Idén a karácsonyfánkra gyöngycsillagok is fognak kerülni, már a dobozban lapulva várják, hogy elfoglalhassák helyüket egy-egy ágon. De emellett még más dolgokra is használhatók, függeszthetitek az ablakba, vagy a teraszra, lehetnek az ünnepi teríték részei, vagy a csomagolás díszei is.

 

A készen kapható csillag formájú drótalapokra nagyon könnyű dolgozni, hiszen csak fel kell fűzni az ágakra a különböző méretű gyöngyöket. Pillanatok alatt kész és nagyon látványos az eredmény, nem könnyű leállni, ha egyszer elkezditek.

Anyagok:

Elkészítés:

Ezekben a csillagokban az is jó, hogy egyrészt több méretben kaphatók, másrészt az ágak száma is változó. Amúgy a végéből is le lehet csippenteni, ha például már épp nem fér fel egy újabb gyöngy, de az eldogozáshoz még hosszú a megmaradt rész. Az eldogozás is egyszerű, egy kúpos fogóval kör alakban visszahajlítjuk a drót végét, így a gyöngyök stabilan a helyükön maradnak.

 

Bármilyen gyöngyfajtát a tetszőleges sorrendben használhatunk. Plusz ágakat is beszúrhatunk a meglévők közé, ha még hópelyhesebb hatást szeretnénk elérni. Vékony, gyöngyfűződrótot használjunk, tekerjük rá egyszeresen az egyik ágra két gyöngyszem közé, fűzzük rá a kívánt gyöngyöket, majd tekerjük rá a következő ágra is, ugyanoda, ahová az előző ágon rögzítettük. Így haladjunk körbe. A maradék drótvéget rejtsük el, azaz fűzzük bele a gyöngyökbe.


 

A képeken látható csillagokat egyébként a decemberi Praktikában is megtaláljátok (51. oldal), ugyanis a magazin felkérésére készültek. Ezúton is köszönöm a lehetőséget, öröm volt!

További pompázatos mintákat találtok a témához a Gyöngycsillagok karácsonyra című könyvben.

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Színes Ötletek blog Facebook közösségéhez: itt.