A múltkori horgolt takarós bejegyzés után úgy érzem, tartozom egy kötött takarókat felvonultató válogatással is. Ami a horgolásnál a nagyiminta, az a kötésnél a lustakötés. Nálam abszolút befutó, és ha egy olyan kötős projektre vágyom, amit nem kell számolgatni, amire nem kell kínosan odafigyelni, amit csak bepakolok és hurcolok magammal, akkor az egész biztosan lustakötéssel készül.

Mert ezzel a mintával köthetünk addig, amíg futja a gombolyagból.

 
 

Lehet csíkos

Készíthetjük átlósan

Vihetünk bele egy kis csavart

Vagy egy kicsit többet. Ha nem félünk a rövidített soroktól, akkor ennek a magyar nyelvű leírásnak az alapján mi is köthetünk magunknak egy hasonló szépséget.

Persze köthetünk blokkokat is

Itt pedig inspiráló képeket találhatunk arról, hogyan is forgathatjuk el ezeket a négyzeteket

A lustakötésnél csak egy kicsit bonyolultabb ez a szövetminta, az elkészítéséhez ebben a videóban találhattok segítséget.

Szerintem a halszálka minta is nagyon mutatós, különösen ilyen nagy felületen

És itt egy modell annak, aki nem tudja csipke nélkül elképzelni a takaróját sem...

Aztán persze, ha van kedvetek, tervezhettek magatoknak egy saját takarót. Olyat, ami csak nektek van a világon. Kell hozzá egy mintagyűjtemény, meg némi matek, de az eredmény biztos lenyűgöző lesz.

És hogy ne maradjatok fonal nélkül, válogassatok a Barka nyári fonalai közül. A Patak, a  és a Tengercsak rád vár…

Ugye tudod? A Barkában már hétvégén is tartunk tanfolyamot azon kötni- és horgolni vágyó vásárlóinkra gondolva, akik nem tudnak hétköznap időt szakítani kedvelt időtöltésük gyakorlására. Így hát a táblázatban jelölt időpontokra szeretettel várjuk jelentkezéseteket, és további specifikus tanfolyam-tematika ötleteiteket, amik gyakorlása, vagy megtanulása okán szívesen ellátogatnátok pár óra erejéig hozzánk!

Elő a tűkkel, a fonalakkal, takarókra fel!