Neked is van olyan díszed, amit már meguntál, esetleg sose tetszett de sajnálod kidobni? Ezeket a karácsonyfadíszeket is fel lehet újítani, és néhány ötletes fortéllyal szebbek lesznek, mint valaha.

 

 Üvegfesték kontúrozóval vagy csillámos kontúrral díszes rajzolattal vagy akár egyszerűbb pöttyözéssel is dekorálhatunk, vagy egy-egy szépen megkötött masnival is feldobhatjuk a díszeinket.

 

Szalagokkal, zsinórokkal szinte bármit fel lehet dobni, a díszeket is. Kétoldalas ragasztócsíkkal "láthatatlanul" lehet rögzíteni, tökéletes megoldás arra az esetre is, ha valamit el szeretnénk takarni.

 

Ha a teljes felületet beragasztózzuk, aztán pedig csillámporba hempergetjük a díszt, egy teljesen új külsőt adhatunk neki, ezután még néhány strasszkővel is feldobhatjuk.

 

Zsinórral is bevonhatjuk a díszeket, ehhez azonban érdemes ragasztópisztolyt használni.

 

Kétoldalas ragasztószalagból kivághatunk különféle mintákat (kör, négyzet, rombusz, csillag stb.). Ezeket csupán fel kell ragasztani a gömbre elszórva vagy valamilyen rendszer szerint, majd meghinteni csillámporral az egészet. A csillám csak a ragasztóval fedett részekre tapad rá. Kétoldalas ragasztóval flittereket és gyöngyöket is rögzíthettek a díszekre.

Vásárolhattok egyszerű, díszítetlen műanyag formákat is, amelyeket saját elképzeléseitek szerint díszíthettek.

További klassz ötleteket találtok a Karácsonyfa-díszítés és a Karácsonyi gömbök című könyvekben is.