Fűszerkertet már egészen picike helyen is kialakíthatunk, legyen szó a balkonról, a konyhaablakról, vagy egy kis szegletről az udvaron. A munkánk gyümölcsét pedig egész nyáron élvezhetjük a frissen szüretelt fűszernövényeink formájában. Ha pedig nagyon beindul az üzem, télire is eltehetjük a kincset érő friss termést, akár szárítva, akár fagyasztva.
A raklap igazi kincsesbánya, s lám, még fűszerkert kialakításánál is hasznos lehet.
Befőttes
Tartósítás
Ha "túl sok" fűszer terem a kiskertünkben, érdemes a frissen fel nem használt termést télire tartósítani. Erre több módszer is kínálkozik, remek ötlet (magam is kirpóbáltam) a jégkockatartós, olívaolajos fagyasztás. Amikor kell, csak előkapunk egy fűszerkockát, és mehet is az ételbe.
Szárítva és eltehetjük, vagy fűszerolajok is készülhetnek, ez utónni pedig remek ajándék is lehet!
Forrás: pinterest
És egy kis meglepetés is jön még a végére! A Cser Kiadó legújabb rovata minden héten új témát jár körül. Könyveik nem csak a pázsittól a fűszernövényekig és rózsákig foglalkoznak a kerti növényekkel, de találtok köztük a kertben élő hasznos rovarokkal, madarakkal, lepkékkel kapcsolatos irodalmat is. A kártevők elleni védekezéshez is megszívlelendő tanácsokat kaphattok.
Ha nincs kertetet, a lakásban tartható vízkultúrás növények gondozásához is kaptok belőlük útmutatást.
Ezen a héten 30-80 %-os kedvezménnyel rendelhetitek meg a köteteket!
Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is, megtisztelsz vele!
Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.
Iratkozz fel YouTube csatornámra, és nézd meg a legfrissebb videóimat is!