Pritt_KK_0208_Fejlec_1_1_1.jpgA Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. Ma is a húsvéti készülődés jegyében hoztunk ötleteket.

 
 

Ezzel a lufitekerős, cérnás technikával sokféle dekorációt készíthetünk: lámpaburát, karácsonyi gömböt, izzórsorra helyezhető gömböcskéket, és persze tojás alakú dekorációt is. Szeretettel ajánlom figyelmetekbe ezt az egyszerű és látványos technikát!

A felfújt lufit vékony rétegben kenjétek át vazelinnel vagy sűrű krémmel pl. Nivea (ez azért fontos, mert így a végén a fonalburok nem ragad rá a lufira), majd áztassátok be a fonalat/madzagot/spárgát/zsineget/szizált tapétaragasztóba vagy decoupage ragasztóba, és tekerjétek fel a lufira minél szabálytalanabbul. Kezdhetitek a tekeréssel is, így a végére marad a ragasztó felvitele, de ez esetben figyelned kell rá, hogy mindenhová egyenletesen jusson belőle. Száradás után a lufikat le lehet engedi, és kész a forma. A formára tetszés szerint vághattok rést, és díszíthetitek tovább díszzsinórral, szalaggal, virágokkal stb.


Forrás: goodshomedesign

Ugyanezzel a technikával húsvéti kosárkát is készíthettek! (katt a képre a részletekért)

​Elindult legújabb kreatív pályázatunk is a húsvéti ötletek témakörében! A részleteket a képre kattintva olvashatjátok!