Horváth Fanni horgolt mamuszkája nagy sikert aratott a Facebookon, olyan sokan kértétek el tőle a leírást, hogy úgy döntöttem, felteszem ide a blogra, hogy mindenki megtalálhassa.

551012_421796944529490_1105600054_n.jpg

Fanni leírása következik:

Az elkészítéshez 5-ös horgolótűre lesz szükség.

1.kör
Négy láncszem, ezután kört csinálunk.

2.kör
A kör közepébe egy ráhajtásos pálcát csinálunk, ezt kb. 10-szer megismételjük, utána pedig
összekötjük, hogy egy kört kapjunk.

3.kör
Miután meg van a kör, utána minden szembe horgolunk egy ráhajtásos pálcát és hogy bővüljön, szaporítunk legalább minden másodikba, de kinek hogy tetszik.
Miután elértük a megfelelő hosszt a lábfejnek, utána már nem haladunk tovább körbe-körbe, hanem csak egy sort folytatunk, mégpedig úgy, hogy oda-vissza haladunk. Ha pl. elértünk egy sor végére, akkor csinálunk egy láncszemet és így lehet vissza haladni. Ezt is addig kell csinálni, amíg elérjük a számunkra megfelelő hosszt. (én 15 sort csináltam), mert a fonalúgyis nyúlik még.
Ha pedig ezzel megvagyunk, akkor utána nem marad más mint körbemenni, hogy a mamusz oldala is meglegyen. Ide szintén egy ráhajtásos pálcákat kell csinálni, ajánlott legalább kétszer körbemenni. Ha a lábfej része laza lenne, akkor azt meg lehet úgy oldani, hogy csinálunk egy szembe egy ráhajtásos pálcát, így a második szembe is és a harmadik szembe is, a negyediket kihagyjuk majd pedig megint elölről. Ha nem tartaná meg oldalt a lábat, akkor úgy is meg lehet oldani mint a lábfejnél, hogy a első háromba egy ráhajtásos pálca, a negyediket kihagyjuk és megint elölről.

A virágot úgy csináltam, hogy 15 láncszemmel kezdtem, a tűtől a másodikba öt egy ráhajtásos pálca, majd innentől kezdve minden szembe 5 egy ráhajtásos pálca. A végén formázzatok rózsa alakot belőle és varrjátok össze.

Horváth Fanni - Fanoocrochet

Köszönjük szépen Fanni! :)