Bár nem szeretek kesztyűt sem kötni, sem hordani, a muszáj nagy úr, a kezem pedig fázós, így az ember kénytelen beadni a derekát, és kesztyűt húz. A kezet és a lelket egyaránt melegítő kesztyű pedig kézzel készül.

Ha a Te kezed is fázós, illetve a szeretteidet lepnéd meg puha, meleg ajándékokkal, akkor a Barka Kötősuli 18-as leckéje lehet a segítségedre.

Jucuu képekkel illusztrált, részletes leckéjében az egyujjas kesztyű kötését sajátíthatod el.

 

A lecke során 3-4 éves gyermek méretben készítjük a kesztyűt egy érdekes és egyszerű hüvelykujj megoldással, de a Barka webshopjában 6 méretben érhető el a leírás, amely fonal vásárlásával együttesen ingyenesen tölthető le.

A kesztyűk kötéséhez a Merino Soft illetve a Lima fonalakat ajánljuk, de zoknitűk széles választéka is rendelkezésünkre áll.

Aki pedig az egyujjas kesztyű kötése után kedvet kapott további kesztyűfazonok kötésére, az Haris Márta Kössünk kesztyűt! című könyvében nyerhet további ötleteket.

 

Ha kedvet kaptál, hogy elkészítsd a kesztyűt, de még nem tudsz kötni vagy horgolni, az ehhez szükséges tudást autodidakta módon elsajátíthatod a Barka Kötősulijában, illetve Horgolósulijában, vagy személyesen kezdő tanfolyamainkon.

 

Barka Fonal