Az első kiscipő, egy édes rugdalozó, kórházi karszalag, egy sokat szorongatott plüssmackó... sorolhatnám még egy édesanya szívéhez közel álló tárgyakat, amelyeket talán ti is doboz mélyén őrizgettek. Mert ezektől bizony nem válunk meg, eltesszük emlékbe a babaillatú első hónapok, évek meghatározó darabjait. Ma arra mutatok ötleteket, hogy ezeket a fontos tárgyakat nem csupán egy doboz mélyén lehet gyűjtögetni, hanem kreatív módon csodaszép lakásdekoráció is lehet belőlük.

lakásdekoráció képkeret

 

Egy nagyobb méretű, mély képkeretbe (az Ikeában is találtok erre a célra megfelelő keretet) sok-sok apróság elfér. Kerülhet bele a már említett kórházi karszalag, egy-egy fontos fénykép, kissapka, cipőcske, talplenyomat.

És ha már a talplenyomatnál tartunk... Ilyet bizony sokat készítünk (vagy tervezzük, hogy készíteni fogunk). Sok helyen láttam már erre a célra kapható készletet, de ezt mi magunk is elkészíthetjük só-liszt gyurmából. A kész mintát akár festeni is lehet ízlés szerint.lakásdekoráció képkeret

Majdnem pont ugyanilyen kiscipőnk van nekünk is.

lakásdekoráció képkeret

lakásdekoráció képkeret

lakásdekoráció képkeret

Talp- vagy tenyérlenyomatot festékkel is készíthetünk. Ehhez könnyen lemosható festéket válasszunk, pl. temperát. Jó ötlet, egy-egy ultrahangos felvételt is elhelyezni a képen.

lakásdekoráció képkeret

Visszanézve milyen picike az az első rugdalózó, ugye?

lakásdekoráció képkeret

A kiscipőkből akár évről-évre eltehetünk egy szívünknek kedves darabot:

lakásdekoráció képkeret

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Iratkozz fel YouTube csatornámra, és nézd meg a legfrissebb videóimat is!