A mai bejegyzés egy pofonegyszerű ötleten alapul, gyorsan elkészíthető és piszok látványos. Mindenféle színes gombokat kombinálhattok a különleges összhatás érdekében.

húsvét tavasz képkeret gomb dekoráció

 

Amire szükség lesz:

  • képkeret
  • vastag karton (ami a keretbe passzol)
  • mintás papír (amennyiben az alapkarton nem valami mutatós)
  • ragasztópisztoly
  • gombok vegyes színben és méretben
  • kinyomtatott tojássablon (ezt persze szabad kézzel is felrajzohatjátok, ha megy)

Elkészítés

A keretbe való kartont vágjátok méretre, és ha nem tetszik a színe, ragasszatok rá valami szép mintájú tónuspapírt. A tojássablon segítségével vagy szabad kézzel ceruzával rajzoljátok elő a mintát a kartonra. Ügyeljetek rá, hogy középre kerüljön.

húsvét tavasz képkeret gomb dekoráció

Ezután jöhet is  ragasztás. Első körben a nagyobb méretű gomboka ragasszátok fel, utána jöhetnek a kisebbek (ezekkel a kisebb nagyobb réseket is szépen elfedhetitek).

húsvét tavasz képkeret gomb dekoráció

Trükk: Sokszor előfordul, hogy a ragasztópisztoly használata során sok-sok vékony ragasztószál marad a felületet. Biztos titeket is bosszant, mert ugye elég macera leszedegetni. Nos, a forrásoldal azt írja, hogy egy régi fogkefével húzkodjátok át a gombos felületet, és már el túnt  a sok kis szál. 

Forrás: acultivatednest

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is, megtisztelsz vele!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Iratkozz fel YouTube csatornámra, és nézd meg a legfrissebb videóimat is!