Ha farsangi bulit szerveztek, néhány saját készítésű kellékkel remekül ki lehet dekorálni a lakást. 

 

A miltonkapocsnak az irodában sose vettem különösebb hasznát, annál inkább a kreatívkodáskor. Ilyen kis gömböcöket is lehet készíteni a felhasználásával. A gömböcökből fűzhettek girlandot, de asztaldíszként is megállják a helyüket.

via

Egyforma méretűre vágott papírcsíkokat lyukasszunk ki a két végén, majd rögzítsük egymáshoz a miltonkapcsokkal. Ezután szép sorban szét lehet húzni a gömb elemeit.

Lámpás:

 

Egy ilyen klasszikus hangulatlámpásnak az elkészítése gyerekjáték. A lámpás alapja egy hosszúkás pohár vagy váza, így a tűzvédelem is meg van oldva. A papírokat a pohár alapján vágjuk méretre, érje körbe de magasabb legyen. Ezután már az óvodából is ismerős technikával folytassuk, a félbehajtott papírt azonos távolságonként vágjuk be, majd vonjuk be vele a poharat.

via

 

Girland:

A technika itt is ugyanaz, csak most ne hajtsuk félbe a papírt, hanem óvatosan nyomjuk össze a vagdosás után. Vidám girlandokká fűzve nekem nagyon bejön.

 

via

Retro-gömbök:

A következő gömbök emlékeztetnek a gyerekkoromra, amikor ünnepekkor a közértekben mindig hasonlók lógtak a plafonról. Nagyon akartam, de sosem értem el őket. Méhsejtpapírt ívekben, hobbiüzletekben lehet beszerezni ezeket nekünk kell formára vágni, de így nemcsak gömböt, hanem más formát is lehet készíteni. Még a papír szétnyitása előtt ragasszuk a egyes elemeket egy szalagra, így egy hosszabb füzért kapunk.

 

1paper-chandeliers.jpg 

via

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.