Amikor tegnap megpillantottam eme csodát, rögtön tudtam, hogy megtaláltam a mai nap bejegyzéstémáját. Hiszen egy gyönyörűen megmunkált őszi levéltől van szó, minden apró részletében finoman kidolgozva. Hiába, a quillingezés egy aranybánya, ha egy picit mélyebben is megismerjük, képtelenség abbahagyni.

DSCN0389.JPG

Azoknak, akik még csak ismerkednek a quillinggel, ajánlom a korábbi, témához kapcsolódó bejegyzéseimet, amelyekből az alapoktól elsajátíthatják a technikát:

Mindent a quillingtechnikáról

Quillingformák haladóknak

Napraforgó quillingtechnikával

De most foglalkozzunk inkább a juharlevelünkkel.

Szükség lesz egy alapra (pl. hungarocell), az előrajzolt sablonra, fóliára, ragasztóra, quillingcsíkokra, gombostűkre, ollóra, esetleg pinzettára.

A sablont tegyétek irattartó fóliába, majd rögzítsétek az alapra celluxszal. A fólia fontos, mert a mű így nem fog odaragadni a sablonhoz!

Nieznana osoba.jpgA tűk segítségével komponálhatjátok meg a levél erezetét, azaz a vázát. Ez a váz erősebb papírból készüljön (130 g/m2), ne a készen vásárolható quillingcsíkot használjátok, az ehhez gyenge. 

earings leaves tutorial.jpgAmíg szárad, elkészíthetitek a sárga quillingformákat (ez már mehet a sima quillingpapírból). EBBEN a bejegyzésemben rengeteg quillingforma elkészítését megtaláljátok. 

Száradás után kitölthetitek a réseket a kész formákkal. Végül pedig egy kis festékkel árnyalhatjátok a levél színét, hogy még ősziesebb legyen. Egy kis piros, egy kis barna szivaccsal óvatosan felvíve csodássá teszi, meglátjátok!

earings leaves tutorial1.jpg

A levelek megálmodója - Kasia Wroblewska - fülbevalónak szánta e műremekeket, én sokkal inkább el tudom képzelni egy őszi kompozíció részeként, de ugye ízlések és pofonok... Egy a lényeg, sokféle módon felhasználhatjátok, ajándékba, vagy magatoknak, a végén úgyis mindenki dicshimnuszokat fog zengeni. 

New folder.jpg

Forrás: kasia_wroblewska

Termékajánló

Korábban többen is érdeklődtetek, hogy az alapanyagokat honnan lehet beszerezni. Webáruházunkban két árnyalat közül választhattok élénk és pasztell színű csomagok is kaphatók, illetve sodrórúd rendelhető! Katt a képre a részletekért!

PicMonkey Collage.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhez, hogy a következőről se maradj le.
Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is!