A kislányok egyik nagy kedvencének, a Jégvarázsnak a köntösébe bújtatott húsvéti tojásokat hoztam mára. A fiúk se csüggedjenek, holnapra nekik hozok egy vidám ötletet!

húsvét tojásfestés

 

Az forrásoldalon spéci vágógéppel készült a Jégvarázs motívum, de egyszerűbb módon is érhetünk el hasonló hatást. A választott mintákat kinyomtatjuk, körbevágjuk, majd a tojáson körberajzoljuk. A körberajzolt részeket beragasztózzuk (fogvájót is használhatunk, hiszen ez aprólékos munka). Használhatunk dekupázsragaszót, vagy nagyon jól működik a füstfóliázáshoz használható ragasztó is erre a célra. Ez a ragasztó használatkor sűrű és folyékony, majd száradás után megszilárdul, áttetsző lesz és ragadós marad a felület. Ekkor lehet beleszórni a füstfólia darabkákat, illetve esetünkben a csillámport.

Anyagok:

  • hungarocelltojás
  • akrilfesték, gyöngyházfényű árnyalatok
  • ragasztó füstfóliához (vagy dekupázsragasztó)
  • csillámpor
  • ragasztható/öntapadós strasszkövek

húsvét tojásfestés

A tojásokat fessük be akrilfestékkel. Száradás után dekoráljuk a fent leírt ragasztós módszerrel. Kiegészítésképp használjunk öntapadós strasszköveket.

Forrás: apumpkinandaprincess

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is, megtisztelsz vele!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.

Iratkozz fel YouTube csatornámra, és nézd meg a legfrissebb videóimat is!