Dulux hengert vagy szintetikus szálú ecsetet. Ne felejtsünk el beszerezni takarófóliát és maszkolószalagot sem.

3. Előkészítés

Érdemes időt és energiát fordítani erre a fázisra, hiszen csak a jól előkészített felületen lesz a festék jó minőségű és tartós. A falat legelőször alaposan meg kell tisztítani mindenféle szennyeződéstől, zsiradéktól, korábbi festékrétegtől.

4. Korrigálás

Az egyenetlen falfelületet dörzspapírral csiszolva tehetjük simává. A repedéseket vagy réseket glettel tölthetjük ki, de mindig hagyjunk elegendő időt ezek kiszáradására is.

5. Készen állunk?

Ha a fal tiszta, száraz, szilárd, por- és szennyeződésmentes, kezdődhet a festés.

6. Alapozás

Sose felejtsük el az alapozást. Az alapozó használata egyenletessé teszi a felületet, és meggátolja, hogy a festék beszívódjon a falba, így a drága festék használata gazdaságosabb.

7. Keverés

Használat előtt alaposan keverjük fel a festéket, de sose hígítsuk! Ha mestert hívunk, erre érdemes az ő figyelmét is felhívni.

8. Próbafestés

Végezzünk próbafestést! Derüljön ki élesben is, hogy mutat a szín a falon, illetve hogy alapos volt-e a fal festésre történő előkészítése.

9. Festés

Nagyon fontos, hogy mindig fent kezdjük a festést és lefelé haladjunk! Először egy keskeny ecsettel fessük egyenesen végig az éleket („snejdolás“), ezt követően a nedves él mentén haladva dolgozzunk tovább. A festéket 2 rétegben vigyük fel, a második réteg előtt várjunk 2-4 órát.

10. Legyünk türelmesek!

A felület a festék teljes száradása után kb. 28 nap elteltével válik hidrofóbbá, azaz moshatóvá.

Inspiráció

Ha már említettem, hogy nálunk a leginkább igénybevett (értsd: foltos, firkás, pacás) falfelületek a gyermekszobában vannak, mutatok néhány klassz ötletet is a kivitelezéshez:

dulux

dulux

dulux

dulux

dulux

dulux

dulux

Mindezekhez egy kis videós összefoglalót is mutatok:

Általános termékinformációk:

Dulux EasyCare olyan víztaszító tulajdonságú beltéri festék, melynek köszönhetően a falak éveken át ragyogó színűek és tiszták maradnak.

Mosható, így a falakról gyerekjáték a kosz eltávolítása.

Kiváló fedőképességű.

Lég- és páraáteresztő.

Kiadósság: max. 16 m2/l (egy réteg sima és megfelelően előkészített felületre).

48 színből választhatunk.

Itt használható: beltéri falak, plafonok, vakolatok, cement- és ásványfelületek, gipsz, gipszkarton, tapéta, papír.

Festékszaküzletekben, barkácsáruházakban országszerte kapható.

Kiszerelések: 2,5 l; 5 l