Egy kosárkát karácsonyi díszítéssel ellátni szinte már rutinfeladatnak számít, de ha a kosarat is magatok fonjátok, nem győzitek majd bezsebelni a dicsérő szavakat. Ráadásul egyáltalán nem nehéz elkészíteni, egy kisebb méretű kosárkához mindössze 15 perc szükséges! És nem csupán asztali dekorációként funkcionálhat, hiszen ajándékba is adható.

Csipkésszélű kiskosár2.jpg

A legegyszerűbben a fenti képen is szereplő csipkés szélű kosárka készíthető el, ehhez pedig mutatok egy remek, magyar nyelvű oktatóvideót:

Ha sikerült elkészíteni, akkor ezen tudás birtokában már különféle formájúakat is fonhattok.

A kosár elkészítéséhez szükséges alapanyagokat egységcsomag formájában is beszerezhetitek, így nem kell bajlódnotok a méretekkel, felesleg sem marad, csak és kizárólag az alkotás öröme.

A Míves Portékák kosárfonó csomagjainak teljes választékát IDE kattintva nézhetitek meg. 

A díszítésükhöz elég néhány borostyán levél, fenyőág, csipkebogyó, toboz, vagy ízléseteknek megfelelő natúr termés. 

Ovális karácsonyi kosár3.jpg

Az ovális kosárkát (amelyet ugyanúgy kell elkészíteni mint a kerek csipkés szélűt) megtölthetjük különféle termésekkel, és egy-egy fatörzs darabka és tökmagok összeragasztásával még két „gyertyát” is tehettek bele. Vékony, hullámos aranydróttal körbe is tekerhetitek néhányszor az egész kosárkát, ez egyrészt díszíti is, másrészt megakadályozza, hogy elmozduljon benne a dekoráció.

Fonott Karácsonyi gyertyatartó2.jpg

Ha igazi gyertyát teszünk bele, azt beleragaszthatjuk akár ragasztópisztollyal is, körberakhatjuk levelekkel, bogyókkal, és egy vastagabb peddignád darabot is beleszúrhatunk a fonásba fülnek, de ez csak díszítésül szolgál.

Fotók: Míves Portékák 

 

mives_csik_masodik.jpg