Csütörtökön volt a Nyilvános Kötés Világnapja, ami már eleve mókásan hangzik, ennek megfelelően vicces akcióval rukkoltak elő a hazai gerillakötők: összehorgoltak, -kötöttek egy 49-es villamost Budapesten.

IMG_9312.JPG

A nagyvilágban már nem számít rendkívülinek egy-egy gerillakötős megmozdulás, de nálunk még sokszor értetlenkedve fogadják néhányan, miért is töltik jóravaló emberek ilyen haszontalansággal az időt. Mert vicces, mert színes, mert együtt készülnek fel rá, eközben barátságok szövődnek. Mert jó mosolyt csalni az emberek arcára, mert meg lehet mutatni az alkotó énünket, mert ki lehet szakadni a szürke hétköznapokból. Mert nem árt senkinek.

IMG_9250.JPG

A képek még akkor készültek, amikor a gerillahősök az utolsó simításokat végezték a villamos belső dekorációján. Nem volt kis munka a sok kötött, horgolt díszt előre elkészíteni, de egy egész délutánt kellett áldozni ezek elhelyezésére is. Nagyon sok követelménynek kellett megfelelni, hiszen a villamos menetrendszerűen közlekedik csütörtök este óta, így nem lehetett akárhova, akármit felbiggyeszteni: a kapaszkodókat szabadon kellett hagyni, a díszek nem lóghatnak az utasok fejére, nem takarhatják a kilátást, és ha fogynának a díszek, ne hagyjanak sérülést maguk után a villamoson…

IMG_9237.JPG

Mindezeknek eleget is tettek a gerillakötők, és vidám fesztiváljárművé varázsolták a szigorúan unalmas közlekedési eszközt. Gondoltak a kisgyerekesekre is: a babakocsinak fenntartott helyre mesebeli képet készítettek, hogy az apróságok kedvükre nézelődhessenek.

IMG_9269.JPG

Sajnos nem tudtam maradni az akció végéig, pedig megnéztem volna szívesen az utasok arcát, amint mit sem sejtve felszállnak az elvarázsolt villamosra…

IMG_9313.JPG

És most tartsatok velem, tegyünk egy virtuális sétát a behorgolt villamoson!

Színes kötött/horgolt huzatok lepték az üléseket...

IMG_9241.JPG

IMG_9254.JPG

IMG_92576.JPG

IMG_9225.JPG

De minden részletre figyeltek, ím egy körbehorgolt jegylyukasztó:

IMG_9246.JPG

A forgóba is jutott bőven!

IMG_9237.JPG

IMG_9229.JPG

IMG_9264.JPG

Vidám részletek:

IMG_9242.JPG

IMG_9245.JPG

IMG_9279.JPG

Az ablakokat is elborították a bájos díszek...

IMG_9232.JPG

IMG_9253.JPG


Ha jövőre te is csatlakoznál egy gerillakötős akcióhoz, de még nem tudsz kötni, horgolni, segíthetünk.

kossuk vidamabba a vilagot.jpg