Mi már túl vagyunk az idei év első kirándulásán, remélem, ti sem lazsáltatok a hétvégén! Mikor már ilyen szép az idő, nekem egyből az jut eszembe, hogy pikniket kellene szervezni. Lehetőleg most azonnal! 

 

Azt tudtátok, hogy pikniknek nevezhetünk minden olyan szabadtéri étkezést, ahol többen vagyunk és otthonról hozott, előre elkészített finomságokat fogyasztunk? A klasszikus piknik menetét először Bocaccio írja le a Decameronban, de később a Canterbury mesékben is megjelenik, és a piknik sikere napjainkban is töretlen.

De mi is kell egy tökéletes piknikhez? Először is egy jó nagy takaró.

De persze az is lehet, hogy több.

Szükség van kosárra...

... és kéztörlőre is.

Sok kéztörlőre.

Na és persze szalvétákra.

Kelleni fog néhány játék is, mondjuk egy Ki nevet a végén?

És ha mindent becsomagoltunk, ne feledkezzünk meg az elemózsiáról sem!

Ha van kedvetek horgolt kiegészítőket magatokkal vinni, a Horgolt ez+az, illetve A horgolás iskolája c. könyvekben találhattok kéztörlő, konyharuha, tároló, de még takaró mintákat is. Ha pedig a textilkéztörlőiteknek adnátok egyénibb külsőt, horgoljátok körbe őket. Ehhez 75 ötletet is ad a Horgolt szegélyek című könyv.

      

Ha nincs otthon elég fonalatok egy pikniktakaróhoz és igazán vidám, tavaszi színekre vágytok, jó szívvel ajánlom a Barka Malom fonalat!

Ugye tudod? A Barkában már hétvégén is tartunk tanfolyamot azon kötni- és horgolni vágyó vásárlóinkra gondolva, akik nem tudnak hétköznap időt szakítani kedvelt időtöltésük gyakorlására. Így hát táblázatban jelölt időpontokra szeretettel várjuk jelentkezéseteket, és további specifikus tanfolyam-tematika ötleteiteket, amik gyakorlása, vagy megtanulása okán szívesen ellátogatnátok pár óra erejéig hozzánk!

Irány a szabadba!