A Pritt Kreatív Klubban hétről hétre gyermekekkel is könnyen megvalósítható ötleteket találtok. Rovatunk igazodva a jeles alkalmakhoz és aktualitásokhoz mindig naprakész ötletekkel jelentkezik. A mai napra egy látványos, kísérletezős játékot hoztunk!

 

A játék neve pedig szappanfelhő. Semmi másra nem lesz szükség, csak a legegyszerűbb, legolcsóbb szappanra. Persze attól, hogy valami olcsó, még kell pazarolnunk, és nem is fogunk. A kísélet végeztével arra is mutatunk ötletet, hogy a szappanfelhőt miképpen lehet újra felhasználni.

És akkor a kísérlet!

A szappan helyezzétek egy darabka sütőpapírra és mehet is a mikróba. És jöhet is a leskelődés. Kapcsoljátok be a sütőt (mi 450 watton használtuk), és figyeljétek, mi történik!

A mi sütőnknek is ilyen rácsos az ablaka, szóval figyelni de kell, de a hatás nálunk is pontosan ugyanez volt:

Ahogy kihűl, persze kézbe is lehet venni, könnyű, habos, légies, akár egy valódi  felhő.

Amilyen könnyű, naná hogy olyan sérülékeny is. Könnyen porrá lehet zúzni az egészet, innentől kezdődik a hóesés kísérlet. A szappanhónak viszont egyáltálan nem kell a kukában landolnia. Egy kis langyos vízzel ismét egyneműre lehet gyúrni az egészet. Persze elektromos habverővel rá is lehet segíteni, de minek? A gyerekek imádnak gyurmázni, nemde?

A kész masszát pedig formákba tölthetjük (sütőformák, gipszkiöntő formák, sütiszaggatók, homokózjátékok, hogy csak párat említsek) és visszaszilárdulva újra szappan lesz a szappanból. Ezekkel pedig garantált a kézmosás, tuti, hogy nem kell többet könyörögni a srácoknak.

Forrás: our best bites

Kellemes szórakozást kíván a Pritt!