Legtöbbünk ruhatárában található néhány olyan holmi, amelyeket korábban nagyon szerettünk, de már kicsit unjuk őket, mégsincs szívünk megválni tőlük. Egy kis trükkel ezek a darabok újra szerepet kaphatnak a mindennapi öltözködésünkben, ismét kiegészítői lehetnek mindennapjainknak.

 

A megújításukhoz nagyszerű lehetőség egy horgolt szegély vagy egyszerűbb szélcsipke. A csipkével finomabbá, elegánsabbá vagy éppen játékossá, bohókássá tehetjük az adott darabot. Játszhatunk a színekkel, a harmonikustól az egészen extrém színkombinációkig. Lehetőségünk van a különböző alapanyagok és textúrák egymás mellé tételével új életre kelteni egy szoknyát, ruhát, kesztyűt.

 

 

A horgolás alapeszközei és alapöltései nagyon egyszerűek. Egy horgas végű tűvel és egy gombolyag fonallal pár óra alatt csodát művelhetünk. Vékony pulóverből készíthetünk például kardigánt. Annyi a dolgunk csak, hogy a pulóver eleje középvonalán hosszában kettévágjuk a pulcsit, majd (ha nem akarunk varrni) a vágott szélek fonákoldalára kétoldalas ragasztószalagot teszünk, a széleket visszahajtjuk, majd levasaljuk, így a vágott szél nem fog lebomlani. Az így elkészített szélbe már készülhet is a csipke.


 

 

Egy kötény remek ajándék lehet, főleg, ha kézzel készített, szép cakkos motívummal kiemelhetjük a választott textil szépségét.

 

A készen vásárolt kendőket is személyes ajándékká varázsolhatjuk, ha aprólékos csipkeszegéllyel horgoljuk körbe. A szegély lehet a kendővel megegyező színű, de el is üthet tőle, így sokkal feltűnőbb darabot kapunk.

 

Ha ezek a szépségek megmozgatták a fantáziád, ne késlekedj horgolótűre fel! A szükséges eszközöket és alapanyagok széles választékát megtalálod a a Barkában!

Már új színekben is kapható a Barka Malom fonal, keresd honlapunkon!

Ha kedvet kaptál, hogy megtanulj kötni vagy horgolni, a Barkában minden eszközt és alapanyagot megtalálsz hozzá.

A Barkában a megszokott, hétfői és szerdai alkalmak mellé állandó hétvégi időpontok is kerülnek a lehetőségek közé azon kötni- és horgolni vágyó vásárlóinkra gondolva, akik nem tudnak hétköznap időt szakítani kedvelt időtöltésük gyakorlására. Így hát a táblázatban jelölt időpontokra szeretettel várjuk jelentkezéseteket, és további specifikus tanfolyam-tematika ötleteiteket, amik gyakorlása, vagy megtanulása okán szívesen ellátogatnátok pár óra erejéig a kicsiny bolt asztala köré.

Kössünk, horgoljunk együtt!