Ismerve a saját kutyámat (nyughatatlan spániel), egy ilyen fekhelyet kapásból megenne, hiszen a lábtörlők és szőnyegek sem okoznak gondot őméltóságának, de kisebb testű, lakásban tartott házi kedvenceknek nagyon jó szolgálatot tehet. 

diy-dog-bed1.jpg

Elkészíthetitek kerek vagy szögletes alakúra is, ízlés dolga, de a szögletes megoldás egyszerűbbnek tűnik. Strapabíró, nem foszló, esetleg enyhén rugalmas anyagot használjatok, ilyen például a polár, a filc vagy egy vastagabb régi póló (ez utóbbi a méretei miatt inkább csak cicafekhelynek lesz jó). Nézzük először a kerek fekhelyet.

Az anyag kiszabásánál fontos eltalálni a megfelelő méretet, a képen látható fekhely esetében két darab 1x1 m-es  anyagot használtak. Hajtsátok félbe, majd ismét félbe, így könnyebb kiszabni egy pontos kört. Madzagra kötött ceruza most jól jöhet: a madzag egyik végét rögzítsétek az anyag közepénél, a másik végére jöhet a ceruza (a madzag hossza egyezzen az anyag szélének hosszával) majd a felső sarokból indulva pontos negyed kört rajzolhattok.

diy-dog-bed-tutorial.jpg

A rojtozás gyorsabban megy, ha a két kiszabott anyagot egymáshoz tűzitek és egyszerre vagdossátok be. Ha mosni szeretnétek (előbb-utóbb eljön az ideje), csak néhány helyen megbontjátok a csomózást, kiszeditek a tömőanyagot, és tisztítható is a huzat!

Forrás: Luigi & me

Ahogy már írtam, a szögletes formát könnyebb elkészíteni, nem kell annyit bajlódni a kör kiszabásával. Itt is igaz, hogy strapabíró, nem foszló anyagot válasszatok, tömőanyagnak viszont megteszi két régi párna is.   

No-Sew-DIY-Pet-Bed_edited-1.jpg

A rojtok nagyjából 5 cm hosszúak legyenek, a két anyag négy sarkát pedig vágjátok le (5-5 cm-es sarkokat, ugye).  A rojtok szélességét is érdemes előre bejelölgetni (kb. 2 cm).

DSCN3283_edited-1.jpg

A bevagdosásnál jó szolgálatot lesz majd néhány méter maszkolószalag, ennek segítségével pontos lesz a vágás.

DIY-No-Sew-Dog-Bed-5.jpg

Párnák a helyükön,

DIY-No-Sew-Dog-Bed-6.jpg

jöhet a csomózás. Ezt egyrészt végezhetitek a fent látott módon, mezei csomókat kötve, de az alábbi képsoron látható horgolótűs módszer is nagyon mutatós. Ehhez kell még egy kicsit nyiszatolni, de megéri. 

DIY-no-Sew-pet-bed.jpg

Kész.

DIY-No-Sew-Pet_bed_edited-1.jpg

Forrás: cincysavers

Kisállattartással kapcsolatos érdekes cikkeket olvashattok még a Furdancson és a Kapanyélen is.

Aki pedig még többet szeretne megtudni négylábú kedvenceiről, most kedvére válogathat innen:

FELELOS GAZDI_cser.jpg

Ha tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtad, kérlek, oszd meg az ismerőseiddel is!

Csatlakozz te is a Színes Ötletek Facebook-közösségéhezhogy első kézből értesülj a legfrissebb színes ötletekről! Ha még több kreatív ötletere szomjazol, kövess a Pinteresten is.