A kevesebb néha több, igaz ez a kötésben is, és mi sem bizonyatja ez jobban, mint Annás Szimpla V stólája. Mind a forma, mind a textúra minimalista, amit egy nemes alapanyagú fonallal tehetünk igazán különlegessé. A mohair és az alpaka szöszösségük miatt nagyon illenek hozzá, de más, vékonyabb fonalból is jól mutat. A fonalhoz ajánlott méretnél egy kicsit nagyobb tűvel kössük, ez szép esésű kelmét fog adni.


Kezdők is bátran belevághatnak, hiszen a sima, fordított szemek és a ráhajtás ismeretében már elkészülhet ez a finom darab, haladók pedig pihenésképpen követhetik két komplexebb munka között. A végeredmény egy egyszerű, de nagyszerű kiegészítő lesz, ami sokoldalúságával ruhatárunk egyik kedvenc darabjává léphet elő.

Ha kedvet kaptál a stóla megkötéséhez, a mintát ingyenesen lementheted INNEN, a Barka Fonalbolt honlapján, ahol az elkészítéshez alapanyagot és eszközöket is találsz.

Ha aktív vagy közösségi oldalakon, és a stólát egy vidám csapatban, a többiek támogatása mellett kötnéd szívesen, akkor csatlakozz a Szimpla V stóla közös kötés csoporthoz a Facebookon.

Ha a stóla nagyon megtetszett ugyan, de még sosem fogtál kötőtűt a kezedbe, akkor se csüggedj, a Barka Fonalboltban folyamatosan indulnak kezdő tanfolyamok, ahol megtanítanak a kötés csínjára-bínjára. Ha a tanfolyamra bármely oknál fogva nem tudsz eljutni, vagy nem tudod kivárni a következő időpontot, azonnal el akarod kezdeni kötést, a Barka Kötősuli online leckéi segítségével autodidakta módon is elsajátíthatod stóla elkészítéséhez szükséges alapokat.

Stólakötésre fel!