A legapróbb lábacskákra a legtündéribb, és gondos kezek által készült cipellők kívánkoznak. Ha ezzel az állítással egyetértesz, akkor feltétlen olvass tovább!

Anyukák, kismamák, nagymamák, nagynénik és minden új jövevényt váró rokon, ismerős, figyelem, kihagyhatatlan kiadványt szeretnénk bemutatni Nektek. Megjelent a Horgolt kiscipők című könyv, amely a 30 legcsinosabb horgolt lábbeli mintáit tartalmazza a strandpapucstól kezdve a bundás csizmáig. Akár kisfiú, akár kislány számára szeretnénk örök emléket jelentő vagy akár maximálisan praktikus cipőcskét készíteni, a cukiságfaktor és a siker garantált.

A picurka lábbelik elkészítéséhez a fenti kiadványon és egy kényelmes horgolótűn kívül pihe-puha fonalra is szükségünk lesz. A tavaszi-nyári szandálkák készítéséhez pamutfonalat válasszunk, kiscipőkhöz például a Dropstól a Cotton merinót vagy más kevert szálat ajánlok, csizmácskát viszont mindenképp gyapjúfonalból horgoljunk. A célszemély lábacskájának méretére pedig a legkönnyebben a fonal és a horgolótű vastagságának változtatásával igazíthatjuk a készülő cipőcskét, vékonyabb fonalból értelemszerűen apróbb, vastagabb fonalból nagyobbacska lábbelit horgolhatunk.

A könyv rendkívül praktikus, a könnyebb átláthatóság érdekében a lábbelik 3 fejezetre lettek felosztva, kiscipők, kiscsizmák és szandálok. Az egyes fejezetekben a modellek nehézségi fokuk szerint követik egymást, minden modellnél lépésről lépésre ismertetett leírások, ábrák és fotók segítik a horgolást. A könyv végén hasznos ötleteket is találunk, például arról, miként tehetjük csúszásmentessé a lábbelik talpát.

A minták könnyen követhetők akár kezdők számára is, így az is bátran belevághat egy topánka horgolásába, akinek még sosem volt horgolótű a kezében, csupán a fészekrakó ösztöne készteti babaholmik készítésére. Ők a Barka Horgolósuli leckéi alapján autodidakta módon is elsajátíthatják a cipőcskék elkészítéséhez szükséges alapokat, vagy a kezdő horgolótanfolyamok egyikén.

(X)