Mióta belekóstoltam a gyurmaékszerek készítésébe, szerelmese lettem a sütimotívumoknak. A fánkok különösen közel állnak a szívemhez, ez betudható talán annak is, hogy gyerekkorunkban a végardói strandon az összes zsebpénzünket erre a csemegére költöttük. Az országhatár közelsége miatt a mai napig tudom a büfésor kínálatát szlovákul is, s bár a szókincsem azóta sem bővült, lekváros fánkot azt tudok kérni. Sajnos sütni nem igazán sikerül (pláne olyan igazi ardói zsírban tocsogó, túlcukrozott verziót), de mennyi módja van még annak, hogy fánkokkal vegyem körbe magam... És egyáltalán nem hizlal!

 

 

 

 

 Első számú választottam Audrey raw technikával fűzött gyöngyfánkja. Ugye nem is kell sorolnom, miért? A neten számtalan fánkmintával találkoztam, íme még egy, még színeiben is hasonlít.

Mano fánkja karcsúbb, légiesebb, és talán romantikusabb is.

A süthető gyurma kimeríthetetlen fánkforrás, egy hasonló csokikrémes változatot feltétlenül készítenem kell! A képet Candy Sanctuary oldalán találtam.

Ki tud ellenállni ezeknek a varázslatos kötött fánkoknak? Ahogy megláttam, akaratlanul is mosolyra szaladt a szám. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel nem tudok kötni, ilyet valószínűleg nem fogok készíteni, de ha kedvet éreztek hozzá, Lynne mintáját a folksy.com oldalon nézhetitek meg.

 

Végül még egy lenyűgöző minta, filcanyagból varrt édesség (ebben a témában annyi csodát találtam, hogy szánok nekik egy külön posztot is hamarosan). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Escape Artiston lépésről-lépésre követhetitek egy ilyen fánk elkészítését, meg fogtok lepődni, mennyire egyszerű. Kár, hogy csak húsvétról megmaradt fűzöld és narancssárga filcanyagom van itthon, mert azonnal nekiállnék varrni egy fánkos tűpárnát.