Újra megjelent a nagy sikerű és már régóta keresett 100 kötött és horgolt virág című kiadvány, ennek örömére kicsit virágba borítjuk a blogot is!

Kedvcsinálónak készítettünk Nektek egy kis összeállítást, hogy bemutassuk, milyen sokoldalúan felhasználhatók a könyvben szereplő minták.



Nincs olyan kislány, aki ne szeretne egy apró vagy épp méretes virággal díszített hajcsattot, hajpántot vagy sapkát, de tinik vagy felnőtt hölgyek is feldobhatják az őszi sapkájukat egy ízléses virágdísszel.


Ékszereket is készíthetünk kötött, horgolt virágokból. Vékony horgolócérnából apró, finom fülbevaló vagy gyűrű készülhet, karkötőhöz, nyaklánchoz már közepes vastagságú fonalat válasszunk, de például egy bross esetén már lehetünk bátrabbak, és készíthetjük vastagabb fonalból, így egy vagány, mutatós darabot kaphatunk. Bátran eltérhetünk tehát a könyvben ajánlott fonalvastagságtól, így lényegesen kisebb vagy nagyobb méretű virágok, levelek kerülhetnek ki a kezeink közül, a lényeg csak az, hogy mindig a megfelelő vastagságű tűt válasszuk az adott fonalhoz.

Táskánkat vagy cipőnket is díszíthetjük virágokkal, az alapszínnel megegyező vagy épp attól elütő színnel.


Lakberendezői vénával rendelkezők is igénybe vehetik a könyv segítségét, és mindig az évszaknak megfelelően dekorálhatják a lakást virágokkal. Készíthetünk virágokkal díszített takarót, párnát, kifüggeszthetünk ajtódíszt vagy faliképet, de bármely alkalmat feldobhatunk egy virágos, leveles girlanddal is akár.


Vagy csak egyszerűen örüljünk annak a ténynek, hogy ezek a virágok sosem fognak elhervadni.

A 100 csodás mintán kívül további felhasználási ötleteket találhattok még a könyvben, amit többek között a Barka Fonalboltban vásárolhattok meg, online rendelést pedig a webshopban adhattok le rá. Várjuk továbbá a Ti ötleteiteket is, Ti mit készítenétek vagy esetleg készítettetek már a könyv mintái alapján. Kulcstartó, mobiltelefondísz, övcsat? A lehetőségeknek csak a fantáziátok szabhat határt.

Ha kedvet kaptál a fonallal való kertészkedéshez, de még sosem fogtál kötőtűt vagy horgolótűt a kezedbe, akkor se csüggedj, a Barka Fonalboltban folyamatosan indulnak kezdő tanfolyamok, ahol megtanítanak a kötés-horgolás csínjára-bínjára. 

Ha a tanfolyamra bármely oknál fogva nem tudsz eljutni, vagy nem tudod kivárni a következő időpontot, a Barka Kötősuli illetve Horgolósuli online leckéi segítségével autodidakta módon is elsajátíthatod a virágok elkészítéséhez szükséges alapokat.
Kötősuli 
Horgolósuli 

A könyvben külön vannak szedve a kezdőknek és a haladóknak szánt minták, a legegyszerűbb virágokat egy kis gyakorlás után már biztosan el fogod tudni készíteni.

Megvásárolható a Barkafonal Webshopjában.