Elérkeztünk sorozatunk utolsó bejegyzéséhez, amelyben különleges ajándékcsomagolási technikákat gyűjtöttem nektek. Aki esetleg lemaradt a korábbi bejegyzéseimről, azoknak emlékeztetőül (az elolvasáshoz katt. a szövegre): Csináld-magad ajándékdobozok, és Masnitrükkök csomagoláshoz.

gift wrapping.jpg

Kisebb méretű gömbökkel nagyon látványossá tehetitek a csomagolást, egy egyszínű papírral tökéletes párost alkotnak.

A csomagoláshoz úgy általában ajánlom az olló nélküli ragasztószalagot, áldom a nevét a feltalálójának. Olló és adagoló nélkül, egy (!) kézzel is könnyedén téphető. Gondolom, ismerős az a szitu, amikor a félig becsomagolt ajándékot egyik kezetekkel tartjátok, a másikkal pedig megpróbáljátok letépni a celluxot. Na, ezt a mutatványt jelentősen megkönnyíti ez a kézzel téphető szalag. A másik jó tulajdonsága, hogy sok felületről könnyen visszaszedhető, így ha elrontjátok a csomagolást, még akkor sincs veszve semmi. Én a csomagolópapírok közül amit csak lehet, megmentek (év közben még sokat kreatívkodunk belőlük, meg eleve nem pazaroljuk feleslegesen a papírt), és egy ilyen visszaszedhető ragasztóval még könnyebb a dolgom. 

Hópelyhes díszítés

Egyszerű és látványos ötlet, a pelyheket teljes egészében, vagy csak egy ponton rögzítve is felragaszthatjátok. EBBEN a blogbejegyzésemben rengeteg hópehelymintát találtok. 

mslkids120_hol02_snowflake_presents_xl.jpg 

Az újrahasznosítás jegyében

Nini, újságpapírból is lehet egész pofás csomagolást készíteni. Persze a nagyinak nem ilyet szánnék, de barátnőnek/havernak szerintem, simán belefér.

newspaper-wrap-1209-de.jpg

Egy trükk hajtogatással

A kivágott rész alá mindenképpen kell egy eltérő színű papírt ragasztani, hogy kiemelje a mintát és eltakarja a csomag tartalmát.

gift-wrap-ideas13.jpg

Gyermekrajzok

Na, ezzel már meg lehet dobogtatni a nagyi szívét. Az apró kezek munkáit ilyen formában is megőrizhetjük, szerintem, ez nagyon kedves ötlet.

gift-wrap-ideas16.jpg

Romantika a köbön

Finom, elegáns megoldások, kellemes, szolid színek, többféle alapanyag. Időigényes, de mindenképp megéri. 

gift-wrap-ideas8.jpg

A megunhatatlan fényképes

Egy ilyen csomagoláshoz bőven jól használhatók az otthon kinyomtatott fotó, ezeket csak papírragasztóval rögzíteni kell a csomagra. A ragasztó ne legyen túl folyós, nehogy eláztassa a képeket, a legjobb hozzá egy stiftes változat.

gift-wrap-ideas15.jpg

Színes muffinpapírból

Ezek a helyes kapszlik annyi mindenre jól. Láthattuk már lámpabura díszeként, vagy virágként tündökölni, és lám, ajándékcsomagoláskor is hasznukat vehetjük!

gift-wrap-ideas11.jpg

Tortacsipke

És ha már úgyis a konyhában garázdálkodunk...

gift-wrap-ideas3.jpg

Natúr stílus

Akihez ez a stílus áll közel, apró gombokkal remekül feldobhatja a csomagolást.

recycle 13.jpg

Díszítés levelekkel

Egy-egy fenyő- vagy magyalág pont elég, ez így tökéletes.

IMG_4599.JPG

Források és még több ötlet a képekre kattintva!

Különleges ötletek sokféle témában felnőtteknek és és gyerekeknek a Pritt.hu-n.

Kellemes időtöltést!